Koti Artikkelit DNA-testijätti myi tietokantansa lääkeyhtiölle

DNA-testijätti myi tietokantansa lääkeyhtiölle

6

Heinäkuun 2018 lopussa DNA-testiyhtiö 23andMe ilmoitti jakavansa DNA-sekvenssitietokantansa suuren lääkeyhtiön GlaxoSmithKlinen kanssa. Tietojen jakaminen koskee yli viittä miljoonaa yhtiöllä DNA-testin teettänyttä asiakasta.

23andMe on eräs maailman suurimmista DNA-testien markkinoijista. Se myy DNA-testejä tavallisille ihmisille, jotka haluavat esimerkiksi tietää, mistä heidän esi-isänsä geenien perusteella ovat peräisin. Yhtiö myy myös testejä, joista voi nähdä, onko henkilöllä geneettinen riski sairastua johonkin tautiin kuten rintasyöpään. Yhtiö on aiemmin tarjonnut tietokantaansa satunnaiselle yhteistyölle akateemisten tutkimusryhmien kanssa. Sopimus GlaxoSmithKleinin kanssa kuitenkin tarkoittaa, että lääkeyhtiöllä on yksinoikeus tietokantaan, ja täten voittoa tavoittelemattomat yliopistotutkijat eivät enää voi pyytää DNA-testiyhtiön tietokantaa tutkittavakseen.

Tietokannan myynnistä 23andMe tienasi yli 258 miljoonaa euroa. Tällaista summaa ei tietenkään makseta tieteen vuoksi vaan siksi, että rahan teko ihmisten sairauksilla on taloudellisesti eräs maailman tuottavimmista sektoreista.

23andMe-yhtiön uusi linja ei kuitenkaan tule yllätyksenä, jos katsoo yhtiön taustoja. Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja on juutalainen Anne Wojcicki. Wojcickin sisar Susan Wojcicki on Googlen entinen toimitusjohtaja ja YouTuben nykyinen toimitusjohtaja. Anne Wojcicki taas on ollut naimisissa Googlen perustajan Sergey Brinin kanssa.

Yhtiö perustettiin vuonna 2006, ja heti vuotta myöhemmin Google investoi siihen lähes 3,4 miljoonaa euroa. Vuonna 2008 Time-lehti mainosti yhtiön syljestä tehtäviä, ihmisille suoraan markkinoitavia DNA-testejä “vuoden keksintönä”. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA kuitenkin asetti yhtiön terveyteen liittyvät DNA-testit markkinointikieltoon vuonna 2013, sillä niillä ei ollut validoitu eikä niillä ollut viranomaisten vaatimaa markkinointilupaa. Samaan aikaan valmisteilla oli ryhmäkanne yhtiön valheellista mainontaa vastaan.

Anne Wojcicki.

DNA-tietojen kerääminen ei kuitenkaan tyssännyt tähän – 23andMe lopetti terveyteen liittyvien testien myymisen ja keskittyi markkinoimaan testejä, joilla pystyi selvittämään esi-isien geeniperimän. Myöhemmin yhtiö sai jatkaa terveyteen liittyvien testien myyntiä tarvittavien selvennysten jälkeen. Esimerkiksi rintasyöpägeenitestit itse asiassa testaavat vain kahta geeniä, jotka ovat spesifisiä juutalaispopulaatioille.

“On eri asia, jos kansallinen terveysinstituutti NIH pyytää ihmisiä lahjoittamaan geenisekvenssinsä korkeamman hyvän puolesta. Kun kaksi voittoa tavoittelevaa yhtiötä kuitenkin tekee sopimuksen, jossa kruununjalokivenä on sinun geenisekvenssisi ja itse asiassa olet itse maksumiehenä osallistumisesta käyttöoikeuksiin, mielestäni silloin asiat ovat ylösalaisin”, kertoi voittoa tavoittelemattomaan koulutukseen ja tutkimukseen keskittyvän Center for Medicine in the Public Interest -järjestön johtaja Peter Pitts NBC-uutisten haastattelussa.

