Koti Uutisia Elämäntavat Viranomaiset ahdistelevat hyvätahtoista suomalaismiestä

Viranomaiset ahdistelevat hyvätahtoista suomalaismiestä

14

Eteläpohjanmaalainen Jorma Saarela on päätynyt viranomaisten ahdisteltavaksi, koska hän lahjoitti kylmässä talossa asuvalle perheelle lämmitysöljyä. Teko, joka kansalaisilta sai positiivista palautetta, sai viranomaiset ärsyyntymään.

Kylmässä kodissa asuvan perheen tilanne selvisi taksia ajavalle Saarelalle ajon yhteydessä, jolloin perheen äiti kertoi, ettei perheellä ole varaa lämmittää kotiaan. Kun Saarelalle selvisi, että perheen tilanne oli jatkunut jo jonkin aikaa, päätti hän tehdä asialle jotain.

– Olin kyydin ajanut ja jäimme perheen äidin kanssa talon pihaan juttelemaan. Samalla tavalla, kun joskus kyytien kanssa jäädään, jos kummallakaan ei ole kiire minnekään. Jossain vaiheessa äiti luiskautti, että talossa ei ole lämpöä ollenkaan, Saarela kertoo ja jatkaa:

– En siitä sen enempää kysellyt eikä perheen äiti missään vaiheessa pyytänyt minkäänlaista apua. Kun lähdin pihasta, niin kahdessa sekunnissa sydän pyörähti ympäri. Olin ajanut 150 metriä ja siinä ajassa sain soitettua kolme puhelua ja kädessä oli kaksi numeroa, mistä saisi öljyä tilattua.

Saarela tilasi perheelle tuhat litraa öljyä, josta hän maksoi puolet itse ja toisen osan maksoi hyväntekeväisyysjärjestö, jonka hän sai osallistumaan kustannusten jakamiseen. Öljyt tilattiin, ja seuraavana päivänä ne toimitettiin perheen kotiin.

Saarelan teko levisi julkisuuteen, ja hän sai vastaanottaa teostaan positiivista palautetta kansalaisilta. Hänen tekonsa ei kuitenkaan ilahduttanut kaikkia. Viranomaiset närkästyivät Saarelan päätöksestä auttaa tarpeessa olevaa perhettä ja he ottivat häneen yhteyttä. Puhelun aikana hänelle kerrottiin, että hän on “mennyt tekemään sellaista, mikä ei hänelle kuulu”. Tämän lisäksi hänelle väitettiin, että perhe oli joutunut asumaan kylmässä kodissa, koska viranomaisten antama apu ei jostain syystä ollut mennyt perille.

– Yksi puhelinsoitto tuli ja pilasi koko päivän. Tämä teko ilmeisesti osui naulan kantaan ja kohdistui johonkin kuntaan tai kaupunkiin. Kovasti minulle sanottiin, että olet mennyt tekemään semmoista, mikä ei sinulle kuulu, kertoo Saarela ja jatkaa:

– Se tilanne, minkä minä näin, minä katson sen omalta kannaltani. Minä päätän omasta kukkarostani, ja jos annan jollekin jotakin, niin annan. Minun ei tarvitse sitä kysellä keneltäkään, eikä missään lautakunnissa pyöritellä. – – Sanoin, että en halua mitenkään ottaa kantaa siihen, onko mennyt perille vai ei. Mutta jos se talo on kylmä eikä sinne tule lämmintä vettä, se riittää minulle.

Lähde: MTV

14 KOMMENTIT

 1. Hieno teko Jorma Saarelalta! Kiitos hänelle! Joillakin ihmisillä on vielä sydän paikoillaan. <3

 2. Näin se suomessa menee, hädänalaista ei saa vapaaehtoisesti auttaa.
  Kuitenkin samalla säädetään taksvärkkilakeja työtätekeville ,jotta eliitillä riittäisi kahvi- ja taksirahaa, Kikyksi hienosti kutsuvat nykyään ilmaistyötä.
  Viranomaisille kuuluu heidän tehtävänsä, hoitaisivat ensin oman sarkansa kunnialla ja sitten tulisivat sössimään tavallisille kansalaisille jos oikeasti olisi aihetta.

  Hieno teko Saarelalta, arvostan.

  • Valtion “avun” perimmäinen tarkoitus on tuhota hierarkiat ja kansa niin ettei se kykene enää seisomaan omilla jaloillaab, jolloin eliitin valtarakenne lukkiutuu.

