Koti Tapahtumat Totuus välikohtauksesta Ruotsissa

Totuus välikohtauksesta Ruotsissa

0

Kun ruotsalaisvihaa vastustava mielenilmaus päättyi Riddarholmenilla, syntyi osanottajien välillä kahakkaa. Molemmat ryhmät erehtyivät luulemaan toisiaan ruotsalaisvihamielisiksi häiriköiksi. Poliisiraporttien ja huhujen kautta levinneiden uutisten myötä voimme hyvin selittää, mitä tapahtui – ja kuinka kaikki lopulta päättyi hyvin molemmin puolin. Kyseessä ei ole vain ainutlaatuinen tarina, vaan se ikuistettiin myös videolle!

 

Jotta voisimme valaista kahakan taustoja, joudumme menemään hieman taaksepäin. Kun osanottajat saapuivat Riddarholmenille, joka oli tapahtuman päätepysäkki, oli pienehkö vasta-ajattelijoiden joukko saapunut paikalle. Heidän alettuaan huutelun poliisi tuli väliin. Kukaan ei piitannut pahemmin näistä huutelijoista, vaan ryhmä jatkoi kulkuaan Riddarholmenille. Hetkeä myöhemmin, kun kaikki osanottajat olivat saapuneet paikalle, kokoontuneiden joukko suuntasi kulkunsa sinne, missä ruotsalaisvastaiset paikallaolijat olivat häiriköineet.

Monet paikalla olleet eivät vielä olleet tietoisia tapahtumista – osin siksi, ettei häiriköitä koettu uhkaaviksi. Näihin kuului muun muassa ryhmä, jolla oli yhteyksiä Ruotsin vastarintaliikkeeseen. Heräsi kuitenkin epäilys, että muita ruotsalaisvastaisia henkilöitä saattoi lymyillä jossain saaren hämärillä kujilla. Ryhmä oli siksi utelias tutkimaan tätä mahdollisuutta. Ja tästä tämä ainutkertainen tarina sai alkunsa!

 

Ryhmä ohitti Riddarholmenin kirkon sisäänkäynnin ja jatkoi alemmas pimeälle kujalle. Ehkä joku vastamielenosoittajista voisi perustella, miksi vain ruotsalaisvihamieliset mielenilmaukset olisivat sallittuja?

Pimeä kuja päättyy, ja ryhmä yrittää pähkäillä, missä epäitsekkäät bolsevikit saattaisivat piileskellä. Oikealla näkyy jotain epämääräistä, joka herättää ryhmän huomion. Syntyy epäilys, että jotain hämärää on meneillään. Seuraavalla kujalla oikealla ylämäessä näkyy isompi ryhmä tummia henkilöitä (huomaa, ettei pimeyden takia voi erottaa muuta kuin pimeitä hahmoja). Kaikkiin iskee tunne lähestyvästä vaarasta, mikä puolestaan herätti ryhmässä vaistomaisen reaktion lähestyä uhaksi koettua joukkoa.

Ryhmän lähestyessä toista sitä kohden heitetään pulloja ja ammuksia, mitä seurasi tappelu. Hetken päästä molemmat joukkiot huomasivat, ettei kaikki ollut kohdallaan. Tilanne kääntyi nopeasti päälaelleen, kun asian laita selvisi: olimme tapelleet samoin ajattelevia osanottajia vastaan!

Kukaan ei vahingoittunut vakavasti, ja vastakkain olleet ryhmät käyvät nyt yhdessä tuumin eteenpäin. Lieneekö tämä ollut maailmanhistorian nopein sovittelu? Myöhemmin illalla asianomaisilla oli mahdollisuus keskustella tapahtuneesta keskenään. Kaikki näyttivät olevan sitä mieltä, ettei asiasta jäänyt pahaa makua – taistelimmehan kaikki jotain sellaista vastaan, jonka luulimme olevan vihamielisiä väkivallantekijöitä!

Jälkikäteen voimme nähdä asian koomiset puolet, nauraa sille yhdessä ja muistaa sen ainutkertaisena hetkenä elämässämme. Toivommekin, ettei kukaan pahoittanut mieltään tapahtuneesta. Koska tämä erehdys on tullut yleiseen tietoon, jaamme tässä videopätkän, jotta voisitte omin silmin nähdä tapahtumien kulkua. Yhden asian me paikalla olleet voimme kyllä sanoa toisillemme: hyvin taisteltu, toverit!

Henrik Pihlström

Nationellt Motstånd

http://www.patriot.nu/artikel.asp?artikelID=1867