Koti Artikkelit SPR:n pakolaisfarssi etenee Keski-Suomessa

SPR:n pakolaisfarssi etenee Keski-Suomessa

14

ks_spr_farssi_ak

Vastaanottokeskuksia perustetaan paikallisten vastustuksesta huolimatta. Poliisi valvoo tehostetusti suomalaisia. Osalle pakolaismiehistä leirikeskus ja täysi ylläpito eivät ole riittäviä. Tervetuloa Keski-Suomeen!

Noin kymmenentuhannen asukkaan Saarijärvi on perjantaina saamassa vastaanottokeskuksen. Asiasta uutisoitiin torstaina, jolloin kerrottiin, että perjantaina Keski-Suomen ammattiopiston Poken tyhjillään oleviin asuntoloihin on tulossa turvapaikanhakijoita. Lisää majoituspaikkoja suunnitellaan lisäksi entiseen hotelli Menninkäiseen sekä Saarijärven seurakunnan omistamaan Mellikan leirikeskukseen. Keskisuomalaisen mukaan näihin mahtuisi yhteensä noin 220 pakolaista.

Vastaanottokeskuslobbaaminen oli esillä paikallislehdissä jo aiemmin, mutta varsinainen perustamispäätös kerrottiin julkisuuteen vasta torstaina. Lyhyestä varoitusajasta huolimatta ryhmä Vastarintaliikkeen aktivisteja päätti vierailla paikan päällä Saarijärvellä katsomassa paikkoja. Samalla lähistölle kiinnitettiin julisteita.

Äänekosken Suolahteen sen sijaan onnistuttiin perustamaan “hätämajoituspiste” vielä lyhyemmällä varoitusajalla. Torstaina tiedotettiin, että ryhmä irakilaisia on jo matkalla Suolahteen ja he saapuvat perille tulevana yönä. Kiire ilmeisesti yllätti jopa osan SPR:n työntekijöistä. “SPR:n Länsi-Suomen piirin valmiuskoordinaattori Riitta Kangaskestille tieto tulijoista tiesi kiireistä iltaa. Hän painui apuvoimineen ostamaan peittoja ja patjoja sekä ruokaa aamupalaa varten. Myös vapaaehtoisvoimia tuli illalla auttamaan sänkyjen laittamisessa”, kirjoitti Keskisuomalainen.

Vierailtuaan ensin Saarijärvellä päätti ryhmä aktivisteja käydä samalla reissulla katsomassa myös Suolahden tilannetta paikan päällä. Ilmeisesti Äänekosken poliisi oli valjastettu tarkkailemaan ryhmissä liikkuvia suomalaisia, sillä kun aktivistit pysähtyivät Äänekoskella, alkoi poliisiauto välittömästi pyöriä heidän ympärillään. Huvittunut ryhmä päätti siirtyä eräälle huoltoasemalle, jolloin poliisi ajoi heidän perässään usean kilometrin matkan ja jatkoi sen jälkeen matkaansa.

sjarvi_17092015_3 sjarvi_17092015_4

Kun myöhemmin aktivistit siirtyivät Suolahteen etsimään tulevaa “hätämajoituspistettä”, olivat poliisit siirtyneet sinne päivystämään. Vaikka paikalla oli muutakin liikennettä, päätti poliisi pysäyttää juuri aktivistien auton. “He katsoivat kaikkien autossa olleiden henkilötiedot ja tivasivat meiltä syytä läsnäoloomme. Poliisi käski meidän odottaa autossa sillä aikaa, kun he kävivät pyytämässä esimiehiltään toimintaohjeita. Tässä kesti normaalia kauemmin, minkä jälkeen he vaativat meitä poistumaan paikalta”, kertoo mukana ollut aktivisti.

“Luultavasti poliisi oli ohjeistettu valvomaan aluetta ja porukoissa liikkuvia suomalaisia, sillä Äänekoskella on protestoitu viime aikoina voimakkaasti vastaanottokeskushanketta vastaan”, aktivisti jatkaa. Huvittavaa ja samalla raivostuttavaa on, etteivät SPR ja maahanmuuttovirasto olleet informoineet kaupunkia etukäteen majoituskeskuksesta. Sekä poliisi että kaupunki olivat niin ikään kuulleet asiasta ensimmäisen kerran luettuaan siitä lehdestä torstai-iltana. Myös tämä voi osaltaan selittää poliisin hämmentävää toimintaa.

