Koti Uutisia Marine Le Pen: sianlihattomien kouluruokien tarjoilu lopetetaan

Marine Le Pen: sianlihattomien kouluruokien tarjoilu lopetetaan

4

Ranskan Kansallisen rintaman puheenjohtaja Marine Le Pen ilmoitti perjantaina, että sianlihattomien kouluruokien tarjoilu lopetetaan puolueen hallitsemissa kunnissa. Le Pen totesi, ettei puolue tule hyväksymään uskonnollisia vaatimuksia koulujen ruokalistoilla. Hän vetosi Ranskan maallisuuteen sekä uskonnon ja valtion erottamiseen toisistaan.

Uskonnollisten tunnusten käyttäminen ranskalaisissa kouluissa on kielletty lailla. Näin ollen muslimeille ja juutalaisille tarkoitetut sianlihattomat vaihtoehdot koulujen ruokaloissa ovat valtion uskonnottomuuden periaatetta vastaan. Ranskassa asuu arviolta kuusi miljoonaa muslimia ja 400 000 juutalaista.

Viime viikon kunnallisvaaleissa Kansallinen rintama sai pormestarin paikan 11 kunnassa. Voittoa on pidetty puolueen merkittävimpänä.

 

Lähteet: Helsingin Sanomat, Iltalehti

Aiheeseen liittyen: Kansalliselle rintamalle jatkomenestystä kunnallisvaaleissa

4 KOMMENTIT

  1. Onko heillä kuitenkin kasvisruokavaihtoehto? Kasvissyöjien syyt ovat useammin eettiset kuin uskonnolliset.

  2. Hienoa kuulla aatteemme kannalta myönteisiä uutisia!

  3. Ihan reilu peli. Etukäteen kerrotaan mitä ruokaa koulussa on ja kukin saa päättää syökö sitä vai jättääkö syömättä. Tämä on varmasti tervetullut uutinen paikallisille lihatilallisille. Tämä jos mikä kasvattaa maan sisäistä hyvinvointia. Raha ei karkaa ulkomaille vaan pysyy kotimaassa.

    Muistelen sitä kouluruokaa jota tarjoiltiin -70 luvulla kun kävin koulujani. Se ei ollut leipä leveää silloin. Koulussa oli varmasti haudutettu kaikki jänteisimmätkin palat pehmeiksi ja niitä oli lautasella. Mutta hyvin kelpasi kaikille. Ja jos ei maistunut, niin pyydettiin vähän. Mutta se mikä lautaselle tuli, piti syödä.

    Hyvillä mielin muistelin koulusta voinappeja ja punaista maitoa. Kumpaakin riitti sen verran kun tuon ikäiset käyttivät. Maitoa oli neljäkin lasillista oppilasta kohden. Siitä ei ollut pulaa.

Comments are closed.