Koti Uutisia Tanska kielsi rituaaliteurastukset – juutalaiset närkästyivät

Tanska kielsi rituaaliteurastukset – juutalaiset närkästyivät

9

Tanskassa astui maanantaina voimaan lakimuutos, joka kieltää rituaaliteurastukset. Maatalous- ja ruokaministeri Dan Jørgensen totesi kieltoon liittyen, että eläinten oikeudet menevät uskonnon edelle.

The Jerusalem Post -lehden mukaan Tanskassa asuvat juutalaiset eivät harjoita rituaaliteurastuksia, vaan heidän kosher-lihansa tulee ulkomailta. Näin ollen kielto vaikuttaisi ainoastaan muslimeihin.

Euroopan juutalaiskongressin puheenjohtaja Moshe Kantor kuitenkin kutsui rituaaliteurastusten kieltämistä hyökkäykseksi juutalaisten perinteisiä uskonnollisia menoja kohtaan. Kannanotto muistuttaa noin vuosi sitten käytyä vastaavanlaista keskustelua, kun juutalaiset yrittivät painostaa Puolaa hyväksymään rituaaliteurastukset.

Juutalaisten kosher- ja muslimien halal-teurastukset tapahtuvat siten, että teuraaksi joutuvilta eläimiltä leikataan auki kaulavaltimo ja sekä henki- että ruokatorvet. Eläin vuotaa tuolloin kuiviin hitaasti ja on koko ajan tajuissaan.

 

Lähde: The Jerusalem Post

Aiheeseen liittyen:

Puolan huolenpito eläimistä suututtaa juutalaisia
Eläinrääkkäys sai Puolan juutalaiset ja muslimit yhdistymään
Kansallissosialistisen Saksan eläinsuojelulait

9 KOMMENTIT

 1. Onko mitään asiaa mistä Euroopan juutalaiskongressi ei vedä herneitä nenään? Tuntuu vähän olevan, että yksikin asia mikä liittyy millään tavalla juutalaisiin tai juutalaisuuteen niin aina joku kiehuu.

 2. No jos kerran juutalaiset itsekkin toteavat että se vaikuttaa vain muslimeihin, niin miksi he sitten asiasta närkästyivät? Minulle jäi myös epäselväksi mikä oli se hyökkäys heitä kohtaan? Eikös se niin ole että maassa maan tavalla tai maasta pois?

  Ehkä tässä kuitenkin syötävän lihan rinnalla on kyse siitä kanojen ja kukkojen kaulojen katkaisusta. Heillä kun on tapana Jom kippurin päivänä pyöritellä kanoja ja kukkoja pään yläpuolella ja sitten katkaista niiltä kaula. Ja pirskotella veren päällensä. Niin sitä ihminen puhdistuu synneistä. Eivät vissiin ole lukeneet uuteen testamenttiin asti, koska Jeesushan uhrasi itsensä koko maailman syntien tähden. Ja kaikki jotka anovat armoa, saavat sitä.

 3. Oikea päätös Tanskalta, maa on viime vuosina profiloitunut oikealla tavalla näihin etnisiin ongelmaryhmiinsä, tosin vaikeimman kautta. Mutta on todennut sen että maa saa myöntyä loputtomiin, mikäli lähtee sille tielle. Tämä on asia jota ei tunnuta ymmärrettävän muissa pohjoismaissa, toistaiseksi.

 4. Onko nykyisellä juutalaisuudella ja juutalaisilla mitään tekemistä Raamatun historiallisen juutalaisuuden kanssa? Raamatun valossa nykyjuutalaiset näyttävät olevan vähintään samanlaisia pakanoita kuuin muutkin ihmiskunnan edustajat…
  Muuten: Onko ihminen sitä mitä hän syö?

  • Juutalaisuus uskontona, on uudempi uskonto kuin kristinusko. Talmud on kirjoitetu, vasta Jeesuksen tulon jälkeen.

  • Holohoax sadut ja kaikki uskonnot (kristinuskoa lukuunottamatta) kyllä ovat, aikamoisia valheita.

   • Wanhaa pakanaa kiinnostaisi tietää, mikä tekee kristinuskosta sen muita paremman ja ainoan todellisen? Olis kiva sitä spekuloida Valhallassa tuopin ääressä Torin, Odinin, JuhaL:n ja muitten valheisiin uskovien kanssa… 😀

    Äläkä vastaa, että raamattu. Silloin minä sanon, jotta oma mielipiteeni perustuu Mauri Kunnaksen kirjaan “Viikingit Tulevat”. Se on sentään tunnetun tekijän aikaansaannos ja asianmukaisesti kuvitettukin.

Comments are closed.