Koti Uutisia Omankädenoikeutta Intiassa

Omankädenoikeutta Intiassa

0

UK_Omankädenoikeutta_Intiassa_1

Raa’an raiskauskulttuurin riivaamassa Intiassa naiset ovat joutuneet ottamaan oikeuden omiin käsiinsä. Kun esivalta ei ole kyennyt turvaamaan kansalaisten koskemattomuutta, taistelee Intian Punainen prikaati tulella tulta vastaan.

Prikaati perustettiin kaksi vuotta sitten, kun joukko naisia kyllästyi pakoilemaan kaduilla väijyviä raiskaajia. Paikallinen poliisi ei ottanut heidän pelkoaan tosissaan, vaan kehotti kohtelemaan ahdistelijoita kuin ilmaa.

Prikaatin jäsenmäärä on lisääntynyt maailmanlaajuista huomiota niittäneiden raiskaustapausten jälkeen, kun yhä useampi nainen on ymmärtänyt, ettei järjestelmällistä väkivaltaa tarvitse sietää.

UK_Omankädenoikeutta_Intiassa_2

Järjestön toiminta lähtee perusasioista: sen jäsenet harjoittelevat keskenään itsepuolustuslajeja voidakseen kohdata ahdistelijat yhteenotoissa kaduilla. Järjestö on tehnyt myös ennaltaehkäiseviä iskuja miehiä vastaan, jotka ovat lähetelleet säädyttömiä tekstiviestejä nuorille tytöille. 16-vuotias järjestöaktiivi Afreen Khan kertoi puolestaan avoimesti haastattelussa, kuinka hän torjui ahdistelijan hyökkäyksen ja hakkasi tämän mailalla.

Maltilliset ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet prikaatin toiminnan, vaikka järjestö on jo saanut positiivisia muutoksia aikaan: paikallisista raiskaajista on tullut paljon säikympiä, eivätkä he enää uskalla lähestyä prikaatin jäseniä.

Kamppailulajiharrasteiden ympärille järjestäytyneillä katutason kansalaisyhdistyksillä on pitkät perinteet monissa Aasian maissa. Vain joitain kuukausia sitten intialainen kansallismielinen Shiv Sena -puolue ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen ryhtymällä jakamaan naisille veitsiä ja chilipulveria itsepuolustusaseiksi raiskaajia vastaan.

 
Lähde: RawStory.com