Koti Artikkelit Haastattelu Serbian Action -liikkeen kanssa

Haastattelu Serbian Action -liikkeen kanssa

9

serb_act_1

Hei Jovanovic, voisitko esitellä itsesi lukijoillemme?

Olen Vojin Jovanovic, serbialainen kansallismielinen, opiskelija ja Serbian Action -aktivisti. Olen ollut vuosia mukana kansallismielisessä aktivismissa useiden eri projektien kautta, mutta huomasin, että saavuttaisin täyden potentiaalini ainoastaan serbialaisessa kansallisvallankumouksellisessa liikkeessä – Serbian Actionissa.

Olet mukana Serbian Actionissa – milloin tämä järjestö perustettiin ja mitkä ovat sen tavoitteet?

Uskomme, että useat teistä ovat jo kuulleet serbialaiskansallisvallankumouksellisesta liikkeestämme. Se kasvaa päivä päivältä vahvemmaksi. “Pesiämme” nousee joka puolelle Serbiaa; nuoret serbialaiset kansallismieliset lisääntyvissä määrin ovat huomanneet, että Serbian Action on tulevaisuudessa Serbian kansallinen ja sosiaalinen elvyttäjä.

Muutaman vuoden olemassaolonsa aikana satoja nuoria serbialaisia on liittynyt mukaan liikkeeseen. Emme etsi ainoastaan muodollisia jäseniä samalla tavalla kuin demokraattiset puolueet tekevät, vaan pikemminkin etsimme poliittisia sotilaita, minkä vuoksi meillä on kriteereitä liikkeeseen liittymisessä.

Ideologiastamme voimme sanoa, että puollamme auktoritaarista ja kristillistä valtion hallintoa, kaikkien Serbian alueiden vapauttamista ja yhdistämistä sekä parlamenttia, joka koostuu eri ammattien edustajista eikä demokraattisista poliittista puolueista, jotka vain kiistelevät. Taistelemme aidon serbialaisen kulttuurin puolesta, joka vastustaa sitä myrkkyä, jota maamme viholliset ja valloittajat käyttävät kansamme myrkyttämiseen.

Taistelemme kansojen Euroopan puolesta ennemmin kuin amerikkalaisten omistaman EU-vankityrmän puolesta. Taistelemme kansamme biologisen suojelun puolesta monirotuista konseptia vastaan.

Millä tavoin Serbian Action eroaa muista Serbian kansallismielisistä ryhmistä?

Tuemme kaikkien muiden organisaatioiden laadukasta aktivismia, mutta fakta on se, etteivät aktivistimme kerääntyneet vanhojen aiemmin tunnettujen organisaatioiden alle. He kerääntyivät Serbian Actionin alle osoittaen selvästi, että on olemassa ero muihin toisella laidalla oleviin organisaatioihin verrattuna meidän visioomme kansallisesta kamppailusta ja kansallisesta elvyttämisestä.

Yksi isoimmista ongelmista nykyajan kansallismielisessä aktivismissa Serbiassa on kuilu julistettujen periaatteiden ja henkilökohtaisten esimerkkien välillä. Yksi pääsyistä, miksi Serbian Action perustettiin, on pyrkimys siihen, että liikkeemme ideologinen henkisyys kattaisi aina ja kokonaan tovereidemme elämän.

Oletteko tehneet yhteistyötä muiden Serbian kansallismielisten ryhmien kanssa?

Ei ole olemassa virallista yhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa, mutta tuemme ja autamme toisten organisaatioiden toimintaa, jos toiminta on maamme hyväksi.

Oletteko tehneet yhteistyötä muiden eurooppalaisten kansallismielisten ryhmien kanssa?

Serbian Actionilla on kontakteja ja yhteistyötä useiden liikkeiden ja ryhmien kanssa ympäri Eurooppaa mukaan lukien voimakas Kreikan Kultainen aamunkoitto. Puolalaisista organisaatioista meillä on hyvää yhteistyötä ja kontakteja puolalaisten autonomisten kansallismielisten ja puolalaisen nuorison kanssa. Meillä on myös erinomaista yhteistyötä Russian Imperial Movementin sekä Romanian Noua Dreaptan kanssa.

Olemme erityisen ylpeitä siitä, että ajatus yhteistyöstä näiden organisaatioiden kanssa tuli heidän puoleltaan. Tulevaisuudessa toivomme, että yhteistyömme on parempaa ja että yhteistyötä tekevien järjestöjen lista on pidempi.

