Koti Uutisia Video: Muhammad Ali puhuu rodunsekoittamista vastaan

Video: Muhammad Ali puhuu rodunsekoittamista vastaan

3

Videopalvelu YouTubessa on mielenkiintoinen haastattelu, jossa musta nyrkkeilylegenda Muhammad Ali ottaa voimakkaasti kantaa rodunsekoittamista vastaan.

Britannian Yleisradio BBC:n vuonna 1971 kuvatussa haastattelussa Muhammad Ali väittelee liberaalin valkoisen toimittajan, Michael Parkinsonin kanssa integraatiosta ja rodunsekoittamisesta. Parkinson esittää liberaaleille tyypillisiä argumentteja kuten sen, ettei rodullisia eroavaisuuksia olisi todellisuudessa olemassa, vaan että eroavaisuudet olisivat yhteiskunnan synnyttämiä. Ali puolestaan on sitä mieltä, että eri rodut ovat tarkoituksella olemassa ja että sekoittaminen tuhoaa rotujen erilaisuuden.

Muhammad Ali toteaa myös, että rodunsekoittajat “vihaavat omaa kansaansa”.

 

http://www.youtube.com/watch?v=oVpfcq4pV5U

3 KOMMENTIT

  1. Huvittavaa että Muhammed Ali on itse mulatto eli rotujen sekoittumisen tulos, noh lienee turha odottaa edes mulatoilta kovin järkevää päättelyä.

    • No ite en ainakaan näe siinä mitään päättelykyvyn puutetta, jos sekarotuinen tai kukaan muukaan sanoo noin. Enemmänkin näkisin, että Alilla nimenomaan on päättelykykyä, kun pystyy tarkastelemaan asiaa oman kehyksensä ulkopuolelta ja ottamaan siihen jyrkästi kantaa.

Comments are closed.