Koti Uutisia Ukrainan kriisi Euroopan kansallismieliset puolueet tukevat Putinia

Euroopan kansallismieliset puolueet tukevat Putinia

6

Useat Euroopan kansallismieliset puolueet ovat asettuneet tukemaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia Ukrainan kriisissä ja tämän toimissa Krimillä. Ukrainalaisen tutkimuslaitoksen mukaan Euroopassa on 14 kansallismielistä puoluetta, jotka ovat sitoutuneet tukemaan Venäjää. Tutkimuksen mukaan kansallismielisiin vetoaa Venäjän lain ja järjestyksen politiikka, nationalismi, valtionjohtoisuus, uuskonservatismi ja autoritaarisuus.

Ranskan kunnallisvaalien suurin voittaja Kansallinen rintama ilmoitti, että se haluaa tukeutua enemmän Venäjään kuin Yhdysvaltoihin. Kansallisen rintaman lisäksi Putinia tukevat Unkarin Jobbik ja Kreikan Kultainen aamunkoitto. Kultainen aamunkoitto ilmoitti, että jos se voittaa tulevat vaalit, Kreikka aikoo puolueen johdolla muodostaa heti liiton Venäjän kanssa. Myös Britannian kansallispuolue BNP on asettunut tukemaan Venäjää.

Saksassa puolestaan kansallisdemokraattinen puolue NPD on lisännyt yhteistyötä ukrainalaisen Svoboda-puolueen kanssa. Saksan kansallisdemokraatit eivät ole kuitenkaan ilmoittaneet olevansa Putinia vastaan.

Pohjoismaista Ruotsalaisten puolue (SvP) tekee tiivistä yhteistyötä ukrainalaisten kansallismielisten kanssa. Ukrainassa on tälläkin hetkellä useita puolueen jäseniä avustustöissä.

Pian Krimin liittämisen jälkeen Putin piti puheen venäläisille 18. maaliskuuta. Puheessaan presidentti syytti “uusnatseja” ja antisemitistejä Ukrainan kriisistä: “Vallankaappauksen keskeisimmiksi toimeenpanijoiksi tulivat nationalistit, uusnatsit, venäläisten vihaajat ja antisemiitit. Juuri nämä edelleenkin määräävät tahdin monissa asioissa Ukrainassa.”

Lähteet: Suomen Kuvalehti, Verkkouutiset, Helsingin Sanomat

 

Aiheeseen liittyen:

Putin: länsi kirjoittaa sääntöjä uudestaan
Kultainen aamunkoitto: “Ainoa Ukrainan laillinen hallitus kuuluu Janukovytšille”

6 KOMMENTIT

 1. Olen sitä mieltä, että itäisen- ja eteläisen Ukrainan alueet on luovutettava Venäjälle, mille ne oikeastaan kuuluvatkin jo suuren venäläisväestön ja historiallisten perusteiden takia. Ukrainahan sijaitsee faktisesti nykyisen Ukrainan länsiosissa. Krimille tulisi antaa autonominen asema, mikä sillä oli Ukrainan aikakaudella.

 2. Ota tosta nyt sitten selvää…

  Mutta koko soppa on aiheutunut siittä, että Venäjälle aina kuulunut Krimi siirrettiin Neuvostoliiton aikana osaksi Neuvosto-Ukrainaa – ja Venäjä halusi sen takaisin. Lisäksi kyse on aina ihanasta monikulttuurisuudesta: Neuvostoliiton aikana etnisiä venäläisiä siirrettiin asumaan Ukrainan itäosiin, jolloin kylvettiin nykyisten jännitteiden ja jatkuvan tulehdustilan siemenet. Venäläisvähemmistö haluaa luonnollisesti olla osa Venäjää, ja ukrainalaisia suututtaa, kun muualta tullut väestö ryövää osan heidän valtiostaan.
  Sama ongelma on Baltian maissa; baltteja siirrettiin Siperiaan ja venäläisiä kärrättiin tilalle. Ilman NATOn jäsenyyttä Viro, Latvia ja Liettua olis tällä hetkellä puolet pienempiä.

