Koti Uutisia Kotimaa Espoon ja Kauniaisten kaupungit tuomittiin maksamaan korvauksia opettajille

Espoon ja Kauniaisten kaupungit tuomittiin maksamaan korvauksia opettajille

2
Kuvassa oleva koulu ei liity tapaukseen.

Helsingin hallinto-oikeudessa saatiin päätökseen käsittely, joka koski Espoon ja Kauniaisten kaupunkien palkkalistoilla olleita opettajia. Erään opettajan työsuhdetta ketjutettiin jopa 13 vuoden ajan. Hän oli toiminut määräaikaisessa työsuhteessa 2003-2017 välisen ajan useissa Espoon alueen kouluissa.

Kauniaisten kaupunki tuomittiin maksamaan korvauksia kahdelle opettajalle vastaavanlaisesta työsuhteiden ketjuttamisesta. Toisen tapauksen opettaja oli ollut kolmena peräkkäisenä vuonna määräaikaisella sopimuksella, vaikka hänen työtuntinsa viittasivat vakituiseen työhön. Tällöin ei ole perusteita tehdä määräaikaista sopimusta.

Kolmen tapauksen yhteenlasketut korvaukset ovat kymmeniä tuhansia euroja. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Lähde: HS.fi

2 KOMMENTIT

  1. Kaikkien viranomaisten tehtävien tulisi olla määräaikaisia. Vuoden, kahden tai kolmen vuoden sopimuksella kerrallaan, riippuen alasta. Myös poliiisien palkkauksen tulisi olla määräaikaista. Muuten kusi nousee päähän liian helposti. Politiikot pystyy (teoriassa) muuttamaan vaaleissa aina 4-6 vuoden välein, mutta virkamiehet tai-naiset istuvat palleillaan eläkkeelle asti lisäten koko ajan valtaansa käyttämällä sitä köyhien kyykyttämiseen ja vittuiluun ihan muuten vaan – varsinkin yrittäjille. Korruptio saadaan myös helpommin kitekettyä virkamieskunnasta määräaikaistamalla työsuhteet. Työvoiman liikkuvuus pitää saada aikaan myös virkamieskunnassa. Mieluiten siirtämällä puolet heistä työvoimareserviin peruskorvauksille opettelemaan nöyryyttä.
    Myös opettajat!

  2. Kunnat ja kaupungit eivät ole yhtään sen puhtaampia pulmusia kuin vanhustenhoidosta vastaavat julki -kapitalistit.
    Tämä yhteiskuntaa jäytyvä kehitys sai alkunsa 1990-luvun lamavuosista, joka vielä kiihtyi 2000-luvulle tultaessa.

Comments are closed.