Koti Uutisia Puolan huolenpito eläimistä suututtaa juutalaisia

Puolan huolenpito eläimistä suututtaa juutalaisia

0

Puolan korkein oikeus teki viime vuoden lopussa päätöksen, jonka mukaan juutalaisten ja muslimien rituaaliteurastukset tullaan kieltämään. Tämä päätös herätti suurta kritiikkiä uskonnollisissa yhteisöissä, jotka halusivat jatkaa teurastuksessa kyseisiä toimintatapoja, jotka kiduttavat eläimiä.

Rituaaliteurastusten laillisuuden selvitys alkoi eläinaktivistiryhmien oikeusministeri Andrzej Seremetille esittämästä vaatimuksesta. Seremet tuli päätökseen, että teurastukset rikkovat maan perustuslakia ja että vuonna 2004 säädetty laki, joka sallii rituaaliteurastukset, rikkoo vuoden 1997 eläinoikeuksia koskevaa lakia. Eläinoikeuksia koskevassa laissa sanotaan kirjaimellisesti, että eläimen, jota ollaan teurastamassa, täytyy olla tajuttomana. Tämä ei toteudu juutalaisten tai muslimien teurastuksessa käyttämissä toimintatavoissa.

Puolan päätös kantaa huolta eläimistä uskonnollisten tapojen sijaan on aiheuttanut kovaa kritiikkiä maata kohtaan. Euroopan juutalaisen yhteisön johtaja on kehottanut Puolaa kumoamaan kiellon mitä pikimmiten. Hän tuo esille tämän vuoden tammikuussa voimaan astuneen EU-lain, joka määrittää säännöt jäsenmaille. Se noudattaa eurooppalaista yleissopimusta teuraseläinten suojelusta, jossa tehdään poikkeus kivunlievityksen tarpeeseen, mikäli kyseessä on rituaaliteurastus.

Rabbi Menachem Margolin huomauttaa kirjeessään Puolan presidentille Bronislaw Komorowskille, että suuri osa Puolassa teurastettavasta lihasta toimitetaan ulkomaille. Hänen mukaansa “kosher-teurastukset ovat tärkeitä juutalaisen elämäntavan ylläpitämiselle” ja että kielto ei vahingoita vain Puolassa asuvia juutalaisia vaan koko Euroopan juutalaisia.

Juutalaisten kosher- ja muslimien halal-teurastukset tapahtuvat siten, että teuraaksi joutuvilta eläimiltä leikataan auki kaulavaltimo ja sekä henki- että ruokatorvet. Eläin vuotaa tuolloin kuiviin hitaasti ja on koko ajan tajuissaan. Herkkiä lukijoita varoitetaan seuraavan videon sisällöstä!

 

Nordfront.se