Koti Uutisia Israel-kriittiset mielenosoitukset kielletty Ranskassa

Israel-kriittiset mielenosoitukset kielletty Ranskassa

2

Ranskan sosialistihallitus päätti ensimmäisenä maailmassa kieltää mielenosoitukset palestiinalaissiviilien teurastamista vastaan. Seuraukset kiellon rikkomisesta ovat vuoden vankeustuomio ja 15 000 euron sakot. Jos kieltoa rikkova henkilö peittää kasvonsa, rangaistus on kolmen vuoden vankeustuomio ja 45 000 euron sakot. Henkilölle, joka levittää kutsua kyseiseen mielenosoitukseen sosiaalisessa mediassa, on luvassa vuoden vankeustuomio, ja mikäli mielenosoitus johtaa väkivaltaisuuksiin, rangaistus järjestäjälle on seitsemän vuotta vankeutta.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve kehottaakin nyt poliisia ottamaan ohjakset käteen Israel-vastaisten mielenosoitusten lopettamisessa, mutta lisäsi, että keinoja pitää “harkita tapauskohtaisesti”.

Cazeneuve hakee kiellolle hyväksyntää viittaamalla viime viikonlopun suurmielenosoituksissa puhjenneisiin mellakoihin Pariisissa äärijuutalaisten ja Palestiinan tukijoiden välillä. Englantilaislehti Daily Mailin mukaan videokameran ottama kuvamateriaali kuitenkin todistaa sionistisen Jewish Defence Leaguen aloittaneen väkivaltaisuudet.

Lähde: Nordfront.se

Aiheeseen liittyen: Jewish Defence League riehui Pariisissa

2 KOMMENTIT

Comments are closed.