Koti Artikkelit Heinolan musta tulevaisuus

Heinolan musta tulevaisuus

9

Heinola_AK

Heinolan kaupunginvaltuusto vetosi alkuvuonna heinolalaisiin, jotta he pitäisivät kirjansa paikkakunnalla riippumatta siitä, ovatko he muuttamassa pois tai eivät. Heinolan väkiluku oli painunut tuolloin vajaan kymmenen ihmisen verran alle 20 000:n, minkä seurauksena valtiolta saatava tukiraha pienenee ja palveluiden takaaminen nykyisenlaisina asukkaille hankaloituu.

Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki nousi uutisotsikoihin omintakeisella kommentoinnillaan tammikuun lopulla todetessaan, miten Heinolan asukasluku saataisiin nousemaan yli 20 000 asukkaan, kun paikkakunnalle hankittaisiin sata ulkomaalaista. Ajatus oli siinä mielessä omintakeinen, että se kerrottiin lehdistölle ennen kuin Ihamäki oli keskustellut aiheesta muiden puoluetovereidensa kanssa. Aiheesta nousi kohu, ja väläyteltiinpä jopa puheenjohtajan eroakin. Kuntaliiton johtava lakimies Riitta Myllymäki kuitenkin totesi, ettei yksittäistä luottamusmiestä voi erottaa tehtävästään ennen kuin hän saa vähintään kuuden kuukauden lainvoimaisen vankeustuomion.

Ihamäki esitti julkisen anteeksipyynnön, jonka kokoomuksen hallitus käsitteli perjantaina 24.1. Hallituksen puheenjohtaja Aimo Bondén totesi, että Ihamäki oli osoittanut rohkeutta ottamalla poliittisen vastuun tilanteesta, kun siitä oli noussut kohu. Bondénin mukaan vastuun kantamista on näin ollen se, että voi päästää suustaan mitä tahansa sammakoita, kunhan lopuksi nöyrtyy lattialistan tasolle ja pyytää anteeksi, jolloin kaikki on taas hyvin. Sunnuntaina 26.1. Ihamäki sai myös oman valtuustoryhmänsä luottamuksen taakseen, jolloin kaikki oli kuten ennenkin.

Tämän jälkeen asia alkoikin elää omaa elämäänsä. Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva rap-artisti James Nikander eli “Musta Barbaari” oli ollut Ihamäkeen yhteydessä oman radio-ohjelmansa kautta ja tarjonnut omia neuvojaan pakolaisryhmän kasaamiseksi huumorin keinoin. Lisäksi Heinolan sosiaalidemokraattinen yhdistys nosti päätään ja ilmoitti olevansa valmis ottamaan kiintiöpakolaisia. Heidän näkemyksenä mukaan lähtökohdan tulee ensi sijassa olla “inhimillisen hädän lievittäminen ja ihmiselämän pelastaminen”, jolla tarkoitetaan siis kaikkein hädänalaisimmassa tilassa olevia.

Tilanne, joka sai alkunsa heinolalaisten tarpeista ja kaupungin väkiluvun tippumisesta yhden rajapyykin alle tukien osalta, kääntyykin loppujen lopuksi pakolaisten auttamiseksi ja kuljettamiseksi Pohjolaan. Miten tämä tilanne auttaa Heinolaa? Jos asiassa edetään sosiaalidemokraattien ehdottaman mallin mukaan, niin kaupunkilaiset saavat sata uutta elätettävää, koska nämä ovat niitä hädänalaisimmista oloista tulevia. Se raha, jonka kaupunki siis saisi ja joka heille on viime vuonnakin tullut, ei tule riittämään kaikkiin niihin kuluihin, joita sadasta pakolaisesta kaupungille aiheutuu. Raha ei riitä, vaikka siihen lisätään valtion antama pakolaisapuraha kunnille ja kaupungeille.

 

Janne Kujala

9 KOMMENTIT

 1. Kiitos käynnistä ja oli mukava haastella tänään! Terv. kadun tallaaja.

 2. Miksi valkoisten pitäisi ratkaista kaikkien muiden ongelmat asuttamalla ei-valkoisia joka kolkkaan? Ihan niin kuin Euroopassa olisi jotkut avoimien ovien päivät joka ikinen päivä!

