Koti Uutisia WWF-raportti: merieläinten määrä puolittunut sukupolven aikana

WWF-raportti: merieläinten määrä puolittunut sukupolven aikana

1

WWF:n julkaiseman tuoreen “Living Blue Planet” -raportin mukaan selkärankaisten eläinten määrä merissä on puolittunut kuluneen neljän vuosikymmenen aikana.

UK_merielainten_maara

Raportin mukaan traagisuudessaan vertaansa vaille olevalle kehitykselle on useita syitä, mutta yksi suurimpia ja yksiselitteisimpiä on ihmisen puhdas ahneus eli liikakalastus. Esimerkiksi ruokakalojen, kuten tonnikalojen ja makrillien kannat ovat pienentyneet pahimmillaan jopa 74 prosenttia.

Myös Suomi mainitaan raportissa, sillä patoamisella on maassamme tuhottu yli 90 prosenttia lohijoistamme. Kyseessä lienee jonkinasteinen ennätys, jota tosin ei ole pienintäkään aihetta juhlia.

Kehitys on vielä käännettävissä, ja keino on yksinkertainen: elintapojen ja kulutustottumusten muuttaminen kestävää kehitystä suosivaksi. Luonnosta huolehtiminen kuuluu jokaisen ihmisen perustavaa laatua oleviin velvollisuuksiin, josta ei ole tekosyitä luistaa!

Lähde: WWF

Aiheeseen liittyen:

Vastuullinen kuluttaminen
Kansallissosialismi ja eläinoikeudet

1 KOMMENTTI

  1. Se on toki järkevää että kulutustottumukset ovat ekologisesti kestävällä pohjalla, mutta kaikkein tärkeintä on että populaation koko on kestävällä pohjalla.

    “The Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”
    – Mahatma Gandhi

    Gandhi oli väärässä. Kun populaatio on tarpeeksi suuri niin maa ei enää pysty täyttämään kaikkien ihmisten tarpeita huolimatta siitä kuinka niukoiksi nämä tarpeet on laskettu. Sen sijaan tarpeeksi pienillä populaatioilla ahneuden aiheuttamat vahingot eivät voi mitenkään tuhota koko maapalloa.

    Eurooppalaisille kestävä kehitys on jo trendi, mutta barbaareille se tuskin koskaan tulee sitä olemaan.

Comments are closed.