Koti Uutisia Video: nujakka Uppsalassa antirasistien ja PVL:n aktivistien välillä

Video: nujakka Uppsalassa antirasistien ja PVL:n aktivistien välillä

1

Lauantaina 25. marraskuuta Vastarintaliikkeen ruotsalaisia aktivisteja oli jakamassa flyereita Uppsalan Stora torgetilla. Heti aktivistien alettua kävellä autoiltaan flyereiden jakopaikalle ilmaantui kintereille myös poliisi, joka yritti estää aktivisteja menemästä eteenpäin. Ajatuksissaan muun muassa parin viikon takaiset tapahtumat Göteborgissa liittyen poliisin käyttäytymiseen aktivistit eivät olleet kiinnostuneita keskustelemaan poliisin kanssa.

Aktivistien päästyä torille tunnelma alkoi kiristyä asteittain, mikä näkyi käytännössä muun muassa siten, että rasisminvastustaja yritti uhkailla aktivisteja. Sitten tämä sylki erään aktivistin kengälle. Hän sai kuitenkin pian itse kokonaisen sylkiklimpin niskaansa ja perääntyi tajuttuaan, ettei hänen kannattanut enää jatkaa edellä mainittua toimintaansa.

Rotumuukalaiset ja punaiset pitivät aivan lähistöllä omaa mielenosoitustaan orjakauppaa vastaan, ja nämä olivat alta aikayksikön paikalla huutelemassa “Kukaan ihminen ei ole laiton” ja “Ei rasisteja kaduillamme”. Tästä joukkiosta eräs nainen tönäisi yhtä aktivistia, minkä jälkeen puhkesi kahakka rasisminvastaisen roskajoukon ja aktivistien välillä. Tilanteen rauhoituttua flyereiden jakoa jatkettiin poliisimuurin takana.

Samaan aikaan osan ollessa torilla jakamassa lentolehtisiä osa aktivisteista kiinnitti banderolleja näkyville paikoille ympäri kaupunkia.

 

Lähde: Nordfront.se

1 KOMMENTTI

  1. “Rasisminvastustajat” vastustavat orjakauppaa mutta ovat itse valtaapitävien orjia, eivätkä silti näe omaa tilannettaan. Pitää olla todella lähellä tarkastelupistettä että ei näe omaa asemaansa käsikassarana, joka tekee työtä ilman että saa siitä kunniaa tai palkkaa. Ja kaiken lisäksi, omat teot hekentävät omaa asemaa ja tulevaisuutta. “Sahaa oksaa jolla istuu” kuvastaa hyvin niiden toimintaa.

    Eräs kuvaavimmista lausahduksista on:”Se on kauheeta kattoo sellasta karjaa kun kuljetaan nenä kiinni edellä olevan perseessä ilman omaa tantoo”.

Comments are closed.