Koti Uutisia Pohjoismaat Tutkimus: käteisen käyttö loppuu Ruotsissa vuonna 2023

Tutkimus: käteisen käyttö loppuu Ruotsissa vuonna 2023

3

Tukholman Kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun (KTH) ja Kööpenhaminan kauppakorkeakoulun uuden tutkimuksen mukaan käteisen käyttö loppuu Ruotsissa jo lähivuosina. Tarkan päivämäärän arvioidaan olevan 24. maaliskuuta 2023. Ruotsissa käytettävien seteleiden ja kolikoiden määrä on pudonnut alle puoleen kymmenen vuoden aikana. Käteisen käsittelykustannukset nousevat samalla kun maksamistavat kehittyvät.

Tutkimusta johtanut Niklas Arvidsson arvioi, että kyseisenä päivämääränä keskivertokauppias ei enää tee voittoa käteismyynnillä kulujen ja kannattavuuden ollessa yhtä korkeat. Myös käteistä vastaanottavien kauppiaiden määrä voi puolittua vuoteen 2023 mennessä. Tutkimuksen mukaan kuluttajat myös ostavat enemmän, kun he maksavat sähköisesti.

Ruotsin keskuspankin Riksbankenin mukaan käteisen käytön lopettamisesta ei ole tehty toistaiseksi minkäänlaista päätöstä.

Lähde: Uusi Suomi

3 KOMMENTIT

  1. Suomalaisilla on vielä paljon opittavaa Ruotsin mallista. Ruotsin mallin mukaan käteinen positetaan että jokainen rahaliikenteen liike voidaan seurata. Siis ei humekauppiaitten tai turvapaikan hakijoiden saati globalistien ja heidän puoleudensa. Vaan tavallisten kansalaisten.

    Tähän liittyy EU-vero jonka Macron julkisti jo viime syksynä. Se tarkoittaa että jokaisesta maksutapahtumasta kerätään veroa. Eli, joka kerta kun ostat tai maksat, summan päälle tililtäsi napsaistaan EU-vero.

    Suomalaisten onkin aika nostaa rahaa pankkiautomaateilta ja maksaa käteisellä. Niin kauan kun rahaa on käteisenä liikenteessä, niin kauan globalistit eivät saa alistettua meitä valtaansa. Muta heit jos maksamme kortilla, olemme alistettuja. Ja sen jälkeen kortilla maksamisen kulut ovat aivan toista luokkaa kuin nyt.

    Sitäpaitsi, käteisellä ostettaessa tavaraa sen hinta on usein aivan jotain muuta kuin mitä hintalapussa on.

Comments are closed.