Koti Uutisia Sionismi Yhdysvaltojen juutalainen valtiovarainministeri vaatii lisää globalismia

Yhdysvaltojen juutalainen valtiovarainministeri vaatii lisää globalismia

1

Donald Trump voitti presidentinvaalit lupaamalla amerikkalaisille “taloudellista nationalismia”. Voittonsa jälkeen hän söi sanansa ja toi Valkoiseen taloon ennätysmäärän Goldman Sachs -pankin juutalaisia talousglobalisteja. Goldman-taustainen valtiovarainministeri, juutalainen Steven Mnuchin vaatii ulkomailta nyt entistä avoimempia rajoja.

Mnuchin patisti hiljattain Kansainvälistä valuuttarahastoa (IMF) pakottamaan jäsenvaltioitaan purkamaan kansainvälisiä markkinoita hidastavat raja-aidat. Käytännössä tämä merkitsee sitä, ettei esimerkiksi Suomella ole Mnuchinin mukaan oikeutta suojella kotimaista teollisuutta ulkomaalaiselta halpatuotannolta.

– IMF:n täytyy nostaa tämä aihe pöydälle. Sen täytyy vaatia äänekkäästi ja jatkuvasti jäseniltään talous-, valuutta- ja kauppapolitiikkaa, joka ei luo [kotimaiselle tuotannolle] epäreilua kilpailuetua, juutalaispankkiiri julisti.

Mnuchinin puheenvuoroa on pidetty kaksinaismoralistisena, sillä Yhdysvallat itse nousi maailman johtavaksi talousalueeksi ankaralla protektionismilla eli kotimaista teollisuutta kaikin keinoin tukevalla talouspolitiikalla. Yhdysvallat ei kuitenkaan tahdo suoda vastaavaa talouskasvua muille valtioille, vaan se ylläpitää etumatkaansa pakottamalla talouskasvulle myrkyllistä vapaakauppaimperialismia kilpailijoilleen.

Kuluneina vuosikymmeninä Yhdysvaltojen talouskasvun hedelmät on kuitenkin lisääntyvissä määrin jaettu globaalien pankkiirien eikä kansalaisten nautittaviksi. Trump voitti vaalit väittämällä, että hän tahtoo palauttaa varastetun vaurauden taloudellisen nationalismin avulla pankkiireilta takaisin kansalle.

Käytännössä Trump on toiminut kuitenkin täysin vaalilupaustensa vastaisesti. Taloudellisen globalisaation ja pankkiylivallan viholliset ovat kritisoineet Trumpia siitä, että hänen “taloudellinen nationalisminsa” on pinnallista ja tehotonta.

Trumpin kannattamat tullit esimerkiksi alumiinille ja teräkselle eivät edusta alkuperäistä taloudellista nationalismia. Trumpin tullit nostavat ulkomailta tuotavien raaka-aineiden hintaa eli amerikkalaisten yritysten tuotantokustannuksia. Tämä tekee amerikkalaisista yrityksistä kannattamattomampia.

Yhdysvaltojen ja monien muiden länsimaiden talouskasvun kuluneina vuosisatoina käynnistänyt taloudellinen nationalismi sen sijaan kannatti mallia, jossa raaka-aineet ostettiin ulkomailta mahdollisimman halvalla, minkä jälkeen niistä jalostettiin kotimaassa mahdollisimman laadukkaita tuotteita. Näin kotimaisen tuotannon kate oli mahdollisimman suuri ja kotimaiset yhtiöt mahdollisimman kannattavia. Todelliset voitot tehdään niissä maissa, joissa raaka-aineet jalostetaan valmiiksi tuotteiksi.

Trumpin tullit ovatkin pelkkää poliittista teatteria äänestäjille, jotta nämä eivät kiinnittäisi huomiota siihen, mitä Mnuchin ja muut Trumpin nimittämät Goldman-juutalaiset todellisuudessa tekevät Valkoisessa talossa.

Lähde: Financial Times

1 KOMMENTTI

Comments are closed.