Koti Uutisia Halla-ahon kanta vapaakauppasopimukseen tyrmistyttää äänestäjiä

Halla-ahon kanta vapaakauppasopimukseen tyrmistyttää äänestäjiä

12

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon Facebook-päivitys on synnyttänyt vilkasta keskustelua verkossa. Halla-aho kertoo työskentelevänsä TTIP-vapaakauppasopimuksen puolesta.

hallisvapaakauppa

Halla-ahon lisäksi myös perussuomalainen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner äänesti eilen TTIP-sopimusneuvottelun jatkamisen puolesta.

Halla-aho puolustaa Facebookissa linjaansa:

“Useat henkilöt ovat tiedustelleet, olenko oikeasti kannattanut transatlanttista kauppa- ja investointisopimusta (TTIP), ja ilmoittaneet, että olen siinä tapauksessa saastainen maanpetturi. Kyllä, kannatan TTIPpiä. […]

Parhaan käsitykseni mukaan TTIP on hyvä asia eurooppalaisille vientiyrityksille ja eurooppalaiselle kuluttajalle. Siihen liittyvät pelot taas ovat valitettavan suurelta osin väärinkäsityksiä tai yksityiskohtien paisuttamista pois mittasuhteista.”

Europarlamentaarikko kertoo saaneensa kannattajiltaan rajua ja hämmästynyttä palautetta. TTIP-sopimusta vastustavia perussuomalaisten äänestäjiä Halla-aho neuvoo ylimieliseen sävyyn äänestämään ensi kerralla vihreitä tai vasemmistoa. Iva kuitenkin ontuu, sillä Suomessa esimerkiksi ammattiyhdistysliike on asettunut kannattamaan vapaakauppasopimusta näkyvästi. SAK:n mukaan vapaakauppasopimus pitäisi Suomen tiukasti Yhdysvaltojen ja muiden “länsimaisten demokratioiden” vaikutuspiirissä.

Halla-aho ja Sampo Terho ovat avoimesti kannattaneet amerikkalaismallista uusliberaalia talouspolitiikkaa.
Halla-aho ja Sampo Terho ovat avoimesti kannattaneet amerikkalaismallista uusliberaalia talouspolitiikkaa.

Perussuomalaisten johtajien kanta vapaakauppaan on ollut julkinen jo kauan ja aiheesta on kirjoitettu muun muassa artikkelissamme “Miksi Vastarintaliike eikä perussuomalaiset?”:

“Käsittämättömintä kuitenkin lienee perussuomalaisten suhtautuminen Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen väliseen vapaakauppasopimukseen. Sopimuksen myötä kansainväliset suuryritykset saisivat raiskata Euroopan talousaluetta ja luontoa kysymättä edes EU:n saatikka jäsenvaltioiden mielipidettä. Isänmaallista talouspolitiikkaa kerrakseen!”

Halla-ahon kannattajien perustamalla Homma-foorumilla uutinen vapaakauppakannasta sai jakaantuneen vastaanoton. Keskustelun aiheeksi nousi muun muassa juutalainen Goldman Sachs -pankki, joka on lobannut aggressiivisesti vapaakauppasopimuksen puolesta. Alla muutamia poimintoja:

“Goldman Sachs kannattaa TTIP-sopimusta ja lobbaa aktiivisesti sen puolesta eli suurpankeille TTIP tulee varmasti olemaan hyvä sopimus joka nostaa niiden voittoja.”

“Perussuomalaisissa vaikuttaa sekä kansallismielisiä että ‘kansallismielisiä’. Se toinen joukko voisi yhtä hyvin olla mukana myös kokoomuksessa tai vähintäänkin kokoomusnuorissa, jos maahanmuuttokriittisyydellä on vielä jotain arvoa.”

“Mikä tuossakin muka on ongelma? Markkinatalouden kannalta mikä tahansa esteitä poistava päätös on hyväksi markkinataloudelle.

Jotkut vastustavat TTIP:eetä, koska juutalaiset hallitsevat Wall Streetiä. No just; ihan oikeasti juutalaiset eivät hallitse koko Wall Streetiä, mutta varmaankin hallitsisivat, jos niin haluaisivat: juutalaiset ovat kuitenkin maailman älykkäin ja rikkain ihmisryhmä.”

“Älkää ihmiset olko huolissanne. Lobbarit ovat varmasti selittäneet asianlaidan Halla-aholle illallisilla, jotka olivat niin maittavia, että niiden on pakko olla oikeassa.”

