Koti Uutisia Kotimaa Verottaja ja poliisi tuhosivat suomalaisyrittäjän omaisuuden – ei korvauksia oikeuden päätöksestä huolimatta

Verottaja ja poliisi tuhosivat suomalaisyrittäjän omaisuuden – ei korvauksia oikeuden päätöksestä huolimatta

6

Suomen kansanpetturihallitusta rahoittava Verohallinto ei suostu korvaamaan menetyksiä, jotka se aiheutti suomalaisyrittäjille lainvastaisilla toimillaan. Verottaja ja poliisi tuhosivat joko ammattitaidottomuuttaan tai pahantahtoisuuttaan yrittäjä Turkka Rautajuuren elämän syyttämällä tätä perättömästi vakavista rikoksista.

Yleisradion MOT-dokumentti kertoi Rautajuuren tarinan, jossa menestyvä yrittäjä ajautui vararikkoon viranomaisten häikäilemättömän toiminnan ansiosta. Vaikka Rautajuuri voittikin lopulta hovioikeudessa, ei verottaja ole suostunut korvaamaan hänelle taloudellisia menetyksiä. Rautajuuri yrittää tällä hetkellä saada vahingonkorvauksia oikeusteitse.

Verottaja ja poliisi ottivat rakennusalalla toimineen Rautajuuren silmätikukseen perättömien ilmiantojen vuoksi. Rautajuuren yhtiötä alettiin epäillä muun muassa tulojen salaamisesta ja pimeästä työvoimasta. Lopulta tutkinta johti siihen, että yrittäjää vastaan nostettiin joukko vakavia rikossyytteitä.

Lisäksi Rautajuurelle määrättiin rajut veronkorotukset, minkä vuoksi hänen omaisuutensa pakkomyytiin lopulta kovaan alihintaan. Poliisin ja verottajan painostus johti myös siihen, että Rautajuuri joutui lopettamaan liiketoiminnan, koska yhteistyökumppanit katosivat ympäriltä.

Ongelmien käynnistyttyä yrittäjä muutti Thaimaahan, josta poliisi kuitenkin nopeasti kidnappasi hänet ja kuljetti hänet takaisin Suomeen. Poliisi valmisteli röyhkeän oikeusmurha kahdella keinolla. Ensinnäkään Rautajuuren ei annettu tutustua esitutkintamateriaaliin ennen käräjiä tutkintavankeudessa ollessaan, joten hän ei kyennyt valmistelemaan omaa puolustustaan. Toiseksi virkavalta manipuloi esitutkintamateriaalia lähettäen syyttäjälle vain murto-osan Rautajuuren yritysten kirjanpidosta.

Käräjillä Rautajuuri sai ehdollisen vankeustuomion törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta, minkä lisäksi hänet määrättiin maksamaan verottajalle 126 000 euroa. Verovelan vuoksi hän ei kyennyt enää harjoittamaan liiketoimintaa Suomessa eikä Thaimaalla.

Hovi-istuntoon valmistautuessaan Rautajuuri kykeni rakentamaan vahvan puolustusstrategian. Puolustus painotti erityisesti sitä, että poliisi ja verottaja olivat pimittäneet valtaosan Rautajuuren kirjanpidosta luoden tuomarille valheellisen mielikuvan siitä, että yrittäjä olisi huijannut yhteiskuntaa. Juuri ennen istunnon alkamista syyttäjä myönsi, ettei syytteillä ollutkaan pohjaa, ja pian hovioikeus kumosi kaikki käräjäoikeuden antamat tuomiot.

Hovioikeuden tuomio tuli lainvoimaiseksi jo 2017, mutta Rautajuuri ei ole saanut lainkaan korvauksia. Tapaus toimii tärkeänä muistutuksena siitä, ettei suomalaisten tule erehtyä pitämään poliisia tai verottajaa ystävinään.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Kaikkien viranomaisten tehtävien tulisi olla määrä-aikaisia. Vuoden, kahden tai kolmen vuoden sopimuksella kerrallaan, riippuen alasta. Myös poliiisien palkkauksen tulisi olla määrä-aikaista. Muuten kusi nousee päähän liian helposti. Politiikot pystyy (teoriassa) muuttamaan vaaleissa aina 4-6 vuoden välein, mutta virkamiehet tai-naiset istuvat palleillaan eläkkeelle asti lisäten koko ajan valtaansa käyttämällä sitä köyhien kyykyttämiseen ja vittuiluun ihan muuten vaan – varsinkin yrittäjille. Korruptio saadaan myös helpommin kitekettyä virkamieskunnasta määrä-aikaistamalla työsuhteet. Työvoiman liikkuvuus pitää saada aikaan myös virkamieskunnassa. Mieluiten siitämällä puolet heistä työvoimareserviin peruskorvauksille opettelemaan nöyryyttä. Myös yleiset syyttäjät.