Millaisia aktiviteetteja Serbian Action organisoi?

Aktivismi perustuu Euroopan kansallisvallankumouksellisten organisaatioiden konseptiin. Järjestämme marsseja, esityksiä, humanitaarista ja ympäristöön liittyvää toimintaa sekä luentoja, lentolehtisten jakamista ja julisteiden laittoa. Olemme myös aktiivisia Serbian yliopistoissa ja korkeakouluissa.

serb_act_2

serb_act_3

Miten kansallismielisiä serbialaiset ovat?

Tilanne Serbian tavallisen kansan keskuudessa on yhtä paha kuin missä tahansa muussa Euroopan maassa. Vaikka kansallismielisyys on luonnollinen ihmistunne, niin täällä Serbiassa suurin osa politiikoista ja valtamedioista on EU:n, Naton ja USA:n suojeluksessa. He ovat johtaneet likaista kampanjaa serbialaista kansallismielisyyttä vastaan jo yli vuosikymmenen, ja tämän vuoksi tavallisen kansan keskuudessa on pelkoa kansallismielisyyttä kohtaan. Tämän takia meillä ei myöskään ole serbialaisia kansallismielisiä parlamentissa tänä päivänä.

Ovatko antifasistiset organisaatiot suosittuja Serbiassa?

Eivät oikeastaan, koska iso osa heidän aktivisteistaan on narkkareita ja huligaaneja. Osa heistä on kuitenkin hieman “hienostuneempia” ja organisoituneita. Joillakin on yhteyksiä kansalaisjärjestöihin, ja tätä kautta heillä on isompi vaikutus järjestelmään. Tämän myötä he ovatkin osa tätä järjestelmää, jolloin he ovat ristiriitaisessa tilanteessa, koska he väittävät taistelevansa kyseistä poliittista järjestelmää vastaan.

Onko Serbiassa paljon juutalaisia?

Juutalaisten määrä Serbiassa tänä päivänä on hyvin pieni, ehkä muutama tuhat. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuhdassa siihen, miten paljon vaikutusvaltaa joillakin heistä on Serbiassa nykyään.

Missä määrin he sitten vaikuttavat Serbiassa?

Jotkut heistä ovat aktiivisia vaikutusvaltaisissa poliittisissa puolueissa, kansalaisjärjestöissä ja mediassa. Osa heistä johtaa serbialaisvastaista propagandaa, joka on yhteydessä länsimaisten medioiden ja politiikkojen propagandaan. Tätä taas tukee lännen juutalaisten lobbaus, joka jatkaa propagandasotaa Serbian kansaa vastaan. Tätä tapahtui varsinkin 90-luvulla Balkanin sodissa, kun muslimit, kroaatit ja albaanit esitettiin serbialaisten tekemän kansanmurhan uhreina. Muslimien, kroaattien ja albaanien tekemien rikosten määristä ei ole ikinä puhuttu tai kirjoitettu länsimaisessa mediassa.

serb_act_4
Serbian Action -aktivisti ja Kreikan Kultaisen aamunkoiton kansanedustaja Ilias Panagiotaros.

Millä tavoin Välimeren yli tulevat pakolaiset vaikuttavat Serbiaan?

Serbialaiset ovat osoittaneet tyytymättömyyttä pakolaisia kohtaan. Julkinen mielipide kuitenkin väittää, että nämä pakolaiset ovat läpikulkumatkalla maamme kautta länsimaita kohti ja etteivät he aiheuta ongelmaa tai vaaraa. Faktat kuitenkin osoittavat eri johtopäätöstä. Ensinnäkin lisääntyvä määrä pakolaisista ei lähde pois, vaan he jäävät Serbiaan. Jo viime vuonna 16 500 pakolaista haki turvapaikkaa maastamme.

Ikävät tapahtumat viime vuosilta todistavat, että maahanmuuttajat ovat vakava turvallisuusongelma. Esimerkiksi viisi afgaanimaahanmuuttajaa raiskasi naisturistin Banja Koviljačassa vuonna 2011 ja 7-vuotiaan tytön kimppuun hyökättiin. Lisäksi nainen yritettiin raiskata Belgradissa muutama vuosi sitten. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä.

Millaisen vastaanoton pakolaiset ovat saaneet serbialaisilta?

