Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Bollnäsin mielenilmaisu – historiallinen tapahtuma

Bollnäsin mielenilmaisu – historiallinen tapahtuma

2

Otsikko kuulostaa ehkä hieman kerskailevalta, mutta Ruotsin Vastarintaliikkeen puolesta uskaltaisin väittää, että Bollnäsin mielenilmaisu on meidän tähän asti onnistunein torikokouksemme. Tässä kohtaa tulee huomioida, että olemme suorittaneet joukon torikokouksia kautta aikojen. Tapahtuman onnistumiseen vaikutti moni asia. Teen tässä niistä pienen selvityksen.

 

Osallistujien määrä

Kävelin itse niiden kaikkien vierellä, jotka lähtivät Bollnäsin juna-asemalta, missä meillä oli sisäinen kokoontuminen, ilmoitetulle paikalle Brotorgetille. Laskin, että meitä oli kokoontumispaikalla yhteensä 108 henkilöä, minua ja valokuvaajiamme lukuun ottamatta. Ryhmän saapuessa torille meitä oli odottamassa huomattavasti suurempi joukko kuulijoita. Mitään tarkkaa lukua meillä ei ole, mutta torille oli kokoontunut monia kiinnostuneita kyseisenä lauantaina. Kun otetaan huomioon, miten paikallismedia oli koko viikon ennen mielenilmausta käyttänyt kaiken valtansa mustamaalatakseen Ruotsin Vastarintaliikettä, olen hyvin vaikuttunut siitä, kuinka moni tästä huolimatta ilmestyi paikan päälle. Sain myös mahdollisuuden keskustella minulle ennen tuntemattomien Bollnäsissä asuvien henkilöiden kanssa, jotka asennoituivat hyvin positiivisesti läsnäoloomme. Palaan vielä myöhemmin tähän aiheeseen artikkelissani.

 

Henrik Pihlström esittää kappaleen “Nattens dolda smärta”

Uudenlaista näkyvyyttä

Olemme useaan otteeseen toteuttaneet erilaisia torikokoontumisia, joissa on pidetty poliittisia puheita. Olemme kuitenkin pohtineet, että puhe katoaa suhteellisen nopeasti. Mielellään tarjoaisimme hieman enemmänkin heille, jotka ovat saapuneet paikan päälle. Tilaisuus ei ole kovin onnistunut, jos puhuja toisensa jälkeen tulee esiintymään, koska silloin yleisön mielenkiintoa on vaikea pitää yllä. Tällä kertaa suunnittelimme etukäteen, että Henrik Pihlström sanottaisi laulun, joka kertoo siitä, mitä tuolle naisparalle tapahtui Bollnäsissä. Henrik on henkilökohtaisesti hyvin sitoutunut tapaukseen, ja hän sävelsi lyhyessä ajassa hyvin koskettavan ja tunteikkaan kappaleen. Bollnäsin kokous aloitettiin Henrik Pihlströmin kappaleella “Nattens dolda smärta” (‘Yön piilotettu tuska’). Tätä on harjoiteltu muissa kansallisissa yhteyksissä, kuten Salemissa ja Folkets marsch -tapahtumassa. Tämä on mielestäni kuitenkin melko harvinaista osana torikokoontumista, jossa suurin osa oli tavallisia paikallisia asukkaita. Kyseinen kappale on jo äänitetty studiossa, ja se on piakkoin tulossa yleisön saataville.

Molemmat Bollnäsissä pidetyt puheet käsittelivät tarkemmin Bollnäsin tilannetta. Ongelmia selvitettiin helposti ymmärrettävällä tavalla, jotta jokainen pystyi asiat ymmärtämään, totuutta kuitenkaan karsimatta. Fredrik Vejdeland ja Pär Sjögren ovat molemmat hyvin paneutuneita ja sitoutuneita Bollnäsin tapaukseen, mitä ei voinut olla huomaamatta. Puhe, joka huokuu aitoa sitoutumista, on aito loppuun asti, ja sellainen ei voi olla koskettamatta kuulijaa.

Ainutlaatuista oli myös spontaani keskustelu, jota käytiin torilla. Ei ole helppoa saada poliittisia vastustajia keskustelemaan kanssamme, etenkään silloin, kun toteutettua politiikkaa on erittäin vaikea puolustaa loogisilla perusteluilla. Tällä kertaa saimme kuitenkin toisinajattelevan henkilön nousemaan lavalle. Toivon, että vastaavia tilanteita tulee lisää. Kuulin myöhemmin huhuja, että osa yleisöstä luuli, että kaikki olisi ollut järjestettyä, toisin sanoen että joku näyttelijä olisi esittänyt toisinajattelevaa henkilöä. Tästä sain hyvät naurut.

