Koti Uutisia Sionismi Juutalainen finanssiyhtiö keinottelee vähävaraisten asumisella

Juutalainen finanssiyhtiö keinottelee vähävaraisten asumisella

2

Juutalainen finanssiyhtiö Blackstone on runnonut itsensä Britannian sosiaalisesti tuetun asumisen markkinoille ja uhkaa nostaa vuokrat pilviin. Myös Britanniassa on globalisaation seurauksena loputon tarve asunnoille, mikä houkuttelee globaalit finanssijätit markkinoille. Voittoa tavoittelemattomat asuntoyhdistykset eivät pysty vastaamaan Blackstonen ostohintoihin maa- ja kiinteistökilpailussa.

Kansallisen asuntoliiton (NHF) asianajajat ovat esittäneet vastalauseita, kun Blackstone hankki 90 prosentin osuuden Sage Housingista, jota kuvataan voittoa tavoittelevaksi sosiaalisesti tuetun asumisen tarjoajaksi. Asuntoliitto puhuu noin 900 brittiläisen asuntoyhdistyksen puolesta.

Voittoa tavoitteleva yritys pyrkii tekemään vähävaraisille tarkoitetulla asumisella voittoa, kun taas voittoa tavoittelematon toimija sen sijaan investoi takaisin asumiseen. Voittoa tavoittelevien sosiaalisesti tuettujen asuntojen tarjoajien rekisteröinti on ollut sallittua Britanniassa vuodesta 2010. Niistä suurin osa on rekisteröity viimeisen viiden vuoden aikana.

Blackstone on 120 miljardin dollarin kiinteistöomaisuudella maailman suurin kiinteistöalan yksityinen finanssiyhtiö ja noussut Yhdysvaltojen suurimmaksi yksittäiseksi vuokranantajaksi. Yhdysvalloissa samanlaista keinottelua yhdessä Goldman Sachsin kanssa tehnyt Blackstone liitetään pörssiromahdusten jälkeisiin näyttäviin kauppoihin.

Blackstonen tytäryhtiö Hilton Worldwide Holdings isännöi edelleen kiinalaisille myytyä Waldorf-Astoria-hotellia. Se oli vuonna 2014 kaikkien aikojen kallein hotellikauppa.

Lähteet: Financial Times, New York Real Estate News, The Guardian

2 KOMMENTIT

  1. “Juutalainen finanssiyhtiö keinottelee vähävaraisten asumisella” – eipä juurikaan yllätä.
    Milläpä juutalaiset eivät olisi keinotelleet, oikea työ ei ole koskaan ollut juutalaisten intohimon kohteena.

  2. Ei, Ei! Ei juutalaiset koskaan mitään väärin. Se on vain “antiseminismiä”!

Comments are closed.