Koti Uutisia USA uhkaa Syyriaa sotatoimilla

USA uhkaa Syyriaa sotatoimilla

4

Yhdysvaltain presidentti Barack Hussein Obama ja Ison-Britannian pääministeri David Cameron keskustelivat eilen lauantaina Syyrian tilanteesta.

Päämiesten huolenaiheena oli Syyriassa tapahtunut mahdollinen kemiallisen aseen käyttö, jonka seurauksena kuoli satoja tai jopa tuhansia siviilejä.

Sekä Obama, Cameron ja Syyrian al-Qaidaan kuuluvat kapinalliset ovat syyttäneet iskusta Syyrian laillista hallitusta. Presidentti Bašar al-Assad puolestaan kiistää, että asevoimat olisivat käyttäneet kemiallisia aseita taistelussa. Maan hallituksen mukaan kemiallisia aseita viime viikolla käyttivät kapinalliset, ei Syyrian hallitus, jota kapinalliset haluavat syyttää iskusta.

Toistaiseksi YK:n tarkkailijat eivät ole päässeet tutkimaan paikkaa, jossa kemiallista asetta on käytetty.

Yhdysvaltain ja Ison-Britannian mukaan “mitta on täyttymässä” ja maat pohtivat sotilaallisia toimenpiteitä Syyriaa vastaan, myös ilman YK:n valtuutuksia. Iran puolestaan on varoittanut Yhdysvaltoja iskemästä Syyriaan. Iranin puolustusministerin mukaan iskuilla olisi vakavia seurauksia Valkoiselle talolle.

 
Lähde: Reuters

4 KOMMENTIT

  1. Joko olisi aika pistää stoppi Amerikan ja Israelin, milloin mistäkin syystä aloittamille turhille sodille….

  2. Edellinen kaasuisku osottautui kapinallisten tekemäksi ja sivuutettiin sen jälkeen täysin. Tuskin osuu epäilykset nytkään oikeaan.

Comments are closed.