Serbia on vieraanvarainen kaikille, jotka haluavat hyvässä hengessä vierailla Serbiassa. Kuitenkaan maahanmuuttajille, jotka haluavat miehittää Serbian kylät ja tehdä rikoksia kylissä, ei ole paikkaa Serbian mailla! Tämä ei ole ainoastaan serbialaisten kansallismielisten mielipide, vaan enemmissä määrin tavallisella kansalla on sama näkemys.

Me kristittyinä ja yhden maailman kärsineimmän maan kansalaisina ymmärrämme kaikki maailmalla olevat vastoinkäymiset, ja olemme valmiita tarjoamaan apua, jos vain pystymme. Emme voi kuitenkaan uhrata omaa kansallista elintilaamme, varsinkin, jos otamme huomioon kaikki tämänhetkiset ongelmat, joita kohtaamme valtiona.

Fakta on se, että jokainen valtio, joka on sallinut hallitsemattoman maahanmuuton niin sanotuista kolmannen maailman maista, on kohdannut rikollisuuden aallon. Etenkin ryöstöjen, raiskausten ja murhien määrä on lisääntynyt, ja näiden tekijöinä ovat laittomat maahanmuuttajat.

Mikä on mielipiteenne EU:sta ja Euraasian unionista?

Euroopan unioni, tuo Atlantin julistuksen globaali poliittinen inkarnaatio Euroopan mailla, ei sovi ortodoksikristinuskoon. Tämän takia emme voi olla välinpitämättömiä tätä kristillisvastaista luomusta kohtaan eikä meillä voi olla positiivista asennetta siihen. Se on täysin epäsopiva kansalliseen ja hengelliseen kamppailuun Serbian uudelleensyntymisestä ja palaamisesta pyhien esi-isiemme arvojärjestelmään.

Näiden läsnä olevien kristillisvastaisten henkisten periaatteiden lisäksi on nähtävissä EU:n pyrkimys Euroopan maiden tuhoamiseen ja “harmaan rodun” luomiseen jatkuvan ja voimistuvan Afrikan ja Aasian väestön maahanmuuton kautta. Kulttuurien sekoittumista edistävät EU ja kansainväliset voimakeskukset. Tämän toiminnan tavoitteena on persoonallisuuksien muuttaminen epäpersoonallisiksi yksilöiksi, jotka olisivat hyvin sopivia kaikenlaiselle riistolle. Tutkimalla Euroopan unionin toimimistapoja käytännössä näemme, että vastuun siirtäminen valtiotasolta EU:lle on johtanut itsenäisyyden katoamiseen ja poliittiseen ja ekonomiseen orjuuteen.

Mitä tulee Euraasian unioniin Serbian kansallisten etujen näkökulmasta, niin Euraasian yhdistyksen kysymys ja Serbian mahdollinen suhtautuminen siihen pitäisi käsitellä hyvin huolellisesti. Serbian liittyminen voimakkaaseen liittoon olisi vastaveto Naton loisimiseen sekä poliittiselle ja taloudelliselle globalisaatiolle, ja tämä olisi hyvin haluttavaa.

Tulee vain varmistaa, ettei tämä liitto aiheuttaisi jatkuvuutta nykyiselle Serbian hyväksikäytölle taloudessa ja ettei se aiheuttaisi aasialaisten maahanmuuttajien invaasiota Serbian maaperälle. Nämä tekijät ovat erittäin ratkaisevia arvioitaessa Serbian integraatiota Euraasiaan.

Mikä on mielipiteenne Ukrainan konfliktista?

Ukrainan itäinen osa ei halua olla osa EU:ta. Tämä osa on aina ollut venäläinen ja kommunistit antoivat sen Ukrainalle vuonna 1922 (sama tapahtui Krimin kanssa vuonna 1954). Ennen bolshevikkimiehittäjiä Novorossija ei siis kuulunut Ukrainalle. Oikeastaan ilman kohtalokasta vuotta 1917 ei Ukrainan valtiota tai sen nimistä aluetta olisi edes olemassa.

Kansallisvallankumouksellisella serbialaisella ei ole epäilystäkään siitä, että Maidanin vallankaappaajat kuin myös Kievin juntan aggressio Novorossijaa kohtaan ovat kaikki negatiivisia toimia, joita tukevat kansainväliset sionistit, Amerikan imperialistit ja venäläisvastaiset henkilöt, jotka tukevat “demokraattisia” vallankumouksia. He käyvät sotaa koko Eurooppaa vastaan.