   Ihmisten sääli ja hyväntahtoisuus ovat jotain mitä sosiaalidemokratia ja kommunismi käyttävätvain hyväkseen.

 3. Hieno teko Jorma Saarelalta, mutta tuskin tulee ansaitsemaan presidentin kiitosta koska tässä maassahan ei saa auttaa muita kuin muslimeja ja hottentotteja, ja niiden auttamisesta saa hetkessä jonkin prenikan.
  Saattaa joku jopa vääntää Jormasta rikosilmoituksen väärästä auttamisesta.

 4. Jäin miettimään sitä että teko oli humaani. Mutta jos ei ole varaa lämmitysöljyyn niin miten on varaa taksimatkoihin? Tietysti nykyhinnoittelulla se saattaa olla melko edullistakin. Mutta että ennen heinäkuuta rekan nuppi laskutti vähemmän kilometriltä kuin taksi.

  Oli kuitenkin onni että nämä kaksi ihmistä tapasivat ja vielä suurempi onni että virkamieht/viranhaltijat närkästyivät.

  • Mittari pyörii…kyseessä saattoi ollamyös ns.KELA-taksi, jolla pökköperälläkin asuvalla köyhällä voi olla mahdollisuus käydä vaikka terveyskeskuksessa..kaikki taksiajo ei ole viihdeajelua 🙂

   Mutta itse asiaan… Vimpelin ja Alajärven suunnalla niin kuntapäättäjät ja kunnan virkamiehet ovat siinä määrin sisäsiittoisia ja nurkkakuntaisia, että en lainkaan hämmästy, jos hyväntekijä on saanut haukut.

   • Kyllä tuon seudun kaupungin ja kunnan kusipäät tiedetään jo vuosikymmenien ajalta. Todella kummallisia ihmisiä noiden kuppikuntien tyypit ovat aina pirunjansa täynnä eikä mikään pelaa kunnolla eikä ole koskaan pelannutkaan. Sitä nyt on kait turha mainita, ettei sitä ihmisyyttä ainakaan löydy edes fingerporillista. Mitä tulee kateuteen ja pahasuopaisuuteen kyseessä täytyy olla suomalaisuuden keskipiste, sillä kyseessä olevalla määrällä viedään 7-valtameren kalatkin meristä. Sosiaalitoiminta hengeltään muistuttaa paremminkin koronkiskonta tai perintä -moottoripyöräkerhojen mentaliteettia kuin ihmisläheisyyttä ja huolta lähimmäisistä. Mutta syykin on selvä. Kysehän on suomalaisista hädän alaisista ihmisistä, jotka tavallaan suomalaisina kurjimuksina ovat kahdehdittavia kun saavat aivan ilmaiseksi polttoöljyä kun muiden pitää se maksaa omasta pussista. Jos kyseessä olisivat vielä tuolla seutukunnalla vähemmän edustettuina olevat haittamaahanmuuttajat olisi siinä kieli lappeellaan ja naama kuin “hangon keksillä” aivan siinä missä Helsingin kinkeripiirissä tapaa olla kun somalit tai itämaan läpsyttelijät tulevat viikottaista “tiliään” hakemaan.
    “Oi, joi. Oikeen hyvää ramadadia nyt teille ja älkääkä nyt vain liukastuko kun määtte. Kun täällä Suomessa on jäätä talvella ja jää on luikasta!”

 5. Tässä taas nähdään kuinka paljon nämä viranomaiset (kansanpetturit) vihaavat omaa kansaansa.

 6. Mikä ja kuka viranomainen tuo on? Tuon kanssa on syytä pitää pieni palaveri. Ja vallankumouksen jälkeen tuolle virkakyöstille tulee lähtö.

  • Uutisen tekstistä (MTV) selvisi, että kunnan viranomainen, olisiko perusturvalautakunta/ sen jäsen?
   Avun perille menosta eivät ole mitenkään kiinnostuneet, kun paperiin ovat puumerkkinsä laittaneet, kuitenkin heillä on myös velvoite varmistaa että homma heidän osaltaan toimii eikä väärinkäytöstä synny.
   Nyt on normaalin protokollan mukaan toimittu eli laiminlyöty virkamiehen velvoitteita.

 7. Saarelan kaltaisia miehiä tämä maa tarvitsee. Pöyristyttävää, että hän on saanut myös vihaviestejä ja solvauksia asian tiimoilta.

 8. Virallinen apu kyllä meni perille. Ei tosin kohdeperheelle. Sillä tankattiin kunnan palveluksessa olevan henkilön piip-öljysäiliö.

Comments are closed.