Koti Uutisia Sionismi Trumpin Iran-puheille naurettiin YK:ssa – tukea vain Mossad-johtajalta ja ääri-islamisteilta

Trumpin Iran-puheille naurettiin YK:ssa – tukea vain Mossad-johtajalta ja ääri-islamisteilta

7

Amerikan sionistipresidentti Donald Trump sai YK-kokouksessa vastaansa naurunremakan, kun hän vaati kansainvälistä yhteisöä hyökkäämään Irania vastaan. Yhdysvallat painostaa Irania siksi, että maata pidetään sotilaallisena uhkana juutalaisvaltio Israelille.

Trump väitti Iranin tukevan “terrorismia” ja kylvävän “kaaosta, kuolemaa ja tuhoa” Lähi-itään. Yleisöä syytökset naurattivat, sillä Yhdysvaltojen lähimpiä liittolaisia ovat Saudi-Arabia sekä Yhdistyneet arabiemiirikunnat, jotka ovat Isisin ja al-Qaidan kaltaisten terroristijärjestöjen tärkeimpiä tukijoita. Trumpin kaksinaismoralismi oli niin räikeää, etteivät kaikki puhetta seuranneet kyenneet peittelemään huvittuneisuuttaan.

– Tahdomme, että kaikki valtiot eristävät Iranin, kunnes maa lopettaa aggressionsa. He eivät kunnioita naapureitaan eivätkä muiden valtioiden rajoja tai itsemääräämisoikeutta, totesi presidentti, jonka valtio sotii jatkuvasti ulkomailla kaataakseen itselleen epämieluisia hallituksia.

Vaikka Trumpin puhe ei saanut laajalta yleisöltä toivottua vastaanottoa, hänen tärkeimmät liittolaisensa olivat tyytyväisiä sionistipresidentin antiin. Samassa kaupungissa kokoustivat talousjulkaisu Bloombergin mukaan israelilaisen terroristijärjestö Mossadin johtaja sekä ääri-islamististen Saudi-Arabian sekä Yhdistyneiden arabiermiirikuntien edustajat. Myös heidän kokouksensa koski hyökkäystä Irania vastaan. Bloomberg totesi, että he “seisoivat järkkymättä Trumpin rinnalla”.

Salamurhiin erikoistuneen Mossadin johtaja teki harvinaisen julkisen esiintymisen, joka tulkittiin symboliseksi osoitukseksi juutalaisvaltion ja ääri-islamistien yhä julkisemmasta yhteistyöstä. Hän tunnusteli ilmapiiriä myös Israelin pääministeri Benjamin Netanjahua varten, sillä tämä matkustaa New Yorkiin tällä viikolla suunnitellakseen taistelua Irania, Syyriaa ja Hizbollahia vastaan.

Trumpin ohella Netanjahu on yrittänyt manipuloida Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Israel raivostui uutisesta, jonka mukaan Venäjä tulee aseistamaan Syyrian puolustusvoimia tehokkailla S-300-ilmatorjuntaohjuksilla. Israelin kannalta olisi edullisempaa, että Syyrian siviileitä voisi pommittaa ilman esteitä, kuten sionistit tekevät Palestiinassakin.

Lähteet: Al-Manar, Bloomberg, Verkkouutiset

7 KOMMENTIT

    • Siinä oli mies paikallaan ja siksi pääsi hengestään. Toimii pelote vieläkin, kun yksikään pressa ei uskalla sanoa nuljukulleille ei.

  1. Eikö sen Venäjän pitänyt toimittaa ohjukset Iraniin jo vuosia sitten? Voisin lyödä vetoa, että ohjuksia ei tule tai ne on tehty jotenkin kyvyttömiksi lopulta vuotamalla jotain Israelille

    • Älä lyö sellaista vetoa, koska häviät. Vuonna 2016 Venäjä on jo toimittanut Iranille S-300 järjestelmät ja ne on käytössä (siis taistelupäivystyksessä). Israelilaiset gangsterit eivät tykkää.
      https://youtu.be/wWqzxcY6-_w

Comments are closed.