Emme väitä, että Novorossijan hallinto olisi ideaalinen: siellä on monia poliittisia ja ideologisia tahoja, ja ainoastaan aika tulee selventämään asioita. Novorossijan perustaminen kuitenkin edustaa tervettä, loogista ja oletettua reaktiota venäjää puhuvalta populaatiolta entisestä Itä-Ukrainan osasta. He eivät halua seurata Kiovan Nato-junttaa, minkä vuoksi he ansaitsevat kansallismielisten tuen ympäri maailmaa. Sotaan osallistuvien serbialaisten vapaaehtoisten joukossa on myös Serbian Actionin jäseniä.

Serbian Action -vapaaehtoisia.
Serbian Action -vapaaehtoisia.

Mikä on tämänhetkisen Serbian hallituksen asenne Kosovoa kohtaan?

Serbian hallituksen nykyinen asenne Kosovoa, Metohijaa ja lähes mitä tahansa kohtaan on melko yksinkertainen. Pohjimmiltaan he tekevät kaiken, mitä heidän “päällikkönsä” EU:sta ja Natosta haluavat. Edellä mainitut auttoivat tekemään heistä sellaisia, jollaisia he nyt ovat – he tekivät heistä lojaaleja palvelijoita. Serbian valtamediassa esitetään, että he tekevät suuria ja isänmaallisia asioita, mutta todellisuudessa he myyvät pyhää maatamme Albanian terroristeille ja Naton miehittäjille.

Mitä Kosovon suhteen pitäisi tehdä teidän mielestänne?

Serbian Actionin asenne tämän asian suhteen on selvä: meidän täytyy puolustaa Kosovoa ja Metohijaa hinnalla millä hyvänsä! Lähdemme siitä faktasta, että Kosovo ja Metohija kuuluvat maallemme. Vaikka tänä päivänä nämä alueet ovat miehitettyjä, ne olivat ennen osa Serbiaa.

Tämänhetkisestä miehityksestä välittämättä nykyiset ja tulevat serbisukupolvet tulevat pitämään Kosovoa pyhänä maana, joka kuuluu Serbialle, nykyisten vallankaappaajaterroristien saavutuksista huolimatta. Meidän on selvästi ja äänekkäästi todettava, ettemme elä sovussa alueen menetyksen kanssa. Kukin tehköön kaiken mahdollisen, ja lopussa tulemme vapauttamaan Kosovon ja Metojihan pyhän maan terroristeilta.

serb_act_6-e1449070593138

Millainen aktivisti on hyvä aktivisti?

Hyvä aktivisti ei ainoastaan täytä velvollisuuksiaan ja tehtäviään, joita hänelle liikkeestä annetaan. Hyvä aktivisti myös ehdottaa omistautuneesti uusia ideoita toiminnasta, ottaa osaa ratkaisujen etsimiseen ongelmissa, yms. Kenties tärkein asia on se, että aktivistiemme tulisi arkielämässä elää ideologiansa sekä henkisen kurin periaatteiden mukaan. Pidämme näitä hyvin tärkeinä liikkeessä. Uskomme myös, että jokaisen aktivistin tulee selvittää, missä asioissa hän on hyvä, sillä tätä kautta hän voi auttaa meitä kamppailussamme.

Tärkeää on niin ikään, että aktivistimme ovat hyviä ei ainoastaan kansallismielisessä aktivismissa vaan myös koulussa ja työssä. Mielestämme hyvän aktivistin täytyy loppujen lopuksi olla oikea poliittinen sotilas!

Kiitokset tästä mielenkiintoisesta haastattelusta! Haluatteko lisätä vielä jotain? Millaisia terveisiä haluatte lähettää lukijoillemme tänne pohjoiseen ja Pohjoismaiselle Vastarintaliikkeelle?

Haluamme kiittää teitä tästä mielenkiintoisesta haastattelusta ja haluamme lisätä, että teillä oli mielenkiintoisia kysymyksiä. Toivomme, ettette ikinä luovu kamppailusta maanne ja kansanne puolesta ja että jatkaisitte hyvän työn tekemistä.

Haluamme myös lisätä, että pidämme Pohjoismaisessa Vastarintaliikkeessä erityisesti ulkoilma-aktiviteeteista ja itsepuolustusharjoituksistanne.

 

Serbian Actionin Facebook- ja Twitter-sivu.

