Koti Uutisia Myös Ruotsin Vastarintaliike sensaatiohakuisen uutisoinnin kohteena

Myös Ruotsin Vastarintaliike sensaatiohakuisen uutisoinnin kohteena

6

UK_SMR-uutinen

Samana päivänä, kun Helsingin Sanomat julkaisi äärivasemmiston kanssa yhteistyönä kynäillyn, täynnä vääristelyä ja valheita olevan “paljastusartikkelinsa”, julkaisi ruotsalainen Expressen oman, yhtä heikkoa journalistista tasoa edustavan versionsa Ruotsin Vastarintaliikkeestä David Baasin kirjoittamana. Kuten Helsingin Sanomatkin, Expressen on ottanut oman oikeuden käsiinsä ja julkaissut samankaltaiseen tyyliin Ruotsin Vastarintaliikkeeseen kuuluvien henkilöiden kokonaisia nimiä, ikiä, asuinpaikkoja ja kuvia.

Expressenin artikkeli on otsikoitu juhlallisesti “Tässä ovat ruotsalaisen natsiliigan johtajat”. Lehti väittää, että Ruotsin Vastarintaliike on “jatkanut väkivaltaisia tekoja ja uhkauksia antirasistiseen mielenosoitukseen hyökkäämisen jälkeen Kärrtorpissa”. Lähes kaikki Expressenin mainitsemat tuomiot ja oikeudenkäynnit ovat kuitenkin tapahtuneet ennen Kärrtorp-jupakkaa ja kaikki välikohtaukset ovat olleet antifasistien eivätkä Vastarintaliikkeen aloittamia.

Kyseinen valtavirtainen roskalehti mainitsee myös sellaisia Ruotsin Vastarintaliikkeen aktiviteetteja, joiden aikana ei ole ollut minkäänlaisia välikohtauksia, esimerkkeinä vaalipäivän ja vainojen uhrien muistopäivän aktivismit. Nordfrontin vastaavan päätoimittajan Fredrik Vejdelandin epäoikeudenmukaisesta tuomiosta “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” Expressen on kirjoittanut “sananvapausrikoksena”.

Yrittäessään saada läpi kuvaa Ruotsin Vastarintaliikkeestä pelottavana ja väkivaltaisena “äärijärjestönä” Expressen on liittänyt verkkolehden versioonsa artikkelista videon, jossa käytäessä läpi Ruotsin Vastarintaliikkeen johdon henkilötietoja soi huvittavasti samaan aikaan musiikki kuin kauhuelokuvasta.

Tällaisen uutisoinnin perusteella on jokaisen itsenäisesti ajattelevan ihmisen pääteltävissä, ketkä ovat Pohjoismaissa ja koko Euroopassa todellisia ääriajattelijoita. Toimittajat puhuvat ja paasaavat suu vaahdossa “sananvapauden, demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta epävakaiksi käyvinä aikoina”. Lisäksi he puhuvat identiteettisuojan ylläpitämisestä, mutteivät kuitenkaan epäröi julkaista aitojen toisinajattelijoiden henkilötietoja yrittämällä pelotella nämä järjestelmän työkaluna hiljaisiksi ja tehden yhteistyötä vanhusten ja lasten kimppuun hyökkäilevien äärivasemmistolaisten kanssa.

6 KOMMENTIT

  1. Vaikeudet ovat osa voittoa. Katsotaas nyt, herääkö ruotsalaisilla mielenkiinto. Se on aina hyväksi, mikäli kansalainen itse menee ja tutkii enne kuin laittaa toimittajan ensin.

  2. Baasista tulee pienet American Psycho –vibat. Eikö tämä ollut se tyyppi, joka ajoi jonkun ruotsidemokraatin tekemään itsemurhan?

  3. Toivotaan, että nämä roskauutisoinnit sataisivat liikkeiden laariin lopulta ja toisivat lisää kiinnostuneita sivustojen ääreen!

  4. Ei taida olla sattumaa, että Suomen ja Ruotsin medioissa samana päivänä julkaistaan kielteinen juttu maitten vastarintaliikkeistä.

  5. Erehdyin katsomaan YLE:ä. Sieltä tuli Strada ohjelma, jonka tarkoitus oli taas vittuilla vastarintaliikkeelle ja Ruotsi Demokraateille.

Comments are closed.