Tällä hetkellä Äänekoskella ollaan erittäin suivaantuneita maahanmuuttoviraston toimintaan ja kaupunginjohtaja Matti Tuononen kertoo saaneensa voimakkaan palauteryöpyn asukkailta.

Tuononen painottaa, ettei kaupungilla ole mitään tekemistä torstaina Suolahteen perustetun hätämajoituksen kanssa. “Kaupunki ei ole edelleenkään saanut virallista eikä epävirallista pyyntöä vastaanottokeskuksen perustamiseksi. Kaupunki on suhtautunut myönteisesti ainoastaan ilman vanhempiaan saapuneiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi Keski-Suomen Opiston tiloihin”, hän selittää. SPR puolestaan selittää tilannetta kiireellä.

Perjantaina Äänekosken pakolaisfarssi sai vielä huvittavamman käänteen: kaikille leirikeskus ei ollut riittävän ylellinen. Saavuttuaan heille järjestettyyn leirikeskukseen Suolahteen noin kymmenen “hädänalaisen pakolaismiehen” joukko oli ilmoittanut saman tien henkilökunnalle, etteivät he ole tyytyväisiä paikkaan.

sjarvi_17092015_2 sjarvi_17092015_1

Pakolaiset kertoivat haluavansa isoon kaupunkiin, joten he lähtivät jo aamuyöllä kävelemään kohti Jyväskylää. Keskisuomalaisen mukaan pakolaisryhmä oli harmitellut, miksi bussit eivät kulje. “Tieto työnseisauksen osumisesta juuri tälle päivälle lannisti, mutta saman tien ohi ajaneen koulubussin näkeminen piristi ryhmää”, lehti kirjoittaa. Paikalliselta huoltoasemalta miehet olivat kuitenkin saaneet taksikyydin, jolla he kertoivat matkustavansa Jyväskylän rautatieasemalle, mistä matkaa oli tarkoitus jatkaa edelleen johonkin suurempaan kaupunkiin. Kaikki Suolahteen Rovaniemeltä saapuneet pakolaiset ovat täysi-ikäisiä miehiä.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, että myös Keski-Suomessa sijaitseva noin 5 000 asukkaan Joutsa on saamassa vastaanottokeskuksen. Sielläkään asiasta ei ole neuvoteltu paikallisten kanssa. “Vastaanottokeskus tulee yksityisen omistamiin tiloihin, joten valtuusto ei siitä päätä”, kunnanjohtaja Harri Nissinen sanoi.

Kannustamme lukijoitamme protestoimaan pakolaisfarssia sekä SPR:n ja maahanmuuttoviraston ylimielisyyttä vastaan kaikilla mahdollisilla tavoilla! Halutessasi voit esimerkiksi tulostaa sivuiltamme aiheeseen liittyvää materiaalia ja levittää sitä alueellasi: vastarinta.com/DIY

 

Jyväskylän aktivistiryhmä

14 KOMMENTIT

 1. Hyvää työtä SVL:n aktiivit, jatkakaa samaan malliin!

  Parannusehdotuksena noihin “Suomalaisten aluetta” -julisteisiin, ne voisi kirjoittaa myös arabiaksi tai edes englanniksi, koska laittomat maahantunkeutujat ovat enimmäkseen arabeja, joten he eivät ymmärrä suomen kieltä. Sama teksti niitten kielellä kiinnittänee heidän huomionsa ja saanee heidät ymmärtämään ettei tänne ole asiaa. Itse en osaa arabiaa, niin en voi antaa käännösapua asian suhteen.

 2. Noille poliittisille poliiseille tulisi jokaiselle antaa kenkää. Kirjaimellisesti.

 3. Juutalaiskapitalisti poliisit on suomalaisen vihollisia. Persut on perseensä EUlle myyneet.

 4. Poliisit on tämän maan pahin vitsaus, kieroutuneiden poliitikkojen ja maahantunkeutujien jälkeen.

 5. Käsite Viides kolonna tarkoittaa joukkiota joka toimii omaa maataan vastaan ja auttaa vihollista valloittamaan maan.

  Suomessa on muodostunut merkittävä viides kolonna, taitaa jopa hallitus kuulua siihen, vaikkei typeryyttään tajua sitä.
  Ilman kolonnan apua tänne ei tunkeutuminen onnistuisi näin helposti.

