Koti Uutisia Donald Trump: Gaddafin ja Husseinin tappaminen oli virhe

Donald Trump: Gaddafin ja Husseinin tappaminen oli virhe

3

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan Donald Trumpin mielestä Gaddafin ja Husseinin tappaminen oli erehdys. Trumpin mielestä molemmat johtajat olisivat pitäneet asiat järjestyksessä.

Donald Trump

Presidenttiehdokas Donald Trump kertoi sunnuntaisessa CNN:n State of the Union -keskusteluohjelmassa, että hänestä Lähi-idän tilanne olisi pysynyt vakaampana, mikäli Irakin ja Libyan entiset johtajat Saddam Hussein ja Muammar Gaddafi olisivat pysyneet vallassa. “Olen sataprosenttisen varma, että maailma olisi parempi paikka, mikäli Hussein ja Gaddafi olisivat edelleen vallassa”, Trump lausui.

“Katsokaa Libyaa. Katsokaa Irakia. Aiemmin siellä ei ollut terroristeja – Hussein piti huolen siitä, että heidät surmattiin heti. Nyt Irak vaikuttaa terroristien Harvardilta. En väitä, että Saddam olisi ollut hyvä tyyppi – hän oli kauhea. Asiat olivat kuitenkin paljon paremmalla mallilla kuin tänään. […] Rehellisesti sanoen Irakia tai Libyaa ei enää ole. Kaikki on pirstaleina, kenelläkään ei ole kontrollia eikä kukaan ymmärrä, mitä on tapahtumassa”, Trump jatkoi.

Yhdysvaltojen katsotaan edesauttaneen terroristijärjestöjen esiinnousua hatarin perustein aloitettujen sotien sekä lavastettujen vallankumousten kautta. Saddam Hussein teloitettiin hirttämällä vuonna 2006 ja Muammar Gaddafi joutui kapinallisen väkijoukon lynkkaamaksi vuonna 2011.

Lähteet: Nordfront.se, RT

Aiheeseen liittyen: Naiset ahtaalla sodanjälkeisessä Irakissa

3 KOMMENTIT

  1. Trump kerää koko ajan pisteitä silmissäni. Trump on ainoa vakavasti otettava presidenttiehdokas Yhdysvalloissa, koska Trumpilla on omat vaalirahat ja rohkea asenne poliittista korrektiutta kohtaan. Tästä onkin syntynyt lentävä lause “can’t stump the Trump”. Trumpin lausunnot ovat rohkeita, eikä Trump pyytele anteeksi keneltäkään jos joku sattuu loukkaantumaan letkautuksistaan. Trump pureutuu Yhdysvaltain ulkopolitiikan sijasta sisäpoliittisiin kysymyksiin, kuten valtavaan velkaan, laittomaan maahanmuuttoon ja vasemmistolaisten liberaalien feministien ja seksuaalivähemmistöjen asioihin konservatiivisella otteella, josta moni onkin mielensä pahoittanut. Trump toisi Yhdysvaltoihin uutta voimaa, joka kääntäisi amerikkalaisten huomion keskipisteen kotiin päin yli viisitoista vuotta kestäneen jatkuvan sotimisen jälkeen. Näiden syiden takia pidän Trumpia ainoana oikeana vaihtoehtona. Trump olisi seuraava ns. koko kansan presidentti. Plussana vielä se, että Trump on eurooppalaista sukujuurta, joka saattaisi nakertaa sionistien suosiota esim. Palestiinan kysymyksessä.

Comments are closed.