Koti Uutisia Talous Italian budjettikomitean johtajan puheet euroerosta suututtivat finanssieliitin

Italian budjettikomitean johtajan puheet euroerosta suututtivat finanssieliitin

4

Suursijoittajat säikähtivät italialaispäättäjän euroeropuheista. Italian hallitus on käynyt kuukausien ajan kamppailua siitä, tarvitseeko maan alistua talouspolitiikassaan EU:n ja Euroopan keskuspankin määräyksiin.

Italian parlamentin alahuoneen budjettikomitean puheenjohtaja, La Lega -hallituspuolueeseen kuuluva Claudio Borghi sai Kauppalehden mukaan “aikaan lähes paniikin sijoitusmarkkinoilla nostamalla Italian euroeron uudelleen puheenaiheeksi”.

– Olen enemmän kuin vakuuttunut siitä, että Italia pystyisi ratkomaan suuren osan ongelmistaan omalla valuutalla, Borghi totesi.

The Independent uutisoi keväällä, että Italiassa bruttokansantuote per asukas on nyt matalampi kuin maan liittyessä euroon vuonna 2000. Toisin sanoen italialaiset ovat köyhtyneet eurojäsenyytensä aikana.

Borghi pyörsi myöhemmin silti sanojaan ja totesi, ettei Italia ole todellisuudessa irtaantumassa yhteisvaluutasta. Borghin mukaan hän puhui vain “henkilökohtaisesta vakaumuksestaan”. Pääministeri Giuseppe Conte vakuutteli ulkomaalaista finanssieliittiä toistamalla, että Italia pysyy eurossa.

Kauppalehden mukaan finanssieliitti on pyrkinyt sabotoimaan Italian eurokriittistä politiikkaa. Euroopan keskuspankin Goldman Sachs -taustaisen johtajan, Mario Draghin, epäillään kulissien takana estäneen eurovastaisen Paolo Savonan nousun Italian valtiovarainministeriksi.

Lähde: Kauppalehti

4 KOMMENTIT

  1. Suomella ja Italialla näyttääkin olevan yhteinen hallitus, tämä Goldman Sucks.

  2. Ai että se tekis hyvää koko EU:lle. Ensin Italia on saanut EU:lta tuhansien miljardien edestä rahaa kohta viisi vuotta jatkuneihin pankkikriiseihin. Ja nyt jos se eroaa niin se saa pitää kaikki rahat. Ai että se tekis hyvää koko järjestelmälle. Ehkä suomalaisetkin heräisivät kun veroprosentti nousisi 5%-yksikköä kerralla.

    Asia muuten mistä ei ole hiiskuttu lainkaan on se että EKP rupeaa roskalainojen ostojen seurauksena keräämään veroa EU:sta. Ja siihen kelpaa jäsenmaiden verokorotukset. Tai jos veroa ei tule sillä tavoin, niin sitten ihmisten tileiltä “yllätysverotetaan” maksimissaan 15% tilien saldoista.

  3. Hyvä artikkeli, totean vain “Tosi on”, lainaten erään pankin slogania.

Comments are closed.