Toinen uusi osatekijä oli tilaisuutta varten käyttöönotettu liivi tekstillä “Dialogpatriot” (‘Yhteyspatriootti’), josta on tullut suurempi puheenaihe kuin uskoinkaan. Toki se sisältää humoristisen puolensa, mutta siitä ei missään nimessä puutu vakavuutta (mielestäni se on paras vitsi, jossa on sisältöä). Poliisi haluaa yhteyspoliiseillaan viestittää, että ei ole sopivaa keskustella kenen poliisin kanssa tahansa. Tästä voi saada mielikuvan, että yhteyspoliisit ovat ainoita kommunikoivia poliiseja. Halusimme tällä viestittää samoja signaaleja takaisin. Aktivistimme eivät halua keskustella heidän kanssaan, heidän tulee sen sijaan toimia yhteyspatrioottien kautta.

Bollnäsin asukkaiden reaktioita

Kuten aiemmin jo mainitsin, käytin tilaisuuden hyväkseni ja pyörin ennestään tuntemattomien kuulijoiden ympärillä. Minulla oli vaikuttava tapaaminen erään naishenkilön kanssa, joka oli aivohalvauksen jälkeen joutunut pyörätuoliin. Huolimatta liikkumisvaikeuksistaan hän oli tullut torille vuoksemme. Tämän lisäksi hän kehui meitä siitä, miten suoraselkäisesti uskallamme protestoida tätä nyky-yhteiskunnan tuhoavaa kehitystä vastaan. Kerroin hänelle, miten tärkeää on, että hän oli tuolloin paikalla. Keskustelin myös muiden paikallisten kuulijoiden kanssa, ja sain heiltä myös heidän yhteystietojaan. He olivat kiinnostuneita jalkautumisestamme paikkakunnalle, ja he halusivat olla avuksi. On tullut yleisemmäksi, että yhä useammat ymmärtävät, että kaikki voivat olla avuksi.

Jälkikokoontuminen

Jälkikokoontumista olemme käyttäneet hyödyksemme useamminkin. Julkisen kampanjan jälkeen tapahtuvalla kokoontumisella on paljon merkitystä. Osittain se on tapa rentoutua hieman ennen kotimatkaa, ja osittain se on hyvä tilaisuus keskustella tovereiden kanssa, joita ei välttämättä tapaa kovin usein. Tämä kampanja toi mukaamme tovereita Suomesta, Norjasta ja jopa Tanskasta. Oli antoisaa päästä keskustelemaan myös heidän kanssaan. Vaikuttaa siltä, että 10 vuotta sitten Ruotsin Vastarintaliikkeen käynnistämä Pohjola-ajattelu alkaa viimeinkin kantaa hedelmää. Paikalla oli myös joitakin uusia kasvoja, jotka vaikuttivat hyvin lupaavilta järjestön tulevaisuutta ajatellen. Kuulin muun muassa kansallismielisistä, jotka eivät tunteneet toisiaan samalla paikkakunnalla ja jotka ovat tutustuneet toisiinsa. Tilaisuuden viihtyvyyttä lisäsivät paikan päällä leikkivät lapset sekä kahvitarjoilu.

Ruotsalaiset radikalisoituvat

Muutamat kilpailevat järjestöt uskovat, että voittaakseen suuret massat puolelleen niiden tulisi edetä vähemmän radikaalin viestin kanssa. Toisin sanoen heidän viestinsä on, että ajatellaan yhtä ja viedään toista viestinä “tyhmälle kansalle”. Ei ole ainoastaan väärin puhua valheellisesti, vaan se on pidemmän päälle myös tuomittu epäonnistumaan. Mikäli järjestö rakennetaan alussa valheen päälle, se on vale, joka tulee myöhemmin myös viemään voiton. Tulee kyseenalaistaa myös niiden henkilöiden luonne, jotka kylmäverisesti voivat valehdella sille kansalle, jonka he sanovat haluavansa pelastaa. Se, että Bollnäsiin kokoontui niin moni, kertoo siitä, että kansa kestää tänä päivänä kuulla totuuden. Jos ei muuta, niin ainakin he olivat ihmisiä, jotka ymmärtävät, miten vakava tilanne on, kun me vastarintaliikkeenä haluamme rekrytoida. Muista meille ei ole mitään käytännön apua, sillä he kuitenkin tulevat luovuttamaan, kun on tosi kyseessä.

