Koti Uutisia Kotimaa Upseeri sai syytteet räjähteiden anastamisesta

Upseeri sai syytteet räjähteiden anastamisesta

5

Merisotakoulussa toimiva upseeri on saanut syytteet räjähteiden anastamisesta ja niiden laittomasta myynnistä. Syytteet törkeästä palvelurikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta, räjähderikoksesta ja törkeästä kavalluksesta lankesivat sen jälkeen kun poliisi suoritti niin sanotun valeoston upseerin kanssa.

Poliisi epäilee, että mies on useiden kuukausien aikana anastanut räjähteitä ja patruunoita puolustusvoimilta ja myynyt näitä niin sanotulla dark web -sivustolla eli anonyymissä verkossa.

Kun mies pidätettiin, hänen hallustaan löydettiin pari kiloa räjähdysainetta, yli 700 patruunaa ja muita räjähdystarvikkeita. Kuulusteluissa mies kertoi toimineensa lainvastaisesti, koska hän koki rahapulaa.

Lähde: Helsingin Sanomat

5 KOMMENTIT

 1. Ihan oikein. Toivottavasti erotetaan vielä upseeriliitosta tuollainen kuona.
  Kyllä jokaisen aikuisen on osattava oman taloutensa hallinta eikä elää yli varojensa.
  Paljonkohan aikoinaan samakaltaista on tapahtunut, mutta taputeltu upseeriston puolesta kuulumattomiin.
  1990 luvun alkuun asti oli puolustuslaitos hyvin suljettu järjestelmä esim. varusmiesten potilastiedot olivat salaisia, siviilissä ei saanut käydä lääkärissä etc.

 2. No, kapiaisten älykkyyttä ei koskaan voi aliarvioida. Upseereikerholla juodaan viinaa piikkiin, kotona örvelletään ja alokkaille ollaan niin suurta herraa niin suurta sotialasta että.

  Omana aikanani mietin että jos meillä ei olisi armeijaa niin nuokin yhteistyökyvyttömät alkoholisoituneet ja elämästä vieraantuneet yksilöt olisivat työttöminä. Että onhan se hyvä että on edes yksi paikka jossa ne saa päteä ja jossa niillä on suojatyöpaikka.

 3. Melko seppä. Kenellekköhän liemyt myynyt räjähteitä? Patruunat on varmaan ollut ysimillisiä, luulisi että kiväärinpatruunat olisi vaikeampi saada kaupaksi varsinkin jos ostajat on joitakin sipulikanavan nistejä. Joka tapauksessa hassua ettei upseerilla riitä rahat elämiseen. Saattaapi olla että jos on darknetin kautta myynyt niin sieltä on jotain ostettukin ja velkaahan sieltä tulee…

 4. OHO! Kuinkas ne kotiläksyt sitten tehdään?
  Hmm… Nykyaikaan vertautettuna voisi kuvitella, että ypseeri tituleerasi alokas -oletettua väärin!!!

 5. Eipä luulisi kannattavan. Ruotsissa myydään no-go alueilla julkisesti käsikranaatteja hintaan 30 dollaria kappale.

Comments are closed.