Koti Uutisia Turvapaikanhakijat protestoivat Ruotsissa ruoan ja siisteyden tasosta

Turvapaikanhakijat protestoivat Ruotsissa ruoan ja siisteyden tasosta

5

Turvapaikanhakijat ovat osoittaneet mieltään vastaanottokeskusta vastaan Ljusdalissa Keski-Ruotsissa. Asukit ovat tyytymättömiä tilojen tasoon; heistä siellä haisee pahalle eikä ruokakaan ole tarpeeksi hyvää. Maahanmuuttovirasto on nyt taipunut turvapaikanhakijoiden vaatimuksiin ja aikoo parantaa asumusta.

UK_Kulthammar

Järvsössä sijaitsevan Kulthammarin vastaanottokeskuksen 200 turvapaikanhakijaa protestoivat maanantaina näkyvästi rakennuksen ulkopuolella. Asukit ovat tyytymättömiä paikan tasoon, sillä heistä siellä haisee pahalle, ruoka ei ole riittävän hyvää ja siivouksen tasokin on kehnoa.

“Se on enemmänkin vankila kuin asuntola”, erään henkilön kerrotaan huutaneen protestien aikana.

Poliisi on joutunut viikon aikana kiiruhtamaan vastaanottokeskukselle viitisen kertaa, sillä turvapaikanhakijoiden on sanottu uhkailleen sekä henkilökuntaa että muita asukkaita. Uhkailuilla ei ole tiedettävästi ollut mitään tekemistä protestien kanssa.

Yhden asukkaan on kerrottu rikkoneen ikkunan vastaanottokeskuksessa, sillä hän ei ole mielestään saanut tarpeeksi leipää syödäkseen. Lisäksi 25-vuotias mies on otettu kiinni epäiltynä uhkaavasta tilanteesta, jossa oli käytetty puukkoa.

Fria Tider -julkaisun mukaan poliisi on ollut työllistettynä myös Järvsön keskustassa, sillä turvapaikanhakijoiden kerrotaan lähteneen kaupungille osoittamaan tyytymättömyyttään sille, etteivät ruotsalaiset anna heille parempaa asumusta.

Ruotsin maahanmuuttovirasto Migrationsverket on taipunut protestien seurauksena turvapaikanhakijoiden vaatimuksiin. Heille on luvattu, että asuntolan tasoa tullaan parantamaan.

Kulthammarin johtajan Kjell Roosin mielestä kritiikki vastaanottokeskusta kohtaan on perätöntä. Hänestä turvapaikanhakijat valittavat asuntolasta, koska he toivovat saavansa omat asunnot. Roosin mukaan kukaan ei ole aiemmin myöskään puhunut väitetyistä ongelmista hänelle henkilökohtaisesti.

“Kukaan ei ole tullut luoksemme ja maininnut ongelmista. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia ennen tätä viikonloppua, kunnes tämä yksi mielipuoli tuli ja hajotti puolet ruokasalista”, Roos kertoo.

Kulthammarin johtajan mielestä myös kritiikki siivouksen tasosta on perusteetonta: “Meillä on siellä siivoojia, mutta kuluu vain muutama tunti ja paikat ovat jälleen sekaisin. Tämä on kuitenkin ongelma kaikissa vastaanottokeskuksissa”, Roos selventää.

Lähteet: Nordfront.se, Helahalsingland.se

5 KOMMENTIT

  1. Ruotsin viranomaiset ovat aivan munatonta porukkaa. Antaisivat siivousvälineet käteen tai vaihtoehtona on asua omassa paskassaan…

  2. Ei noi ole “pakolaisia” vaan kiittämättömiä maahantunkeutujia. On suorastaan käsittämätöntä, että noita edes päästetään Eurooppaan. Toivottavasti rajat suljetaan joku päivä.

    • Totta! Todellinen pakolainen ei valittaisi olemattomasta vaan olisi kiitollinen vähemmästäkin.

  3. Annetaan sitten juuria ja hiekkaa jos se kerran on parempi ja siihen ovat tottuneet. Voivat myös muuttaa hökkeleihin ja valmistaa velliä kuravedestä. Tuuli siivoaa roskat nurkista ja talvi siivoaa loiset Ruotsin nurkista.

  4. eihän ne siivoa kun kukkahattutädit antaa siivousapua. aikanaan asuin pakolaiskeskuksen vieressä- siellä töissä ollut ihmetteli touhua kun ruuat keitettiin hellalle
    jatkuvasti. eivät suostuneet itse pesemään omia sotkujaan vaan vaativat uudet tilalle. ja tottakai ne tuotiin

Comments are closed.