Koti Uutisia Talous Venäjän hallinnolta kannatus dollarista luopumiselle

Venäjän hallinnolta kannatus dollarista luopumiselle

5

Vladimir Putin on antanut tukensa hankkeelle, jonka myötä Venäjä luopuisi dollarivaluutan käytöstä. Dollarin ylivallasta on tullut kansainvälinen kiistakapula, sillä sionistipresidentti Donald Trump käyttää valuutan vahvaa asemaa poliittisena lyömäaseena muita vastaan.

Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat alisti muun maailman niin sanotun dollari-imperialismin avulla. Valtiot pakotettiin sodan uhalla käymään kansainvälistä kauppaa dollareilla, jotta amerikkalaiselle valuutalle luotiin vankka keinotekoinen kysyntä.

Näin Yhdysvallat varmisti sen, että maa kykenee kuluttamaan tähtitieteellisiä summia esimerkiksi ulkomailla sijaitseviin sotilastukikohtiinsa ilman, että dollarin kurssi yllättäen romahtaisi. Keinotekoisen kysynnän avulla dollarin kurssi on pidetty suhteellisen vakaana, mikä on sementoinut Amerikan roolin ylivertaisena maailmanpoliisina.

Toistaiseksi vain harvat valtiot ovat pyrkineet tosissaan itsenäistymään dollarista, mutta Venäjällä hanke etenee siksi, että Amerikka on kohdistanut maahan rajuja taloudellisia pakotteita. Pakotteet purevat siksi, että merkittävä osa Venäjän liike-elämästä on riippuvainen dollareiden tarjonnasta.

Valtio-omisteisen VTB-pankin johtaja Andrei Kostin totesi medialle Putinin kannattavansa “yleisesti” dollarista luopumista. Myös Venäjän valtiovarainministeriö ja keskuspankki ovat ilmaisseet ajatukselle tukensa.

Kostin kannusti venäläisyhtiöitä myös poistumaan ulkomaalaisista pörsseistä ja listautumaan kotimaisiin pörsseihin sekä käymään kauppaa entistä enemmän kotimaassa. Tulevaisuudessa Venäjä tahtoo käyttää kansainväliseen kauppaan ruplaa, euroa sekä Kiinan renminbiä.

Lähde: Financial Times

5 KOMMENTIT

 1. \> kykenee kuluttamaan tähtitieteellisiä\
  \> summia esimerkiksi ulkomailla sijaitseviin\
  \> sotilastukikohtiinsa

  Niin kauan kuin dollarin ekspansio jatkuu, sotilastukikohtien kaltaiset ulkomaanostot ovat USA:lle ilmaisia.
  — Tukikohtien ylläpitämisen kustannus on vain uusien dollareiden painokustannus. Ekspansiosta johtuen nämä dollarit mahtuvat ekspansion raameihin ja kukaan ei (vielä) tule vaatimaan mitään reaalista vastineeksi.

  Sitten, kun reservidollareiden omistajat huomaavat pyramidihuijauksen ja alkavat vaatimaan vastasuoritusta, kaikki on jo liian myöhäistä.

  Ruplasta ei, rupla-alueen pienuudesta johtuen, tule uutta maailmanvaluuttaa. Se tulee Kiinan Yuan’ista marraskuussa vuonna 2032.
  https://www.armstrongeconomics.com/uncategorized/the-major-fractal-wave-of-the-economic-confidence-model-2032-95/

 2. En ole pro ryssä, enkä todellakaan kallellaan USA:gan, mutta…. Pelkkä julkinen spekulointi dollari-erosta, saa vuoden varmasti Goldman Sachs:n strategit suunnittelemaan hyökkäyssotaa Venäjälle, rai vähintäänkin valtion johdon äkillisiä poisnukuttamisia

 3. Siirtykööt vaikka simpukoihin tai oravannahkoihin, kunhan maksavat ostoksensa ulkomaille jollain käypäisellä. Oli se sitten öljyä, kultaa, valuuttaa tai mitä tahansa muttei käytettyä vessapaperia tai korkkiruuvisorveja. Eikä etenkään GRU-parfyymia… 😀

 4. Siis mitä hyötyä tuosta on, kun kultavarannot ovat juutalaisten (mm.Rothchild) hallussa ja suomen kaivosyhtiöt ulkomaiden hallussa, eli loppupeleissä kaikki juutalaisten hallussa.

  • No se on sitten ranteet auki, ei kai tässä muukaan auta. Mulla kun on vain yksi kultasormus ja lentokonepinssi… 🙁

Comments are closed.