  Tämäkin Syyrian katastrofi, minkä johdosta muun muassa Heinolan pitäisi asuttaa pakolaisia, on käytännössä sionistien aiheuttama ja rahoittama. Kohta maailmassa ei ole enää yhtään kokonaan valkoista aluetta, kun jokaiseen pieneenkin paikkakuntaan pitää saada sitä median markkinoimaa “monikulttuuria”.

  Pohjola kuuluu valkoisille!

 3. Minä ainakin toivottaisin ainakin albaanit tervetulleiksi. Sekä Heinolaan että Jyväskylään. Albaanithan ovat dinaarista arjalaista rotua, ja kauniita ihmisiä! Täällä Jyvässeudulla myös kunnollisiksi ja ahkeraksi todettua, yritteliästä väkeä. Toki voi olla eri mieltä, mutta teretulemas munkin puolesta!

  • Juu, mm. se kuokkalan tunnettu huumejengi oli albaaneja. Yritteliästä sakkia totta tosiaan! Menivät vain harmikseen puukottamaan ihan kotimaisen rikollisjengin tuttavan, joten lähtö tuli jykylän seudulta.

  • Toden totta! Huumekaupan he ainakin hoitavat esimerkillisellä ahkeruudellaan…

 4. Tämä on tätä päivää, ikävä kyllä. Poliitikot ovat erkaantuneet kuntalaisista niin kauas etteivät he enää kuuntele kuntalaisten mielipiteitä. Ja taas toisaalta, kuntalaisilta ei edes kysytä mitä he haluavat.

  Itse olen ottanut sen linjan (ja ehdottanut muillekkin) että joka kerta kun tulee kuntalaisille epäedullinen päätös, teen siitä kunnallisvalituksen. Sen voi tehdä 14vrk kuluessa hallinto-oikeuteen ja jos sieltä tulee kielteinen päätös, niin jatkovalittaa asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Käsittelyn aikana päätös on jumissa eikä sitä saa pistää täytäntöön. Ja päätöksen käsittely kestää noin 3.5 vuotta. Taloudellisesti se maksaa 280e mutta se on pieni hinta siitä että politikot opetetaan kuuntelemaan kuntalaisia.

  Tilanne ajautui kuntalaisiemme kanssa tähän kun kuntaan tuli uusi kunnanjohtaja. Hän kuvitteli että kuntalaiset ovat häntä varten ja unohti että on kuntalaisilla töissä. Ja vaikka hän olikin lakimies taustaltaan, niin muutamien kuukausien kuluttua hän joutui myöntämään tappionsa ja nyt hän kuuntelee kuntalaisia herkällä korvalla. Ja kehittää kuntaa asukkaiden parhaaksi. Mutta kovat huutokilpailut siinä käytiin sitä ennen.

  Kuntalain 90§ mahdollistaan kunnallisvalituksen tekemisen jos: a) päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, b) päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltuutensa, c) päätös on muuten lainvastainen.

  Eli, etukäteen tehtyjä sopimuksia ei tarvitse hyväksyä, jos ne jälkikäteen hyväksytetään valtuustoissa. Tai jos vaikka joku virkamies hyväksyy/allekirjoittaa jonkin sopimuksen joka ei ole kuntalaisten edun mukainen. Tai esim. jos valtuustossa käsittelyssä olevasta asiasta ei ole ollut oikeaa tietoa tai tieto ei ole ollut riittävän laaja-alaista.

  Meidän kuntalaisina pitäisi ottaa enemmän asioita omiin hoteisiimme. Ja muistaa se, kuten Heinolankin tapauksessa, että kunta on kuntalaisia varten. Miksi Heinola ota vaikka lapsiperheitä vuokrataloihinsa? Täyttyy se 20 000 rajapyykki niinkin.

 5. Ennen kotiryssä, nytkö kotikuratukka? Siinä menee loppukin Heinolan maineesta.
  Siellä on jo alkoholisoituneita paljon, eli kohta rikollisetkin lisääntyy.
  Kuka hullu sinne menee edes käymään jatkossa jos “pakolaispoliittinen ratkaisu”
  toteutuu. Ovatko laskeneet, paljonko maksaa rahaton, tyhmä, kieli-ja ammattitaidoton maksaa kuntalaisille? Tuskinpa…

Comments are closed.