Koti Uutisia Sukukansapäivästä uusi liputuspäivä?

Sukukansapäivästä uusi liputuspäivä?

1
UK_sukukansapaiva
Suomalais-ugrilaisten kansojen yhteinen lippu.

Sukukansojen ystävät ry haluaa tehdä sukukansapäivästä kansallisen juhlapäivän ja virallisen liputuspäivän. Järjestö haluaa, että lokakuun kolmas lauantai omistetaan Suomessa suomalais-ugrilaisille kansoille ja kielille.

Sukukansojen ystävät otti asiaan kantaan heti sen jälkeen, kun Unkarissa hyväksyttiin laki, jonka mukaan lokakuun kolmantena lauantaina juhlitaan sukukansapäivää. Virossa samainen laki säädettiin jo vuonna 2011.

Sukukansojen ystävien puheenjohtajan Sakari Lindenin mukaan sukukansapäivän juhlistaminen antaisi suomalaisille mahdollisuuden pitää yllä yhteyksiä kielisukulaisiinsa ja samalla tiedostaa omasta kielitaustastaan johtuvat erityispiirteet. Hän näkee sukukansapäivän myös kunnianosoituksena omille suomalais-ugrilaisille kielivähemmistöillemme, saamelaisille ja karjalaisille.

“Suomen tulisi seurata Viron ja Unkarin esimerkkiä ja korostaa suomalais-ugrilaisia yhteyksiään kansallisen juhlapäivän muodossa”, toteaa Linden.

Sukukansojen ystävät ry on suomalainen kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä tietoa suomen sukukielistä. Järjestö pyrkii kehittämään yhteistyötä eri suomalais-ugrilaisten nuorisojärjestöjen välille.

 

Lähde: Sukukansojen ystävät

 

1 KOMMENTTI

Comments are closed.