Koti Artikkelit Historia Israelin hyökkäykset Yhdysvaltoja vastaan

Israelin hyökkäykset Yhdysvaltoja vastaan

2

8.6.2012 on kulunut 45 vuotta Israelin meri- ja ilmavoimien hyökkäyksestä amerikkalaisen sotalaivan USS Libertyn kimppuun. Iskussa kuoli 34 yhdysvaltalaista.

Israelin hyökättyä kuuden päivän sodassa ympäröiviin arabivaltioihin Egyptiin, Jordaniaan ja myöhemmässä vaiheessa Syyriaan, USS Liberty suoritti viestitiedustelua Siinain rannikolla. USA oli sodassa virallisesti puolueeton, mutta Yhdysvaltain hallinnon sympatiat olivat vahvasti Israelin puolella. Varhain aamulla 8.6.1967 Israelin ilmavoimat IAF suoritti lentoja USS Libertyn ohitse. Koneet lensivät niin läheltä, että Libertyn miehistö erotti lentäjien kasvot ja he saattoivat tervehtiä “ystäviään” käsiään heiluttamalla.

Kahden aikaan iltapäivällä Israelin koneet palasivat ja hyökkäsivät USS Libertyn kimppuun tykein, ohjuksin ja pommein. Ammusvaransa tyhjennettyään koneet poistuivat ja kaksi muuta konetta pommitti Libertyä napalmilla. Tämäkään ei vielä riittänyt, sillä israelilaiset torpedoveneet ampuivat Libertyä kohti lisäksi neljä torpedoa, joista yksi osui ja surmasi 25 sotilasta. Kaiken kaikkiaan hyökkäyksessä juutalaistaustaiset tappoivat 33 merisotilasta ja yhden siviilityöntekijän sekä haavoittivat 171 henkilöä.

 

Kun tieto USS Libertyn hyökkäyksestä levisi, avuksi lähetettiin kahdeksan hävittäjää. Kun hyökkääjäksi kuitenkin paljastui Israel eikä Egypti kuten ensin oletettiin, koneet kutsuttiin takaisin. Tiettävästi tämä tapahtui presidentti Lyndon B. Johnsonin käskystä. Tämä ei halunnut “nolata” juutalaistaustaisia liittolaisiaan, vaan antoi Israelin surmata amerikkalaisia kansalaisia.

Israel pyysi seuraavana päivänä anteeksi tapahtunutta ja maksoi vuosien varrella noin 13 miljoonaa dollaria korvauksia henkilö- ja materiaalivahingoista. Tosin on muistettava, että USA antaa miljardien tuet Israelille vuosittain, joten todellisuudessa vahingonkorvaukset maksettiin amerikkalaisten omilla dollareilla. Rahaa siirrettiin USA:sta Israeliin ja takaisin USA:han. Israelilaiset eivät osallistuneet tapauksen viralliseen tutkintaan, vaan omissa tutkimuksissaan he totesivat iskun vahingoksi.

Teorian mukaan iskun tekijöiksi oli tarkoitus lavastaa Egypti Yhdysvaltojen saamiseksi mukaan sotaan Israelin puolella.

Ajatus ei ole uusi, sillä 1954 oli niin kutsuttu Lavon-juttu. Tuolloin Israelin tiedustelu lähetti agentteja Egyptiin pommittamaan amerikkalais- ja brittikohteita, ja syylliseksi lavastettiin Muslimiveljeskunta-järjestö. Tarkoituksena oli saada britit ja yhdysvaltalaiset sitoutumaan paremmin Israelin puolelle arabeja vastaan. Terroristit jäivät kuitenkin kiinni ja juoni epäonnistui. Länsi tosin on juutalaisvaltion puolella kaikesta huolimatta. Vuonna 2005 elossa olevat agentit palkittiin osallisuudestaan “Operaatio Susannahiin”.

 

 
Israel on myös vakoillut uskollisinta liittolaistaan. Tunnetuin tapaus lienee Jonathan Pollard, joka 1987 sai vakoilusta Israelin hyväksi elinkautista vankeutta. Juutalainen Pollard vahingoitti pahoin Yhdysvaltain tiedustelua Itä-Euroopassa, ja sai palkkioksi Israelin kansalaisuuden 1995. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu myös vieraili Jonathan Pollardin luona vankilassa vuonna 2002.

Juutalaisvaltio Israelin tiedetään siis useaan kertaan toimineen liitolaistaan USA:ta vastaan, jopa surmaten Yhdysvaltain kansalaisia. On syytä kysyä, mikä on syynä siihen, että kaikesta tästä huolimatta USA tukee Israelia taloudellisesti, poliittisesti ja sotilaallisesti – vieläpä täysin kritiikittä. Jos näihin tekoihin olisi syyllistynyt jokin muu maa, Yhdysvaltain kosto olisi ollut armoton ja pikainen.

Esa Paloniemi

2 KOMMENTIT

  1. Kiitos tästä! Jälleen erinomainen tietopaketti sionistien rikollisuudesta.

  2. Seuraavana kohteena Iran. Tai oikeammin Syyrian kautta Iraniin eli ensin Assad pois tieltä ja sen jälkeen kohteeksi Iran. varmasti vielä tämän vuoden puolella.
    Israel vetää taas kerran Usa:n mukaansa puolustamaan omia sairaita “etujaan” ja taas syyttömiä ihmisiä tulee kuolemaan sankoin joukoin sionistisen ahneuden alttarilla! Koska meillä “gojimeilla” oikein tulee mitta täyteen?

Comments are closed.