Koti Uutisia Serbia, Bulgaria ja Romania valmiit sulkemaan rajansa

Serbia, Bulgaria ja Romania valmiit sulkemaan rajansa

2

UK_Unkari_maahantulijat

Romanian, Bulgarian ja Serbian pääministerit tapasivat viime lauantaina Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa, missä keskusteltiin Eurooppaan kohdistuvasta räjähdysmäisen suuresta joukkomaahanmuutosta. Kaikki edellä mainitut kolme maata sijoittuvat “pakolaisten” reitille Eurooppaan. Reitti kulkee Turkista Balkanin läpi Pohjois- ja Länsi-Eurooppaan.

Romania, Bulgaria ja Serbia ovat ilmoittaneet olevansa valmiit sulkemaan rajansa, mikäli sekä Saksa että Itävalta aikovat tehdä saman. “Jos Saksa ja Itävalta sulkevat rajansa, emme salli sitä, että maistamme kehkeytyy puskurivyöhyke. Tällöin olemme valmiit sulkemaan rajamme”, sanoi Bulgarian pääministeri Boiko Borisov.

Kokous järjestettiin päivää ennen EU-komission presidentin Jean-Claude Junckerin suunnittelemaa massamaahanmuuttoaiheista huippukokousta. Lauantainen kokous järjestettiin Itävallan, Bulgarian, Kroatian, Kreikan, Unkarin, Romanian ja Slovenian kesken. Paikalla olivat myös Makedonian ja Serbian edustajat siitä huolimatta, etteivät nämä maat kuulu EU:hun.

Lähteet: Nordfront.net, NRK

2 KOMMENTIT

  1. Sulkekaa ihmeessä nyt, ja Suomen on myös suljettava (länsi)rajat heti.

    Suomeen asti tulevat “pakolaiset” eivät sitäpaitsi edes ole minkään turvapaikan tarpeessa, eikä heitä hyväksytä siksi muualla Euroopassa. Jopa ruotsissa Somaloisen ja Irakilaisen on vaikeampi saada turvapaikka kuin täällä…

Comments are closed.