  Tämä invaasio ei taida pysähtyä ilman kovia otteita.

 6. Suomi ei ole sivistysvaltio eikä oikeusvaltio vaan äärimarksilaisten totalitäärinen paratiisi. Ihmisille valehdellaan 24/7 median ja hallintokoneiston taholta. Nämä ihmiset tulee laittaa vastuuseen käytöksestään.

 7. Saarijärvellä ihmiset todella kauhuissaan tästä pakolaiskeskuksesta, vaikka kaupunginjohtaja sanoo monen suhtautuvan positiivisesti.

  Huomenna MA 21.09 17:00 Saarijärvellä järjestetään “infotilaisuus” missä ikäänkuin jälkikäteen kerrotaan järkyttyeneille kaupunkilaisille tilanteesta.

  Moni tuntuisi toivovan sinne voimaa joka kyseenalaistaisi nykyisen menon, sillä moni tuntee että pappi Jarmo Autonen ja kaupungin”johtaja” Rusanen on pettänyt omat kaupunkilaiset.
  Eikö kukaan auta Saarijärveä?
  Eikö kukaan ole tulossa esittämään kriittisiä kysymyksiä?
  Miksi kukaan ei levitä tietoutta ja julisteita siellä?

  Saarijärvi tarvitsee apua, niin pieni ja rauhallinen kylä jossa jokainen tuntee toisensa on kohta toisenlainen 🙁

 8. Tornioon rajalle aktivistejä luomaan pelon ilmapiiriä näille tunkeutujille. Mitä useempi viestittää kasvavasta vaarasta ja vaikeuksista sen vähemmän niitä tulee.

 9. Mistä saisin noita julisteita joita on kiinnitetty tolppiin ja seiniin? Haluaisin minäkin tuoda julki kannatukseni KVL:lle asettamalla noita julisteita kiinteistöjeni aitoihin Hesassa ja Vantaalla. Vaikka min. 75% suomalaisista on samaa mieltä noiden kutsumattomien vieraiden invaasiolsta, peri harvalla on munaa esitää protestinsa. — Sitten kun mm. sekoomuspoliitikot havahtuvat tajuamaan ongelman, on jo liian myöhä! Rajat kiinni orpo-poju!

 10. Kunnioitusta kaikille valkoisille patriooteille. Ja tietysti myös taistelussa mmoniklttuurisuutta vastaa kaatuneille tovereille. 24.9 Lahtee rahdattii neekereit monta bussillista ja ku mun frendi yritti ottaa tosta paskasakista kuvaa vartia otti kii ja soitti poliisille joka vei kaverin kuulusteluu! Mitä vittua?!!! Miks vartiat ei anna liikkuu alueella ku kuulemma ennenki sai ja miks noita neekeritä suojellaa jopa kameroilt? 11.9.01 alko sota terroristei vastaa ja nyt Suomi päästää kaikki kusipäät tänne ja viel isoihin kaupunkeihi että saa touhuta rauhassa jihadia ja tappaa vaikka valkosia. Kiva juttu.

 11. Poliisi on Hölmölän “Hallituksen” talutusnuorassa, Sisäministerinään sekoomuksen Petteri Opro, joten on sinällään kummaa, miksi oikeita suomalaisia jo kerätä myös leireihin, joissa olot ovat “ei millään mukavuuksilla”. Orpo on Suomen historian ajan maanpetoksellisin ministeri omien rajojen sisäpuolella. Mutta yhtä kaikki, hänet voi niputtaa samaan viiteryhmään Otto Ville Kuusisen kanssa, joka perusti ns. Terijoen “hallituksen” v. 1939.
  Tyydyn vain toteamaan sen, että Jatkosodan aikana maahan lasketuille desanteille oli varattu hyvin yksioikoinen protokolla, johon ei liittynyt kovin monimutkaisia klumeruuleja. Sanoisinko, että “ansioturvat” oli 100% luokkaa.

Comments are closed.