Koti Uutisia Ulkomaat USA: juutalaista presidenttiehdokasta syytetään aborttiin pakottamisesta

USA: juutalaista presidenttiehdokasta syytetään aborttiin pakottamisesta

0
Michael Bloomberg.

Yhdysvaltojen ensimmäiseksi juutalaiseksi presidentiksi pyrkivä miljardööri Michael Bloomberg on joutunut vaikeuksiin, sillä kertomuksia hänen harrastamastaan työpaikkakiusaamisesta ja seksuaalisesta ahdistelusta on noussut julkisuuteen. Aiheesta uutisoi talousjulkaisu Financial Times.

Bloomberg nousi globaalin rahaeliitin kärkijoukkoon työskenneltyään juutalaisessa Salomon Brothers -rikollispankissa. Presidenttikampanjaansa hän saa tukea muilta maailman rikkaimpiin ihmisiin lukeutuvilta juutalaisilta, kuten koronkiskoja Stephen Schwarzmanilta.

Bloomberg on toistaiseksi luottanut vaalikampanjassaan puhtaasti rahan voimaan. Juutalainen törsäsi esimerkiksi 30 miljoonaa dollaria vain yhteen televisiomainoskampanjaan, mitä politiikan ammattilaiset luonnehtivat yleisön “pommittamiseksi” dollareilla.

Juutalaisen suurin haaste on tällä hetkellä hänen likainen menneisyytensä, joka vieraannuttaa erityisesti demokraattipuolueen #MeToo-feministejä. Juutalaista rahaelitistiä vastaan on nostettu oikeusjuttuja, joissa hänen entiset naispuoliset alaisensa syyttävät häntä seksismistä työpaikalla.

Eräs oikeusjutuista koskee tilannetta, jossa juutalainen yritti pakottaa alaisensa aborttiin. Kun työntekijä oli ilmoittanut Bloombergille olevansa raskaana, oli juutalainen hänen mukaansa vastannut: “Tapa se sikiö.”

Lähde: Financial Times