Koti Uutisia Talous Turkki: ”Emme pelkää Yhdysvaltain pakotteita”

Turkki: ”Emme pelkää Yhdysvaltain pakotteita”

3
Recep Tayyip Erdoğan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on ilmoittanut maansa jatkavan öljyn ostamista Iranilta Yhdysvaltojen pakoteuhkialuista huolimatta. Erdoganin mukaan Turkin on mahdotonta lopettaa öljyn ja maakaasun ostoa Iranilta. Lisäksi Erdoğan totesi, ettei maa edes halua lopettaa yhteistyötään, vaikka Yhdysvallat yrittääkin kiristää taloudellisesti kaikkia, jotka tekevät Iranin kanssa yhteistyötä.

Yhdysvallat irtautui viime vuonna Iranin ydinsulkusopimuksesta. Samalla se palautti pakotteet, jotka kieltävät öljyn tuonnin Iranista. Kahdeksan valtiota, muun muassa Turkki, Intia, Kiina ja Etelä-Korea, saivat kuitenkin tuolloin Yhdysvalloilta poikkeusluvan jatkaa öljyn tuontia. Poikkeusluvat erääntyvät toukokuussa.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

  1. “Kahdeksan valtiota, muun muassa Turkki, Intia, Kiina ja Etelä-Korea, saivat kuitenkin tuolloin Yhdysvalloilta poikkeusluvan jatkaa öljyn tuontia. Poikkeusluvat erääntyvät toukokuussa.”
    Kuvitelkaa että maailmassa on olemassa ihmisiä jotka tämänkin jälkeen kiistävät Yhdysvaltain “maailmanpoliisin” aseman.

  2. Jenkeillä ei pidä antaa jalansijaa maaperältämme tahi ilmatilastamme.Huonolta vaikuttaa kun näiltä öykkäreiltä kuunnellaan jos jotakin neuvoa.Kiitos Sale kun olet niin suuri valtiomies.Koko kansan vilkkuluomi

  3. Mitäs helvetin lupia USA:lta tarvitsee kysyä? Kaupanteko käytiin Iranin kanssa ja pidetään se käynnissä.

Comments are closed.