 2. Valtakunnan kovin kannabisgangsta Helsingin huumepoliisin ex-pomo Jari Aarnio oli viikonloppuna Vantaan Energia-areenalla seuraamassa sulkapallon SM-kisoja.
  – Jari jännitti kiivaasti vaimonsa kanssa, kun hänen poikansa Henri taisteli SM-mitaleista. Henri ylsikin peräti välieriin miesten kaksinpelissä, penkkiurheilijat paljastavat.
  Viime lokakuussa Jari nähtiin Espanjassa jalkapallokatsomossa. Hän oli seuraamassa Málaga CF:n ja Albacete BP:n välistä ottelua.

  Onnistuisiko tavalliselta pulliaiselta?

 3. Olisiko Rautajuuri arvostellut avoimesti valtaapitäviä? Vanha sanonta:”Katso ketä ei saa arovstella ja tiedät kuka hallitsee” pitää näissä asioissa hyvin usein paikkansa.

 4. Suomi on suomalaiselle yrittäjälle kuin helvetti. On sinänsä jo pieni ihme, ettei Suomen rikoslakiin ole kirjattu, että yrittäjä on rikos ja hänen harjoittamansa yritystoiminta on rikollista toimintaa ikään kuin kysymyksessä olisi viinan salapoltto.
  Suomen yhteiskuntailmasto on täysin kieroutunut ja sadistinen johtuen ensikädessä sosiaalidemokraateista ja kommunisteista, joiden päätavoite on suistaa vararikkoon suomalainen yritys, koska kapitalisti ja “työläisen veren juoja”. Nämä kaksi kitkerää kateus -puoluetta pitivät puolueohjalmissaan Suomen sosialisointia ja yksityisen omistuksen valtiollistamista. Lopulliseksi kysymysmerkiksi vain jäi se, olisiko tämä merkinnyt niin pitkälle menevää “aatteen paloa”, että kapitlstit olisi murhattu “vääräuskoisina”.

  Suomessa päätavoitteena on vielä nytkin kaataa yritykset aivan kuin se merkitsisi “Kollaata”, jossa ammuttiin piippalakkeja minkä ehdittiin ja jokainen kaatunut vihollinen oli pieni voitto. Suomalaiseen kansanluonteeseen kuuluu ääretön ja patologinen “kateus, joka vie kalatkin järvestä”. Kaikki voi lähteä siitä, että naapuri näkee yrittäjän pihaan kertyvän kaikenlaista ylellisyystuotetta ja kulkuneuvoa aina jopa veneistä lähtien. Tämä saa kateellisen naapurin näkemään kirjaimellisesti punaista ja “mielinsä pahoittaja” tekee “ilmiannon” täysin perusteitta vain silmämääräisellä kuvittelulla.
  Loppua en edes viitsi kertoa, sillä jokainen tervepäinen ja normaalilla “suuri -sieluisuudella” varustettu henkilö kyllä arvaa lopputuloksen.

  Moni yrittäjä on paennut Viroon, jossa puhaltavat vapaat tuulet, vaikka Viro on kaukana veroparatiisi maasta. Mutta yrittäminen siellä käsitetään yhteiskunnalle tärkeäksi talouden veturiksi ja eteenpäin viejäksi eikä kyse ole “vahinkoeläimestä”, joka pitää mitä pimiten lopettaa ja ihmisiä vielä yllytetään “metsästykseen” tapporahalla, jokaisesta raadosta.

 5. Naivius poliisin touhuista ei ole sinulle selvinnyt, jos ylläolevaa juttua kyseenalaistat? Viimeistään jari aarnio olisi olettanut? Kotopuolessa Kurussa olin vanhustentalon talkkarina kesäkaudet 1980-luvun alussa. Siellä oli sellainen zombiemies Hoppastentiellä joka ei sanonut ei puhunut, liikkui vain kuin haamu. Asiaa selvittelin niin olivat poliisit hakanneet puupampuilla eräällä tanssipaikalla kun olivat luulleet toiseksi henkilöksi. Mies jäi kävelevän vihanneksen asteelle. Lienee jo kuollut.
  Seppo Lehto eduskuntavaali- ja eurovaaliehdokas 😉 Jos se on Herran tahto 😉
  https://eduskuntavaaliehdokas-Tampere.blogspot.com

Comments are closed.