  Kiina harrastaa nykyään vastaavaa politiikkaa kuin Neuvostoliitto, sillä se siirtää han-kiinalaisia separatististen uiguureiden asuinmaille, ja näin saa alueen tiukemmin osaksi keskushallintoa sekä uiguurit hyppimään tasajalkaa kiukusta. Ehkä pahinta hajoita-ja-hallitse politiikkaa harrasti Ottomaanien imperiumi (turkkilaiset), kun se siirsi islaminuskoisia albaaneita Balkanille, tarkoituksenaan luoda epävakautta ja heikentää kristittyjen sitkeää vastarintaa. Tuon rikollisen valtapolitiikan seuraukset aiheuttavat edelleen, satoja vuosia myöhemmin, verenvuodatusta kyseisellä alueella. Mutta sekin on vain esimaksua siittä, mitä on luvassa kun koko Euroopan islamisaatio saavuttaa kriittisen pisteen.

  • Sinä JuhoL ei ymmärtänyt, että “itäukrainan” venäläistä väestöä ei siirretty, vaan koko alue kaikkine venäläisine asukkaineen oli vain otettu ja liitetty Ukrainan Neuvostotasavaltaan. Oikeasti itse ukrainalaiset ovat muukalaisia ja maahanmuuttajia näissä Ukrainan Neuvostotasavaltaan liitetyissä alueissa.

   Baltian maissa asia on toisin l. kuten esitit.

   Euroopan islamisaatio on juutalaisten suunnittelema ja johtama projekti. Mikäli juutalaisia riisutaan vallasta Euroopassa, loppuu koko islamisaatio kuin kananlento.

  • Tuskin suhtauduttaisiin niin kriittisesti niihinkin suomalaisiin(minut mukaan lukien), jotka tahtovat Itä-Karjalan takaisin, jollei alueen väestöä olisi ‘venäläistetty’, kahteen otteeseenkin vielä.

   Näin on tehty myös Norjan Finnmarkin läänissä ja vastaavanlainen prosessi on tapahtunut luonnollisella väestönmuutolla myös Ruotsin Norrbottenin itäosissa, joka kuului Suomen Ruotsin vallan aikana samaan hallintoalueeseen silloisen Suomen kanssa (koko alueesta käytettiin Ruotsissa tuolloin käsittääkseni nimitystä Itämaa). Suomen itsenäistyessä Venäjän vallasta Suomi myös vaati sillä hetkellä vielä Ruotsin vallassa olevia alueita itsenäisen Suomen osiksi, mutta silloiset päättäjät tyytyivät maantieteellisesti tärkeämmän Ahvenanmaan saamiseen Suomen rajojen sisälle.

   Tässä myös syitä, miksi Vastarintaliikkeen ruotsalainen/pohjoismaalainen tausta hieman mietityttää, mutta kaikkia asioita ei vaan voi muuttaa. Historia on jo kirjoitettu, kansallissosialistina pyrinkin sen totuudenmukaiseen levittämiseen ja valoisamman tulevaisuuden luomiseen.

 3. Maailman typerin temppu kansalliselta puolueelta on tukea Israelia ja lähes yhtä typerää on Putinin Venäjän tukeminen. Jokaisen tulisi nähdä, että Putin on huijaus ja juutalaiset vallassa Venäjällä. Usein nationalistien Putin-myönteisyys on vain disinformaation seuausta. Mainosmies on puhunut eikä oikasta menosta maassa oteta selvää.

 4. Ei ihme, jos LePen tai Wilders tai FPÖ tukevat Putinia. Hehän tukevat myös Israelia ja heillä on muitakin juutalaiskytköksiä.

Comments are closed.