Koti Uutisia Valtio vaitonainen vastaanottokeskusten sijainneista

Valtio vaitonainen vastaanottokeskusten sijainneista

2

UK_turvapaikanhakijoita

Turvapaikanhakijoiden Euroopan unionin sisäiset siirrot Suomeen alkavat tänään keskiviikkona, kun 50 ensimmäistä henkilöä lennätetään maahan Italiasta. He kaikki ovat kotoisin Eritreasta.

“Olemme ajatelleet, että he saisivat tulla rauhassa maahan”, Maahanmuuttoviraston tiedottaja Verna Leinonen kertoi Ilta-Sanomille. “Heille taataan normaali saapuminen ilman mediahuomiota. Poliisi on tehnyt linjauksen.”

Suomi on sitoutunut ottamaan vastaan kahden vuoden sisällä yhteensä noin 3 200 turvapaikanhakijaa EU:n sisäisin siirroin. Reilut 2 000 pakolaista tulee Italiasta ja Kreikasta.

Valtion vaitonaisuuden takana voi olla pelko suomalaisten suoraan toimintaan ryhtymisestä, sillä maahanmuuttajien viime aikoina suorittamat raiskaukset ja muut rikokset ovat saaneet suomalaisissa aikaan voimakkaita tunteita. Viimeisen parin viikon aikana on palanut tusinoittain vastaanottokeskuksia ympäri Eurooppaa.

Lähteet: Maahanmuuttovirasto, Ilta-Sanomat

2 KOMMENTIT

  1. Koskas Eritreassa on ollut niin paljon väkivaltaa että sieltä on pitänyt pois lähteä? Etenkin huvittaa tämä “vastuu” rikollisten jakamisesta Euroopan maiden kesken. Se on argumentti jolle en ole kuullut yhtäkään puolustavaa puheenvuoroa, aina pelkkää vaikenemista…

Comments are closed.