“Kaikki mikä palvelee megayhtiöitä on kansallismielisyyttä vastaan. Globalisaationkin hyödyt ovat hyvin kyseenalaisia. Kun elimme impivaarassa 80-lukua oli elintaso vähintäänkin yhtä korkea kuin nyt ja puhutaan vain työssä käyvistä, nykyiset työttömät ovat lähinnä kurjallistoa.”

“Korporaatioiden tavoite ei ole vapaa kilpailu markkinoilla, vaan kilpailusta vapautetut markkinat. Sääntelyn, direktiivien ja kauppasopimusten tavoite on paikallisen pk-sektorin lakkauttaminen, koska kilpailu pienentää voittoja ja vähentää pätevän työvoiman tarjontaa.”

Monissa kommenteissa nousee esiin “kansallismielisinä” pidettyjen toimijoiden jakaantuminen kahteen leiriin – yhtäältä sanojen tasolla ja toisaalta tekojen tasolla kansallismielisiin.

Myös perussuomalaisen puolueen sisällä suhtautuminen globaaliin finanssikapitalismiin on herättänyt ristiriitoja. Kuten huhtikuussa uutisoitiin, kansanedustaja Olli Immonen säikäytti suomalaisia toimittajia ja rikosylikomisario Thomas Elfgrenin ottamalla kantaa puoluejohdon kannattamaa uusliberalismia vastaan:

“Koska vasemmisto ja oikeisto elävät tänä päivänä liitossa keskenään, on tästä syystä kansallismielisyys ainoa varteenotettava vastavoima nykyiselle rahanvallan ja monikulttuurisuuden nimiin vannovalle globalistiselle järjestelmälle. Jos haluamme aidosti palauttaa vallan takaisin kansalliselle tasolle, pois ylikansallisten päätöksentekoelinten, monikansallisten suuryhtiöiden ja niitä tukevien poliitikkojen käsistä, on saatava aikaan kansallismielinen vallankumous.”

 

Lue myös:

Perussuomalaisilta jälleen Nato-myönteinen kannanotto
Perussuomalainen kansanedustaja sensuurin asialla
PS-Nuorten esittelyvideo: antirasismia, homoja ja aseistakieltäytyjiä

12 KOMMENTIT

 1. Mutta tämänhän me olemme tienneet jo pitkän aikaa, perussionisteihin ei ole luottamista. Hauskaa olla taas oikeassa.

 2. Halla-aho on aina ollut USA:n puolella, voisi olla kokoomuksessa kuten Sampo Terhokin.

 3. Kuinkahan mones mora tuo oli perussuomalaisten äänestäjien selässä?

 4. Halla-aho on yksi surkeimmista sionisteista koko Suomen maassa. Hän on Suomen Geert Wilders, täysi petturi alusta loppuun, kuten ovat kaikki muutkin jotka yksinomaan keskittyvät Islamiin eivätkä rotuun.

 5. Ilmeisesti Halla-ahon kanta ei miellyttänyt kaikkia hommalaisiakaan, jotenka foorumin ylläpito päätti siirtää keskustelun aiheesta suljetulle alueelle. Sen verran mitä itse kerkesin ketjua lukemaan, niin puolesta-argumentit oli lähinnä tasoa “koska kommunistit vastustaa niin en voi olla heidän kanssaan samaa mieltä” ja TTIP:tä vastustavat nimimerkit taas kertoivat ihan oikeita elävän elämän argumentteja siitä, miten sopimus tulee vaikuttamaan pitkässä juoksussa.

  • Immonen tuntuu olevan selkärankaisin mies Persujen leirissä.
   Vallankumouksellinen, EU:ta vastustava (Kutsui EU:ta utopistiseksi facebook päivityksessä, peukku), ei kaunistele/pahoittele mielipiteitään tai tekemisiään (Hautausmaa valokuvakausti) ja vastustaa yleisesti globalistisia voimia!

   Jos joku niin Immonen on se henkilö joka voisi nykyiset perussionistit muuttaa aidosti Suomen etua ajavaksi kansallismieliseksi puolueeksi!

 6. PerusNatolaiset ovat kyllä munanneet itsensä Brysselissä todella pahasti, kuinka Halla-aho edes kehtaa puolustella monikansallisten suuryritysten havittelemaa TTIP sopimusta?

Comments are closed.