Koti Uutisia Ulkomaat Syyria suoritti vastaiskun Israeliin – Israel ryhtyi kattavaan sotilasoperaatioon

Syyria suoritti vastaiskun Israeliin – Israel ryhtyi kattavaan sotilasoperaatioon

7

Israelin suoritettua viime aikoina useita hyökkäyksiä Syyriaan, Syyria suoritti torstain vastaisena yönä pienimuotoisemman vastaiskun Israelin miehittämälle alueelle Golanin kukkuloilla.

Kenraaliluutnantti Jonathan Conricusin, Israelin armeijan puhemiehen mukaan parikymmentä rakettia tulitettiin kohti Israelin joukkoja haavoittaen useita sotilastukikohtia. Hyökkäys olisi tietojen mukaan tehty Multiple Launch Rocket Systemiä MLRS:ää hyväksikäyttäen.

Conricus syyttää hyökkäyksestä Iranin al-Qud-joukkoja, jotka ovat osa Iranin vallankumouskaartia. Hän lisää Israelin ohjusten vastaisen järjestelmän kyenneen pysäyttämään raketeista neljä. Torstaiaamun aikaisina tunteina Israel vastasi tähän iskuilla, joita he kutsuvat itse “erääksi kattavimmista sotilasoperaatioista vuosiin, kohti kymmeniä ‘iranilaisia’ kohteita Syyriassa”.

Venäjän puolustusministeriön mukaan kyse on noin 60 ohjuksesta, jotka on laukaistu 28 israelilaisesta taistelukoneesta. Tietojen mukaan Syyrian ilmavoimat onnistui ampumaan yli puolet näistä alas. Uutistoimisto AP:n mukaan 23 ihmistä on haavoittunut hyökkäyksessä.

Lähteet: Nordfront.se, al-Manar TV, RT

7 KOMMENTIT

  1. Huomaatteko kuinka Syyria yrittää viimeiseen asti olla rauhallinen. Se ampuu ohjukset alas ennemmin kuin koneet jotka ne laukaisee. Tätä ei moni lännessä ymmärrä.

    • Mitä todennäköisimmine ne ohjuksia ampuvat koneet eivät tule Syyrian it-järjestelmien kantomatkan päähän vaan laukaisevat ne turvallisen etäisyyden päästä. Lisäksi koneissa on monipuoliset turvajärjestelmät tutkanhämäyksineen sun muineen jotka ohjuksista puuttuvat.

  2. Israel ei halua ottaa riskiä että sen hävittäjä-kone ammutaan alas Syyrian ilmatilassa ja että pilotti joutuisi sotavangiksi, jolloin se olisi valtava arvovaltatappio Israelille ja neuvotteluvaltti Syyrialle.

    Sen takia se laukoo ohjuksiaan Syyrian ilmatilan ulkopuolelta…

  3. Nyt taisi jäädä se Hiroshiman ja Nagasagin atomipommi-iskut ihan toisiksi. Asioillahan pitää olla nk. tärkeysjärjestys. Vai sanoisinko “törkeysjärjestys”.

Comments are closed.