Koti Uutisia Ulkomaat Hizbollah haluaa ostaa ilmatorjuntaa Iranista

Hizbollah haluaa ostaa ilmatorjuntaa Iranista

1
Iranilainen ilmatorjuntaohjus.

Libanonilainen shiiamiliisi Hizbollah on julistanut haluavansa ostaa ilmatorjuntasysteemin Iranista puolustaakseen itseään Israelin ylivoimaa vastaan ilmassa.

– Mitä Libanonin armeija tarvitsee tullakseen vahvimmaksi alueelliseksi armeijaksi, sen olisin halukas tuomaan Iranista, sanoi antisionistisen miliisin johtaja Hassan Nasrallah.

Hizbollah on yleisesti tunnustettu erittäin päteväksi sotilaalliseksi organisaatioksi, mutta siltä puuttuu kunnollinen ilmatorjunta. Samaan aikaan Israel provosoi jatkuvasti Libanonia käyttämällä sen ilmatilaa niissä tuhansissa hyökkäyksissä, joita se on kohdistanut Syyrian laillista hallitusta sekä sen liittolaisia vastaan.

USA-valmisteisen Stinger-robotin toimituksilla islamistimiliisille Afganistaniin Neuvostoliiton invaasion aikana 80-luvulla on ollut merkittävä vaikutus sodankäyntiin alueella.

Lähteet: Nordfront, PressTV

1 KOMMENTTI

  1. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu “pirauttaa kaverille” eli Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, joka on Israelin valtion panttivanki aivan kuten jokainen presidentti poislukien J.F. Kennedy (1917-1963), joka maksoi siitä hengellään.

Comments are closed.