Koti Uutisia Pohjoismaat Ensimmäinen sakko annettu Tanskassa “burkakiellon” rikkomisesta

Ensimmäinen sakko annettu Tanskassa “burkakiellon” rikkomisesta

9
Tanskassa burkakielto astui voimaan viime viikon keskiviikkona. Nyt maassa on annettu ensimmäinen sakko kieltoa rikkoneelle henkilölle. Kyseessä on 28-vuotias nainen, joka oli pitänyt yllään niqabia julkisella paikalla. Poliisi sakotti naista Horsholmin kaupungissa sijaitsevassa ostoskeskuksessa perjantaina.

Naiselle lankesi rikoksesta 1 000 kruunun sakko. Hänelle ilmoitettiin myös, että hänen on näytettävä kasvonsa tai poistuttava julkiselta paikalta. Poliisin mukaan nainen päätti poistua julkiselta paikalta ja mennä kotiinsa.

Elokuussa voimaan tullut laki ei kirjaimellisesti kiellä juuri burkaa vaan kasvojen peittämisen julkisella paikalla. Lakia on silti äärivasemmiston ja hyveriippuvaisten keskuudessa kutsuttu burkakielloksi, vaikka laki kieltää kaikkia peittämästä kasvonsa julkisella paikalla.

Lain rikkomisesta lankeaa ensikertalaiselle 1 000 kruunun sakko. Toistuvista rikkeistä sakko on 10 000 kruunua.

Lähde: RT

9 KOMMENTIT

 1. Tällainen laki heti suomeen, sakkojen määrä on juuri passeli ja sen voisi muuttaa suoraan euroiksi.
  Mitähän anarkomarkot tähän tuumaisivat, venyisikö isin lompsa enää 10.000 euron sakkoon?

  • Vasurin ja apinan sakothan maksetaan sinun ja minun tilipussista, kuten hyvin tiedät.

   • Niin maksaa kirkkoon kuulumattomatkin kirkollisveroa, vaikkei varsinaisessa merkityksessä, mutta valtion verokertymän kautta budjetissa.

 2. Hyvä että sakottavat, niin tulee linja selväksi. Kuitenkin, olisi pysyttävä faktoissa: Tanskassa ei ole burghakieltoa tai edes “burghakieltoa”. Kyseessä on vain ja ainoastaan siitä, ettei julkisilla paikoilla saa käyttää kasvoja peittävää naamiota, ilman perusteltua syytä. Pakkasella saa käyttää maskia, mutta tekoparta helteellä voi johtaa sakkoihin, jollet ole menossa naamiaisiin.
  Suomessa on naamioitumisesta seuraavanlainen laki:
  “13 a § (26.11.2004/1006)
  Laiton naamioituminen
  Joka yleisellä paikalla järjestettävän yleisen kokouksen tai yleisötilaisuuden yhteydessä taikka muussa yleisön kokoontumisessa yleisellä paikalla esiintyy tunnistamattomaksi naamioituneena ilmeisenä tarkoituksenaan ryhtyä käyttämään henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta, on tuomittava laittomasta naamioitumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi.”

  Se että saako joku antifassari koskaan sakkoja, ainahan he naamioituvat kun kokoontuvat, on sitten oma tarinansa. Sitähän voisi kokeilla, että liikkuisi naamari päässä neuvostoliiton lipun kanssa ja sitten kohta hakaristilipun kanssa. Arvaahan sen, miten kävisi.

 3. Burkha mahdollistaa räjähteiden kuljettamisen ja terrorismin.

  • Mustalaishame hyvänä esimerkkinä kuljetuskyvystä otettava referenssiksi.

   • Mannet, somalit ja muun saastan voisi laittaa samojen lakien alaisiksi kun meidät valkolaisetkin. Vai millä rahoilla nuo somppuapinat, romanit, iPhonet ym. kuona-aines ostelevat autoja ja asuvat isoissa asunnoissa? Missä “yhdenvertaisuus”?

    Eli jos ei aktiivimallin vaatima työteliäisyyden mitta täyty, niin rahahanat kiinni. Kyllä suomalainenkin pitkäaikaistyötön ja vakavasti sairas joutuu byrokratian uhriksi ja virastojen kiusaamaksi. Heitteille tässä oma kansa jätetään, samalla loisten vain porskuttaessa. Katsokaa noita vitun pulloposkisia somppuapinoita, esimerkiksi. Eivät ole, perkele, nälkää nähneet todellakaan! Yksikään ei töissä käy, mutta rahaa tuntuu olevan. Ja autoillako ne ensimmäiset somaliloiset tänne tulivat Afrikasta toppavaatteet päällä? Tuskin. Manneillakin on citymaasturit jo alla. Millä rahalla? Kukaan ei ole KOSKAAN maailmanhistoriassa nähnyt mustalaista töissä, aivan kuten ei somalinaarastakaan.

    (((A-Studio))) piti tuossa joskus jonkun helvetin pakolaisillan. Afgaanirottanaaraalta kun kysyttiin tulkin välityksellä mitä tämä tahtoo [sinun ja minun verovaroilla] tehdä, niin vastaus tuli kuin tykin suusta: kotiäiti. Näin nämä parasiitit porsivat ja elävät leveästi, samalla kuin suomalainen nyljetään kuiviin ja pannaan kuoppaan. Me olemme seuraavan parinkymmenen vuoden kuluessa vähemmistö omassa maassamme. Siis entisessä omassa maassamme.

    Kansan tulee herätä jo.

 4. Minusta poliisi olisi voinut pakolla repiä nigabin pois ählämin naamalta, jos olisi ruvennut mölyämään niin pippurikaasut silmille ja käsirautoihin ja sitten raahattu poliisiautoon ja koppiin.🙂

 5. Suomessa ainakin pätee kahdet eri lait: yhdet kansallismielisille ja toiset bolšuille ynnä kuraturville. Kosher ja halal eli eläinrääkkäys ovat laillista sekä vaikkapa tuo naamioituminen. On se jännää.

Comments are closed.