Koti Uutisia Ulkomaat Viranomaiset pelastivat 11 lasta Yhdysvalloissa

Viranomaiset pelastivat 11 lasta Yhdysvalloissa

0

Poliisi on pelastanut 11 siepattuna ollutta lasta New Mexicon osavaltiossa Yhdysvalloissa. Lapsia oli pidetty syrjäisellä leirillä, jolla he asuivat maahan haudatussa asuntovaunussa, jonka sieppaajat olivat peittäneet pressuilla ja vanhoilla autonrenkailla. Poliisioperaation yhteydessä pidätettiin kaksi aseistautunutta miestä.

Miesten epäillään olevan ääri-islamisteja. Tietoa ei ole toistaiseksi siitä, miksi he olivat siepanneet lapset. Nuorin leirillä pidetty lapsi oli vain vuoden vanha ja vanhin 15-vuotias. Paikallisen sheriffin Jerry Hogrefen mukaan lapset olivat eläneet hyvin ankarissa olosuhteissa. Paikalla ei ollut toimivaa viemäriä, juoksevaa vettä eikä sähköä. Lapsille ei myöskään ollut annettu kunnolla ruokaa.

– Ainoa ruoka, jota saastaisessa matkailuvaunussa näimme, oli muutama peruna ja laatikollinen riisiä, kertoo Hogrefe.

Poliisi pääsi leirin jäljille vihjeen kautta. Paikalta etsittiin ennen vuodenvaihdetta kadonnutta kolmevuotiasta poikaa, jonka isän epäillään siepanneen tämän Georgian osavaltiossa. Liittovaltion poliisi FBI oli tietoinen paikan olemassaolosta. Leiri kuitenkin tutkittiin vasta, kun paikallinen poliisi sai FBI:lta avunpyynnön, koska he epäilivät paikalla olevien lasten kuolevan nälkään. Etsittyä kolmevuotiasta poikaa ei löytynyt paikalta, mutta poliisi epäilee hänen olleen leirillä jossain vaiheessa.

Lähde: Helsingin Sanomat