Koti Uutisia Syyrian konfliktin kolmas vuosi alkanut

Syyrian konfliktin kolmas vuosi alkanut

1

UK_syyrian_konfliktin_kolmas_vuosi

Konflikti Syyrian hallituksen ja kapinallisjoukkojen välillä on edennyt jo kolmannelle vuodelle. Suurvaltojen aseistaessa kapinallisia ja median ahdistaessa hallituksen joukkoja ei rauhaa ole vielä näkyvissä.

Taustaa

Syyrian konflikti sai alkunsa tammikuussa 2011 arabikevääseen liittyvänä kansannousuna. Hallituksen vastaiset mielenosoitukset muuttuivat kuitenkin nopeasti väkivaltaisiksi yhteenotoiksi kapinallisten ääriryhmittymien ja hallituksen joukkojen välillä. Jo tuolloin länsimainen media valitsi puolensa konfliktissa: Suomenkin valtamedia keskittyi uutisoimaan ainoastaan presidentti Bashar al-Assadin vastaisten joukkojen tappioista ja hallituksen sotilaiden toimista.

Maailman kahtiajako

Syyrian konfliktissa ei ole enää kyse kansannoususta ja sen kukistamisesta. Syyriasta on muodostunut suurvaltojen välinen poliittinen kiistakapula, jossa kapinallisia varustavat Yhdysvallat, EU ja Israel saivat vastaansa hallitusta tukevat Venäjän, Kiinan ja Iranin. Suurvaltojen taistellessa keskenään Syyrian kansa joutuu kärsimään.

Median rooli

Valtamediat jatkavat edelleen Yhdysvaltojen ajamaa linjaa: kapinallisterroristeja kutsutaan vapaustaistelijoiksi ja Assadin hallinnosta puhutaan hirmuvaltana. Haastattelut ja henkilökuvat keskittyvät kapinallistaistelijoiden ylistämiseen ja tavallisen syyrialaisen ääni on hiljennetty. Media saa tukensa myös niin kutsutuilta ihmisoikeusjärjestöiltä, jotka parhaansa mukaan pyrkivät mustamaalaamaan hallituksen tekoja.

 
Lähteet: Verkkomedia.org, SyriaNews.cc

1 KOMMENTTI

  1. Ba’ath puolueen ajama politiikka on aikalailla samanlainen kuin mitä N.S.D.A.P. ajoi. Arabi versio tietenkin.

Comments are closed.