Koti Uutisia Ebay kieltää Burzumin myynnin

Ebay kieltää Burzumin myynnin

4

Internet-huutokauppasivusto eBay on kieltänyt käyttäjiään myymästä levyjä ja muita tuotteita, jotka liittyvät norjalaiseen Burzum-yhtyeeseen.

Varg Vikernes.
Varg Vikernes.

Suosittu huutokauppasivusto eBay on kieltänyt norjalaisyhtye Burzumin, jonka perusti nyt 41-vuotias Varg Vikernes. Syyksi tuotteiden myynnin kiellolle sivusto on ilmoittanut sen, että Burzum ja Vikernes rikkovat eBayn sääntöjä, jotka kieltävät sellaisten tuotteiden myynnin, jotka liittyvät “vihaa, väkivaltaa ja suvaitsemattomuutta” puoltaviin ryhmiin.

Ranskassa asuva Vikernes sekä tämän vaimo Marie Cachet pidätettiin kotonaan 16. heinäkuuta viime vuonna, kun poliisi epäili parin suunnitelleen terroritekoja. Epäilyt perustuivat Vikernesin kotisivuihin sekä sille, että hän oli yksi Anders Behring Breivikin manifestin lukuisista vastaanottajista. Perusteeksi ilmoitettiin niin ikään se, että Vikernesin vaimo oli ostanut laillisesti neljä asetta.

Vikernes ja Cachet vapautettiin syytteistä, mutta he joutuivat sekä valtion että median ahdistelemiksi ennen ja jälkeen vapautuksen. Vikernesiä syytettiin myöhemmin myös ajatusrikoksesta, kun hän julkaisi kotisivullaan kriittisiä tekstejä juutalaisista ja muslimeista. Tästä hänet tuomittiin heinäkuussa ehdolliseen rangaistukseen sekä sakkoihin.

Lähteet: Nordfront.se, Svenska Dagbladet

Aiheeseen liittyen:

Varg Vikernes tuomittu rotuvihaan yllyttämisestä
Varg Vikernesiä syytetään “sananvapauslain rikkomisesta” Ranskassa

4 KOMMENTIT

  1. Miksi Kansallinen vastarinta seuraa Vikernesiä, vaikka hän on kieltänyt olevansa kansallissosialisti ja jopa tuominnut aatteen?

    • Mitä? 😀 “Seuraako” KV myös Norjan Israel-vapaaehtoisia, kun heistä on kerran sivuilla uutisoitu?

      • Ei toivottavasti. Nyt vaan tässä tuumin, että miksit tuhlata aikaa moiseen, vaikka Vikernesillä samanlaisia mielipiteitä onkin. Sama kuin seuraisimme Halla-ahon kirjoitteluja.

Comments are closed.