Koti Uutisia Järkyttävä viharikos: mies puukotti pikkuvauvaa päähän

Järkyttävä viharikos: mies puukotti pikkuvauvaa päähän

3

Viharikosten sarja huipentui Israelissa viime viikolla puolitoistavuotiaan vauvan puukotukseen. 59-vuotias Michael Tzerki puukotti Tel Avivin linja-autoasemalla äitinsä kanssa ollutta pikkuvauvaa päähän. Vauva toimitettiin sairaalaan ja hän on tällä hetkellä koomassa. Lääkärit pitävät vauvan selviämistä epätodennäköisenä.

Vaikka tekijä on juutalainen ja uhri mustaihoinen eritrealainen, Israelin poliisi ei alkuun epäillyt teossa rasistista motiivia. Kuulusteluissa puukotuksesta epäilty on ollut varsin suorasanainen rasistisista motiiveistaan. Tzerki kertoi kuulusteluissa, että hän halusi lopettaa “mustien terrorin”.

59-vuotiasta epäillään murhan yrityksestä. Hän ei ole osoittanut minkäänlaista katumusta teosta vaan on kuulusteluissa jatkanut rasistista vihapuhetta: “Halusin tappaa hänet – en vain yrittänyt tappaa häntä, vaan olin varma, että tein sen. Onko huoran tytär kuollut? Vauva kuollut? Olen varma, että hän kuolee.”

Viharikoksen käsittelyä julkisuudessa on pyritty välttämään Israelissa. Haaretz-sanomalehden eräässä mielipidekirjoituksessa todettiin, että Israelin media on puolueellinen, eikä se mielellään kerro tekijän juutalaisesta taustasta. Vaikka länsimaat ovat sitoutuneet taistelemaan rotuun kohdistuvaa rasismia vastaan, ei eritrealaisen 1,5-vuotiaan pikkutytön puukotuksesta ole ollut yhtään mainintaa valtamediassa.

Lähteet: The Jerusalem Post, Haaretz, Haaretz

Aiheeseen liittyen:

Tätä videota The New York Times ei tahdo sinun näkevän
Ruotsi ottaa vastaan eritrealaisia pakolaisia Israelista

3 KOMMENTIT

  1. Semmottiin, eipä näy tekstiä muualla kuin Kansallisen uutisissa. Tuokaa totuus esiin!

  2. Toivottavasti juutalaiset sanoutuvat tästä vauvan puukotuksesta irti, kuten valkoistenkin on aina sanouduttava irti toisten valkoisten tekemistä viharikoksista.

  3. Hankala kuvitella että edes pahimman luokan uskonnoilla itsensä sokaissut pelle kykenee tälle keksimään mitään oikeutusta.

Comments are closed.