Koti Uutisia Uusia tuotteita kannatuskaupassa

Uusia tuotteita kannatuskaupassa

4

Kadulle.com on saanut valikoimiinsa kaksi uutta teosta. Ensimmäinen on nimeltään National Socialism and Race ja sen on kirjoittanut tri A. J. Gregor ja toinen on Kerry Boltonin lyhyt historiikki norjalaiskirjailija Knut Hamsunista.

UK_AJ_Gregory_NationalSocialism_and_Race

A. J. Gregor: National Socialism and Race

Tämä kattava katsaus Kolmannen valtakunnan rotupolitiikkaan kertoo, kuinka Adolf Hitlerin ajatukset hänen poliittisen kamppailunsa varhaisvuosilta kehittyivät 1930-luvulla lisääntyneeksi pohjoisen ajatuksen ihannoinniksi. Tämä tapahtui melko erillään, eikä se saanut monien kansallissosialististen johtajien hyväksyntää.

1930-luvun loppupuolella rationaalisemmasta näkökulmasta tuli virallinen linjaus. Tri A. J. Gregor selventää näiden historiallisten tapahtumien kehityskulkua teoksessaan National Socialism and Race. Huomionarvoista teoksessa on se, että se romuttaa hullunkuriset kertomukset “vaaleista pedoista” ja “herraroduista”.

Kirja sisältää yli sata alaviitettä viitetietoineen ja lähteineen.

UK_Kerry-Bolton-Knut-Hansum

Kerry Bolton: Knut Hamsun

Knut Hamsunilla on ollut ratkaiseva vaikutus 20. vuosisadan kirjallisuuteen sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Silti häntä käsitellään suhteellisen vähän kotimaassaan Norjassa, saati arvostetaan.

Ernest Hemingway yritti jäljitellä häntä kuten myös Henry Miller, joka kutsui Hamsunia “sukupolveni Dickensiksi”. Thomas Mann taas kirjoitti, ettei Nobelin palkintoa ole koskaan myönnetty kenellekään sen näin ansaitsevalle.

Hamsun näki kansallissosialismin yrityksenä saattaa ihminen jälleen yhteen maan kanssa teollistumisen ja materialismin aikana. Hamsun oli Vidkun Quislingin kannattaja ja ihailija. Hän kirjoitti myös Nasjonal Samling -puolueen Fritt Folk -julkaisuun. Hamsunin vaimo toimi puolueen alueorganisaattorina.

Vuonna 1943 Hamsun matkusti Saksaan vaimonsa kanssa tohtori Goebbelsin vieraaksi. Wienissä hän taas tapasi Adolf Hitlerin. Seuraavana vuonna Hamsun vieraili panssaridivisioonassa ja U-veneellä. Hän oli myös hyvin ylpeä pojastaan, joka oli liittynyt Norjan Waffen SS:ään.

Sodan jälkeen Hamsun oli 86-vuotias. Häntä ei vangittu, mutta hänet toimitettiin laitoshoitoon. Hänen vaimonsa pysyi vangittuna vuoteen 1948 ja hänen poikansa vuoteen 1949 takautuvan lainsäädännön nojalla.

Knut Hamsun on todennut Hitlerin kuolemasta: “Me, hänen lähimmät kannattajansa, painamme nyt päämme hänen kuolemansa edessä.”

4 KOMMENTIT

  1. Koska tulee tuo “Support the Nordic Resistance Movement” t-paita?

Comments are closed.