23andMe-toimitusjohtaja Anne Wojcicki kuitenkin näkee kaupat oikeutetuiksi, sillä asiakkailla on mahdollisuus kieltäytyä tietojen luovutuksesta. Muut tahot kuitenkin näkevät ongelmallisena sen, että ihmiset eivät yleensä edes lue pitkiä suostumuksia – he ehkä ovat vain kiinnostuneita siitä, kuinka monta prosenttia heidän DNA:ssaan on neandertalinihmisen geenejä. Myös Popular Science -lehti kirjoittaa: “Tuote ei ole DNA-testipakkaus – – tuote olet sinä.”

Facebookin ja Googlen tavoin yhtiö on kerännyt ihmisistä viattomalta tuntuvalla tavalla tietoa, jonka se myy kalliilla eteenpäin kolmansille osapuolille. Testeistä ihmiset ovat itse maksaneet noin 85–200 euroa ja niitä annetaan esimerkiksi syntymäpäivä- ja joululahjoina sukulaisille.

DNA-testit ovat olleet muutoinkin kritisoinnin kohteena, sillä niitä on käytetty ihmisten manipulointiin poliittisessa mielessä. Ne myös tarjoavat epäluotettavaa ja täysin tarpeetonta horoskooppien tapaista tietoa, kuten esimerkiksi sen, onko ihminen aamu- vai iltapersoona. Eri yhtiöillä teetetyt testit saattavat myös tarjota täysin vastakkaista ja ristiriitaista tietoa.

23andMe-yhtiöllä oli aiemmin myös omia lääkekehitysprojekteja, mutta nyt se päätyi yhteistyösopimukseen lääkeyhtiön kanssa, joka on eräs maailman suurimmista. Lääketieteeseen liittyvät tietokannat ovatkin olleet viime aikoina kaupankäynnin kohteina. Esimerkiksi lääkeyhtiö Roche maksoi yhteensä noin neljä miljardia euroa saadakseen käsiinsä syöpäkudoksista kerättyä geneettistä dataa kahdelta eri yhtiöltä.

Nyt myös yritykset Yhdysvalloissa ovat alkaneet vaatia työntekijöiltään geenitestejä. Tämä on aiemmin ollut laitonta perustuen vuoden 2008 geneettisen syrjimisen kieltävään GINA-lakiin (Genetic Information Nondiscrimination Act), mutta vuonna 2017 esitelty HR1313-muutos tekisi tähän porsaanreiän sisällyttämällä geenitestit osaksi työnantajien tarjoamia “hyvinvointiohjelmia”. Nämä olisivat periaatteessa vapaaehtoisia työntekijöille, mutta osallistumattomuus ohjelmaan antaisi työnantajalle mahdollisuuden rangaista työntekijää palkka-alennuksilla.

V. K.

Lähteet:

FDA
The Guardian (1, 2)
Business Insider
Gizmodo
NBC News
Popular Science
STAT

6 KOMMENTIT

 1. Mielenkiintoista! Onneksi en lähtenyt tuohon 23andme-kelkkaan mukaan.

  Ja tämänkin takana olivat juutalaiset…

 2. Näiden geenipankkien kautta suuret lääkeyhtiöt tietävät mitä lääkkeitä mihinkin maahan pitää valmistaa ja kuinka paljon. Ja se on se tieto jolla hallitaan kansalaisia ja tehdään rahaa.

  Tämä geenitieto on myös sitä tietoa jolla tiedetään minkälaisia sairauksia pitää missäkin maassa päästää liikkeelle, jotta ihmiset saadaan syömään loppuikänsä uusi lääkkeitä. Ja sitten lääkeyhtiöt tai tietoja myyvät tahot eivtä näe tässä mitään ristiriitaa/vaaraa.

  No, onneksi minusta ei ole paljonkaan tietoa rekistereissä. Ja joka paikassa kiellän aina tietojeni lähettämisen tai jakamisen.