Aluevetäjä Pär Sjögren oli Bollnäsin mielenilmauksen operatiivinen vastaava

Kiitos kaikille tukijoille

Liikutun rehellisesti sanoen kun näen, mitä itsensä uhraavia idealisteja meillä on liikkeessämme. Järjestelymielessä kaikki sujui erittäin hyvin. Tässä yhteydessä haluan antaa Pär Sjögrenille erityisen kunnianosoituksen, sillä hän on ollut tämän kampanjan operatiivinen vastaava. Olen nähnyt hänet liimailemassa julisteita kauan ennen itse tapahtumaa, ja hän on suunnitellut paljon käytännön asioita kokousta varten. Aamulla ennen kokousta hän oli paikan päällä tekemässä voileipiä, hän piti puheita, edusti jälkitilaisuudessa ja oli vieläpä siivoamassa paikkoja jälkikäteen. Kaiken tämän hän teki hyväntuulisena. Hän on esimerkillinen aluevastaava. Mikäli lähtisin kiittämään kaikkia niitä, jotka sen ansaitsevat, tulisi siitä oma artikkelinsa, joka sinänsä ei olisi niin mielenkiintoista luettavaa. Ne kansallismieliset toisista järjestöistä, jotka osallistuivat, ja he, jotka asuivat lähistöllä ja ovat auttaneet, ansaitsevat kuitenkin tulla mainituiksi. Oli mieluisa yllätys, että DNSB ilmestyi paikalle, heillä kun oli kuitenkin melko pitkä matka. Haluamme lisäksi kiittää kaikkia kansallismielisiä sivustoja ja sanomalehtiä, jotka kirjoittivat tapahtumasta.

Lopuksi

Haluan korostaa, että tämän tapaiset tapahtumat ovat tulleet jäädäkseen. Aikainen fyysinen läsnäolo ja oma mediatiedottaminen, jolla vihamielinen virhetieto murskataan. Kekseliäät elementit ja hyvä jälkipyykki ovat totta kai tärkeitä. Vastarintaliike on todistanut, että olemme pätevä taistelujärjestö, joka saa poliittisen viestinsä eteenpäin. Nyt meitä ei voi kukaan pysäyttää!

Pär Öberg

Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Bollnäs oli todellakin käänteentekevä ja merkittävä tapaus Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen historiassa, useammastakin eri syystä! Ihmisten herääminen on alkanut!

  2. Totuus ei pala tulessakaan, sillä elävä tuli erottelee kaiken vanhan kuonan ja paljastaa asian todellisen luonteen. Suomalaisten tulee herätä unestaan ja uudistaa itseään väkevällä ja aidosti sisäistäneellä aatteella. Kansansivistys ja valistus ovat elinehto totuuden julkituomiseksi. Jalkautuminen sinne, missä ihmiset kokoontuvat ja aidon väittelytaidon ja debaattien vuoropuhelu vastakkaisista mielipiteistä huolimatta on rakentavaa ja hyödyllistä. Ihmistä on aidosti kuunneltava tai muuten hän tuntee olevansa tarpeeton kansallisessa yhteisössä. Tulisi suosia rohkeata kansalaisaktivismia, ottamalla selvää asioiden todellisen luonteen. Nykyihminen haluaa vain viihteellistää elämänsä, mikä johtaa henkiseen ja moraaliseen rappiotilaan, mistä on vaikea nousta ylös. Se, että seisomme aatteen takana rehellisesti, tekee meistä uskottavia ja lisää kannatusta. Spontaanit keskustelut eri tavoin ajattelevien ihmisten kanssa ovat hyvin palkitsevia.

    Huomion saaminen propagandan keinoin on aina suotavaa. Jos emme tiedosta tai pysty tekemään itseanalyysiä opeista ja arvoista, tekee se meistä heikomman vastustajan silmissä. Itsekriittisyys on ensiarvoisen tärkeätä, sillä muuten ei tapahdu positiivista kehitystä ja kärsivällisyyttä. Aina meiltä vaaditaan pitkämielisyyttä ja rohkeutta suhteessa ihmisiin, joiden maailmankatsomus ja ideologia poikkeavat valtavirrasta. Ihmiset ovat kyllästyneet jatkuvaan informaatio tulvaan ja sairastuvat infoähkyyn, sillä aivojamme ärsytetään äärimmilleen jatkuvalla tempolla.

    Kansallissosialismin tulee olla julkisuuden toiminnassa ytimekäs ja helposti ymmärrettävä. Taistelujärjestössä on kyse tahdosta ja ylivertaisuudesta, sillä jäsenien tekoja ja käyttäytymistä tarkastellaan suurennuslasin alla. Kansallinen vastarintaliike on vallankumouksellinen järjestö, jonka tekemisiä seurataan viranomaisia myöten. Viesti menee paremmin perille, kun käyttäydymme hyvin ja kohteliaasti kanssaihmisiä kohtaan, eli diplomaatin taitoja ja hyvää yleissivistystä tarvitaan.

Comments are closed.