Koti Aktivismiraportit Toimintaa Loviisassa

Toimintaa Loviisassa

0

loviisa_toimintaa_4

Loviisan ulkoilupoluille kiinnitettiin talvisen iltareippailun yhteydessä liikettä mainostavaa sekä huumeiden vastaista materiaalia. Materiaalia levitettiin myös muun muassa Loviisan torin ilmoitustauluille sekä keskustan tuntumassa sijaitsevan päiväkodin läheisyyteen.

loviisa_toimintaa_1

Perjantaina 6. helmikuuta tuli kuluneeksi 97 vuotta siitä, kun punaiset valtasivat sisällissodassa väliaikaisesti Loviisan. Paikallishistorioitsijan mukaan tuolloin käytyjen katkerien taistelujen voimasuhde oli kaikkea muuta kuin tasaväkinen: 150 valkoista 800 punaista vastaan.

Kävimme perjantai-iltana osoittamassa kunnioituksemme taisteluissa kaatuneille vapaussotureille viemällä havuja ja ulkotulia kaupungin rajalla sijaitsevalle muistokivelle. Iloksemme huomasimme, ettemme olleet ainoita, joille kaatuneiden muistaminen on tärkeää. Paikalle oli nimittäin tuotu myös sinivalkoisin nauhoin koristettu havuseppele.

loviisa_toimintaa_2loviisa_toimintaa_3

Oletko sinä kiinnostunut tervehenkisestä toiminnasta ja perinteiden ylläpidosta? Ota reippaasti yhteyttä: helsinki[at]vastarinta.com