 3. Mikä estää voittoa tavoittelevaa yritystä käyttämästä DNA-tietokantaa biologisten aseiden tutkimiseen ja kehittämiseen?

  Taidan poistaa DNA-näytteeni 23andMe:ltä, mutta sponsorirahani meni jo vääriin käsiin ja ehkä DNAkin. He väittävät, että näyte ja tieto poistetaan, mutta nykyisten projektien tietoja tuskin hävitetään.

  Pelottavinta tässä koko jutussa on mielestäni yhteydet kontrollifriikkiin maailmandiktaattoriiin: Googleen.

  • Biologinen ase, joka aktivoituu tiettyjen geeni-merkkien (Genetic marker) perusteella on varmasti NWO globalistien unelma.
   Jo vuosikymmeniä on tiedossa, että tietyt lääkkeet vaikuttavat eri rotuihin ja etnisiin ryhmiin eri tavalla (koska rodut poikkeavat toisistaan molekulaari-tasolla). Parikymmentä vuotta sitten omin silmin näin lääkevalmistajan varoituksen, että tietty lääke aiheuttaa tietylle etniselle ryhmälle (haploryhmän koodi oli mainittu) pahoja komplikaatioita.

   Biologinen ase, joka tappaa vihollista, mutta olisi turvallinen omille – olisi ihanteellinen, jos joku haluaisi toteuttaa profetian: JESAJA 60: 12. Sillä se kansa tai valtakunta, joka ei sinua palvele, hukkuu, ja ne kansat hävitetään perinjuurin.”

   Profetian toteuttamiseksi tarvitaan seuraavat komponenttit:
   – Fanaattinen usko ja päättäväisyys
   – Varsinainen biologinen ase, hyvin tarttuva ja kuolemaan johtava, kuten esimerkiksi Ebola tai Espanjantauti
   – Rokote yllä mainittuun tautiin, joka toimii suun kautta (peroral) kuten polio-rokote
   – Toimiva infrasruktuuri omien, ja vain omien, rokottamista varten – kuten esim. kosher kaupat jotka löytyvät joka paikasta jossa asuvat omat; jyvät täten erottuvat akanoista.

   Näyttää siltä, että kaikki komponentit ovat jo olemassa. Sattumalta tai ei, sitä emme tiedä. Jos siis kuvitella, että Ebola tai Espanjantauti tai vastaava yhtäkkiä leviää kaikilla mantereilla (kuten meitä on pelätty jo useita kertoja viime vuosina!), ja että rokote voidaan antaa omille kosher ruoan kautta kuten nykyisin annetaan polio-rokote: silloin esimerkiksi kaikki ne, jotka eivät käy kosher kaupassa ne häviävät perinjuurin; kun taas kosher ruoan syöjät selviytyvät vahingoitta. Mikäli Ebolaan tai Espanjantautiin osataan lisätä aktivoivat geeni-merkit, voidaan valinnan mukaan hävittää vain tietyt kansat, täsmälleen Jesaja 60:12 profetian mukaisesti.

   Tuo fantasia ei ole ihan perusteeton. Venäjän Liittovaltion Senaatissa bioaseista on keskusteltu ja Putin ilmoitti, että FSB on tietoinen bionäytteiden keräämisestä “ulkomaisten järjestöjen” toimesta, mainitsematta ne nimeltä.
   http://www.ntv.ru/novosti/1946620/
   Professori Michail Kovalchuk, Venäjän Tiedeakatemiaa: Tämä epäilys [bioaseiden kehittämisestä] on totuudenmukainen. Jo nyt on olemassa tekninen mahdollisuus luoda sellaiset virukset, jotka vaikuttavat tai vahingoittavat määrättyjä ihmisryhmiä. Useissa maissa, mukaan lukien USAssa, tiedemiehet jo harrastavat sellaista geeni-konstruointia.

Comments are closed.