Koti Uutisia Valtaosa amerikkalaisista uskoo valtamedian levittävän valeuutisia

Valtaosa amerikkalaisista uskoo valtamedian levittävän valeuutisia

4

Tuoreen kyselyn mukaan 77 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että valtamedia levittää niin sanottuja valeuutisia. Tutkimus perustuu kyselyyn, johon osallistui lähes tuhat henkilöä, raportoi Politico. Kyselyn takana on Monmouthin yliopisto.

Kyselyn mukaan näistä 77 prosentista kokonaiset 31 prosenttia uskoo, että valtamedia levittää valeuutisia lähes päivittäin, ja 46 prosenttia on sitä mieltä, että valtamedia levittää valeuutisia aika-ajoin. Kyselyn tulos on ironinen, sillä termi valeuutinen nousi laajan yleisön tietoisuuteen valtamedian kautta heti Donald Trumpin voitettua Yhdysvaltain presidentinvaalit. Heti vaalien jälkeen valtamedia ja vasemmistopoliitikot väittivät, että juuri valeuutiset auttoivat Trumpia voittamaan vaalit.

Usko siihen, että valtamedia levittää valeuutisia, on myös yleistynyt demokraattisen puolueen kannattajien keskuudessa. Kyselyyn osallistuneiden demokraattien joukossa 61 prosenttia uskoo, että valtamedia levittää valeuutisia. Viime vuonna 43 prosenttia demokraattien kannattajista uskoi valtamedian levittävän valeuutisia.Lähde: Politico

4 KOMMENTIT

  1. Miten Suomessa?

    Onko mahdollisesti Suomessakin tehty tällaisia tutkimuksia, mutta sitten jätetty tulokset julkaisematta?

    Yksi jutun aihe olisi ottaa selville, kenelle [suomalainen gallupyhtiö] suostuu tekemään tutkimuksia ja mistä aiheista. Sitten paljastaa, että teettäjä onkin [Vastarinta] tai, että tutkittava aihe olisi [hys-hys]-teemasta.

  2. “Kyllä Kansa Tiettää!!! Sanoisi Veikko Vennamo (1913-1997) (SMP)
    Suomessa ei kukaan “totuus media” tee korruptoimattomia kyselyjä, mikä “kansan” mielipide on, vaan “tutkimus” pieraistaan kokoon ihan omassa “toimituksessa” – lue politrukki -laitoksessa – “omakustanteena”. Ja katso! 99,99% uskoo Suomen valtamedian “puhuvan totta”. Tuloshan luonnollisesti oli 100%, mutta “uskottavuuden” lisäämiseksi lopputuloksesta nipistettiin vähän pois.

  3. Jokunen vuosi takaperin oli gallup jossa amerikkalaisilta kyseltiin uskovatko viralliseen versioon 9/11 tapahtumista. Muistaakseni joku n. 80% ilmoitti epäilevänsä että heille valehdellaan.

Comments are closed.