Toimitus

9 KOMMENTIT

 1. Kosovo is Serbia, but is it Knin too (YOu can see in video a graffiti on the wall saying “Dogodine u Kninu” which means “Next year in Knin”)? Knin has always been Croatian ancient city, and it will always be. You cry about operation “Storm,” that it was a war crime. Yet, you never mention Vukovar and other cities, and crimes your “army” have done too. Also, do you mention that you have occupied Knin at first? It doesn’t matter how many Serbs was there. Would SA support another invasion of Russia on Finland just because on east part there’s many Russians and orthodox believers?

  I don’t want to start any fight, because I don’t hate Serbs – I hate only those fake nationalists who want to attack other white nations. Sicne Srpska Akcija has connections with old imperialistic Chetnik ideas, I really don’t know why would any decent finnish nationalist or NS support them?

  • Belgrade was Roman city too so what? Fact is Croats fled the region infront of Ottoman invasion, leaving only the Serbs there to form ethnic majority, like in the case of Knin.
   >Croat talking about crimes
   >attack other white nations

   Let’s just forget the massacre of Magdeburg where Croats were awarded with comparison to a plague. Or how about your dog-like loyalty to Vienna, fighting your slavic brothers in both first and second great war, commiting atrocities that were deemed savage and uncivilised by your allies in Berlin and Rome. Yugoslav war in 90’s, where Croats sided with muslim retards from Bosnia to again fight the Serbs and in the end commit the exodus, driving white, slavic, orthodox Serbs from their centuries old homes, couple of houdred-thousand of them. All in service of your new master – ZOG.

   >fake nationalists who want to attack other white nations
   Like anyone cares about communist AVNOJ borders. You can not attack your own land, you can only liberate it.

   >imperialistic Chetnik ideas
   Since when liberation of your people and unification is described as imperialistic? Also, those aren’t chetnik ideas since chetniks are just elite soldiers, the idea belongs to Serbian nation as whole.

   >why would any decent finnish nationalists or NS support them
   Maybe because we payed our existance and nationhood with blood and iron, something Finns can relate to. They are not going to relate to a nation that was always happy to be in service of a bigger empire and betray their brothers in last armed resistance against the ZOG.

   • For the past 25 years, all politics and ideas of Great Serbia was imperialistic. Eventhough, which is really a paradox, your leaders of Great Serbia were simply communists. There was no need of liberation of your people. Your people in Croatia started to rebeling when we announced our independence, even not single one of them was threatened in any way. Should we attack Vojvodina because of many Croats who live there? NO!

    Chethnik cowards (“elite army” LOL) slaughtered older people and raped women without any reason, and that is what you call “liberation?” Maybe muslims who are flooding Europe are then liberators too?

    In every war both sides commit crimes, and I don’t deny that Croats did horrible things too. Yet, they have done it because your “elite army” has slaughtered many of their families just because they were Croats or catholics. I can assure you I don’t endorse that kind of things in any way. If I was commander, I would personally shot any one who show this lack of discipline.

    Your imperialistic ideas and paranoic fear are based mostly on false history, that some of your idiotic “leaders” (like Croat Šešelj) is spreading among you. Those people always remind me on Jews who are repeatedly whining about false mass genocide of “700 000 Serbs” and similar lies.

    This especially relates to so-called mass killings of Serbs in concentration camp Jasenovac. Ironically, our government, which is also made of ex-communists or their descendants, forbid propper independant investigation of those alleged crimes. Only recently, there was some major discoveries about false victims, whose names are on memorial plates, yet they are still alive!

    Even I lost some of my family members in last war too, I don’t hate Serbian people, and I don’t want to conquer Serbian teritories for some idiotic reasons. Both of our nations have low birht rates – so what would bigger teritory do any good?

    The point is, stop encouraging chauvinism, and work on saving our race!

    • Sprska Akcija is rather good group, and it’s nice to see young people are working together and trying to show healthy way of life. If there was no chauvinism among them, it could be an excellent group.

 2. Hieno järjestö, joka tukee omiaan sekä tarvittaessa muitakin, kuten Novorossijaa. Serbia tarvitsee tulevaisuudessa apua myös oman elintilansa vapauttamisessa, jolloin tämä apu palkitaan aina. Serbian Action on järjestelmälle vaarallinen, joten veikkaan että kohta alkaa samanlainen vaino kuin Kreikassa tai Saksassa.

 3. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille !

  Suomen lippu liehuu vielä !

  Tänään on aika tunnustaa väriä: Sininen ja Valkoinen !

  Illalla soihtukulkue, siellä on oltava, maksoi mitä maksoi !

  Ave, Imperator, morituri te salutant!

Comments are closed.