Koti Uutisia Kotimaa Juutalainen syyttää Turun kaupunkia antisemitismistä

Juutalainen syyttää Turun kaupunkia antisemitismistä

15

Suomen poliitikot eivät osaa vieläkään mielistellä maan juutalaisyhteisöä tarpeeksi suurella antaumuksella. Turun Sanomat julkaisi mielipidekirjoituksen pöyristyneeltä juutalaiselta, joka kummasteli, miksei yksikään kaupunginvaltuutettu osallistunut sionistimarssille 18.8.

Israel-fanaatikot järjestivät Turun terroripuukotuksen muistopäivänä tapahtuman nimeltä “Elämän marssi”. Tapahtumassa ei suinkaan muisteltu Turun uhreja vaan “juutalaisten kärsimyksiä”, minkä lisäksi tilaisuuteen osallistuneita ei-juutalaisia vaadittiin pyytämään juutalaisilta anteeksi esi-isiensä väitettyjä syntejä:

“Elämän marssi on ensisijaisesti parannuksen tekoa omassa sydämessä antisemitismistä, välinpitämättömyydestä ja vaikenemisesta, mutta myös marssin muodossa julkinen anteeksipyyntö [sic] juutalaisilta. Olemme monin tavoin osallisia juutalaisten kärsimyksiin ja myös syyllisiä holokaustin kärsimyksiin ja kuolemiin.”

Marssin ajankohdan ja sijainnin vuoksi moni kysyi, onko tapahtuman tarkoitus vähätellä Isis-puukottajan rikoksia. Sen sijaan, että sionistit osoittaisivat empatiaa puukotetuille suomalaisille, saarnaavat he holokaustivalheen puolesta. Asetelmasta tekee erityisen irvokkaan se, että Lähi-idässä juuri Israel on tukenut Isisiä ja al-Qaidaa näiden terrorikampanjassa Syyriaa, Irania ja Libanonia vastaan.

Vaikka tapahtuma sujui ilman välikohtauksia, ei Turun Sanomille kirjoittanut juutalainen Dan Portnoj ole tyytyväinen. Hän on vihainen Turun kaupungille, joka “unohti juutalaiset” laiminlyömällä tilaisuuden, jossa “sofarit soivat ja lauloimme israelilaisia kansanlauluja”.

“Turun kaupunki loisti poissaolollaan, vaikka oli luvattu, että Evankeliumin talolle joku kaupungin edustaja tulisi pitämään puhetta. Olimme todella pettyneitä, kun ketään ei näkynyt”, Portnoj harmittelee ja jatkaa: “Kaupunginjohtaja siunaa Pride-tilaisuuksia olemalla niiden kummina, mutta pienen juutalaisväestön kunniaksi ei kukaan vaivautunut paikalle.”

Portnoj epäileekin, että Turun kaupunginvaltuustossa voi kuplia pinnan alla juutalaisvastaisuus: “Onko maailmassa jo antisemitismi levinnyt Suomeen asti ja pieneen Turkuun. Olen itse viimeisen vuoden aikana useasti joutunut kärsimään siitä.”

Lähde: Turun Sanomat

15 KOMMENTIT

 1. Ehkä siksi että turkulaiset politikot potivat kotonaan häpeää siitä etteivät uskaltaneet muistella turkulaisten kärsimyksiä.

  Joku 100 vuotta vanha juttu… Kuka sitä enää muistelee…

 2. Pride tai juutalaiset, eikö yksi puhe riitä kattamaan kummankin kategorian.
  Pitäisi varmaan olla oma-aloitteinen ja mennä puhumaan seuraavan kerran moiseen tilaisuuteen siitä, mitä juutalaisuus ja heidän uhriutumisensa oikeasti on, arvostaisivat varmaan.

 3. Herra (((Portnoj’ta))) ei tunnu sen sijaan häiritsevän, ettei Turku järjestänyt matuterrori-iskulle lainkaan muistotapahtumaa. Miksiköhän?

 4. Yleisesti ottaen kumpikin ei alpakoita Turkuun ja holokaustimarssi olivat päivään nähden todellisia huteja. Kysymys mitä kyseisenä päivänä haluttiin kunnioittaa olivat väkivaltaisen hyökkäyksen uhrit ja osoittaa mieltä motiiviltaan poliittista ja uskonnollista väkivaltaa vastaan.

 5. Joopa joo – taas menneisyyden puheet tulleet pintaan mitä oli jo yli 20 vuotta sitten Turussa. Nämä kyllä syyttävät ties mistä! Uskokaa kun sanon että on kokemusta. Vuonna 1993 olin ylpeä 19v skini!

 6. Voi (((Portnoj))) parkaa…. Jos on kokenut antisemitismiä viimeaikoina…tämä on vasta alkusoittoa, sen uskaltaisin ennustaa ja luvata.
  Kannattaisi jo kiivaasti katsella lentoaikatauluja Madagaskarille, ettei jää viimetippaan 😀

 7. Vielä pahempia taitavat olla juutalaisten puolestaloukkaantujat.
  Sain aikoinaan sanomista kun en työmatkallani Krakovaan käynyt katsomassa läheisiä keskitysleirejä.
  Olin siis antisemiittinen, mahdollisesti jopa natsi.

 8. Portnoj antaa vain lisävoimia tästä lähinkin osallistua yhä enemmän kansallissosialistisille marsseille ja tapahtumiin. Juutalainen on järkyttynyt, kun ei saakkaan kaikkia tahtojaan läpi.

 9. Vai pitäisi Turun kaupungin pyytää kipapäiltä anteeksi osuuttaan hologrammiin? Porttonojn mielestä ilmeisesti kaikki, jotka eivät pussaa esinahattomien perseitä, ovat antisemitistejä. Herra voi tempaista alahuulensa yläkautta niskaan ja nielaista päänsä.

  Vituttaa koko sana ja sitä ympärilleen kylvävät anti-inhimillisyyden kannattajat. Eikö sitä koko kuppikuntaa voisi lähettää opintomatkalle Borneoon? Siellä kun on kuulemma vielä ihmissyöjiä ja pääkallonmetsästäjiä.

Comments are closed.