Koti Uutisia Ulkomaat Venezuelan Maduro syyttää CIA:ta epäonnistuneesta vallankaappauksesta

Venezuelan Maduro syyttää CIA:ta epäonnistuneesta vallankaappauksesta

1
Nicolás Maduro.

Venezuelan mielipiteitä jakava presidentti Nicolás Maduro piti puheen perjantaina, joka lähetettiin valtakunnallisesti televisioonkin. Puheessaan Maduro syytti entistä tiedustelujohtajaansa vallankaappauksen päätekijäksi. Maduron kertoo, että hänellä on todisteita siitä, että kenraali Manuel Figuera, entinen Venezuelan tiedustelupalvelun johtaja, on työskennellyt ainakin vuoden CIA:n leivissä.

Maduro kiitteli puolustusministeriä, korkeimman oikeuden johtajaa sekä vastavakoilun johtajaa varoituksesta. Kyseiset tahot kertoivat, että Figueran käytös on muuttunut kummalliseksi, joka herätti epäilyjä.

Oppositiojohtaja Juan Guaido harmitteli vallankaappauksen jälkeen, ettei oppositiolla ole riittävästi kannatusta Venezuelan hallinnollisissa toimissa. Yli viisikymmentä maata, mukaan lukien Yhdysvallat pitävät Guaidoa Venezuelan oikeana presidenttinä.

Venezuelassa pieni osa sotilaista yritti vallankaappausta 30.4.2019, mutta yritys epäonnistui. Vallankaappausyritys sai alkunsa, kun hallituksen joukkojen oli tarkoitus pidättää Figuera 30.4. kello 9:00.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. Tietenkin CIA on vallankaappausyrityksen takana. Missä on Guaido? Taitaa rotta lymyillä vielä kolossaan.

Comments are closed.