Koti Uutisia Kotimaa Uusi lapsiasiainvaltuutettu haluaa vierastaistelijoiden lapset Suomeen

Uusi lapsiasiainvaltuutettu haluaa vierastaistelijoiden lapset Suomeen

3
Elina Pekkarinen.

Tuore lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarinen vaatii Suomelta toimia ISIS-taistelijoiden lasten turvaamiseksi. Pekkarinen vaatii, että Suomesta lähteneiden vierastaistelijoiden lapset tuodaan ”kotimaahan” vaikka väkisin. Pekkarisen mielestä ISIS-taistelijoiden lapsilla on samat oikeudet suojeluun, kuin muillakin suomalaislapsilla.

Lapsiasianvaltuutettu pohjaa kantansa YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen. Sopimusvaltiot takaavat lapsille välttämättömän suojelun, taustoista riippumatta.

Supo arvioi, että Suomesta on lähtenyt Lähi-idän taisteluihin noin 80 ihmistä, joista 30 on alaikäisiä. On myös mahdollista, että taistelijoille on syntynyt lapsia konfliktialueella ja Pekkarinen haluaisi nämä lapset Suomeen.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

3 KOMMENTIT

  1. Suuri osa on lähtenyt lapsina vanhempiensa mukan ja on nyt täysi-ikäisiä. Ja millä pakolla suomen sossut muka hakisivat toisesta maasta näitä pilttejä?
    HAiskahtaa taas siltä, että on löydetty uusi porsaanreikä uittaa terroristien siemeniä tänne, 5. vuoden päästä ihmetellään että miksiköhän nämä on “radikalisoituneet”, syyn on oltava tässä ahdasmielisessä kantaväestössä ja populismissa eikä siinä mikä on näiden mieliin istutettu.

    • Nämä kansanpetturit yrittävät keksiä mahdollisimman paljon syitä, että väestönvaihto ei hidastuisi.

  2. Tämäkin tyhjästä putkahtanut viranhaltija voisi keskittyä oman maansa lasten asioihin! Ensi töikseen se voisi ryhtyä kitkemään sossumafiaa tästä korruptoituneesta maasta (tuskin liikahtaa). Meille ei kuulu ISIS-väen seikkailut mitenkään, paitsi siten, että ne pidetään poissa täältä.

Comments are closed.