Koti Uutisia Kotimaa Kansalaistottelemattomuutta PK-seudulla: peltipoliisit maalattiin

Kansalaistottelemattomuutta PK-seudulla: peltipoliisit maalattiin

5

Kansalaistottelemattomuutta PK-seudulla: peltipoliisit maalattiin

Yksi tai useampi peltipoliiseihin kyllästynyt kansalainen maalasi torstaina useat pääkaupunkiseudulle sijoitetut peltipoliisit oransseiksi. Tempauksessa myös kameroiden linssit maalattiin, jotta kuvien ottaminen laitteista olisi mahdotonta. Poliisista ilmoitetaan kuitenkin, että vaikka peltipoliiseissa oli kamerat, niitä ei vielä ollut otettu käyttöön.

– Kaikki Hyrylässä olevat uudet valvontatolpat on töhritty, sanoo komisario Dennis Pasterstein.

Poliisissa asia nähdään typeränä yhteisten varojen tuhlaamisena. Moni suomalainen on kuitenkin närkästynyt Sipilän hallituskauden aikana tehdystä valtion varojenkeräyksestä, jossa kansalaisia sakotetaan entistä useammin. Kuten Kansallinen Vastarinta on jo aiemmin uutisoinut, keräsi Suomen valtio viime vuonna reilut 50 miljoonaa euroa rikesakkoina kansalaisilta. On siksi mahdollista, että tekojen takana on jonkinlainen kevyempi vallankumouksinen protesti järjestelmää kohtaan, jonka kansalaiset kokevat vastenmielisenä.

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

 1. Mielstäni tuo on normaalia kansalaistottelemattomuutta ja ihan aiheesta.
  Koska hallitus on julkisesti ilmoittanut, että sakotus on muuttunut keräysperustaiseksi, ei sitä silloin pidä noudattaakkaan.
  Mediassa haastetaellaan milloin inkäkinlaista konstaapelintynkää asian tiimoilta ja nämä jauhavat valmiiksi kirjoitettua jargoniaa liikenneturvallisuuteen vedoten, mutta kun telkänpöntöillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.
  Vaikutus on päinvastainen, koska sakotusraja on vedetty 0:n, jolloin jo pelkkä normaali mittarivirhe valmistajan toimesta mahdollistaa sakon. Tämä taasa aiheuttaa sen. että telkänpöntön nähdessään autoilija painaa jarrua välttääkseen sakon ja näin sekä hidastaa liikennettä sekä aiheuttaa turhan ohitustarpeen takana tuleville, samalla syntyy ns. haitariliike joka hidastaa liikenteen sujuvuutta/lisää polttoaineen kulutusta/ ilmansaasteita.
  Aktiivisella ajotapavalvonnalla saavutettiin aikoinaan erinomaisia tuloksia, mutta se vaati liikkuvan poliisin joka sittemmin on lopetettu Räsäsen ja Paateron yhteistoiminnan tuloksena.
  Autoilijoilta kerätään vuodessa 8 miljardia pelkkiä veroja, miksi sitten tiet ovat kuin Raatteella -40?
  enää ei olem olemassa ennaltaehkäisevää toimintaa liikennturvallisuuden edesauttamiseksi, joten sinnekkään ei mene rahaa, mihin ne ovat sitten suunnattu.
  Suurin epäkohta tälalisen fasistisen Sipilän hallituksen kohdalla on se, että kaikkien pitää säästää, mutta mitä varten, kansa ei siitä ainakaan hyödy millään tavoin.
  Aiemmin moni valtion tulolähde oli ns. korvamerkitty ja saatava tulo oli käytettävä tietyllä prosentilla saadun lähteen hyväksi, tämä on poistettu.
  On myös kummallista että hypetetään sähköautoilun puolesta ja piirrellään taivaankaareen suuria suunnitelmia latauspaikkojen verkostosta, jonka maksaa tavallinen veronmaksaja tiukkenevassa verotuksessa.
  Kuitenkin am. summasta voisi hyvin osan laittaa tähän ja loput tulisivat niiltä toimitsijoilta jotka haluavat hallinnoida tätä verkkoa, käyttäjä maksaisi vain käytöstä.
  Olisi mieluista tietää, mihin rahat, jotka saadaan autoilijoiden verotuksesta, sakkokertymistä valuvat, missä se reikä on valtion säkissä?

 2. Näillä tolppien lisäämisellä ja ylinopeusrajan laskemisella ei ole mitään tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa, hallitushan heti ensimmäisenä laski julkisesti, kuinka paljon varoja tällä tienataan…

 3. Jos mietitään sitä miksi tolppia tulee niin niitä tulee siksi koska niistä tulee rahaa kansalaisten ajaessa ylinopeutta. Jos kansalaiset ajaisivat nopeusrajoitusten mukaan, eivät kameratolpat tuottaisi valtiolle rahaa ja siksi ne poistettaisiin tappiota tuottavina yksiköinä. Mutta niin kauan kun ihmiset ajavat ylinopeutta, niitä tulee lisää.

  Olisiko tämä passiivinen vastarinta tässä kohtaa paras vaihtoehto? Ainakin se on kansalaisille edullisin.

 4. Britanniassa nopeudenvalvontakamerat ovat keltaisia. Myös Australiassa on käytetty keltaista. Ohessa linkki wikiartikkeliin, jossa on kuva keltaisesta kamerasta Hong Kongissa.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_enforcement_camera

  Suomessa kannattaisi kokeilla keltaisia kameroita. Ne olisivat jotenkin rehellisempiä kuin värityksellään ympäristöön sulautuvat “piilokamerat”. Keltaista väriä käytetään liikenteen ohjauksessa muutenkin. Esimerkiksi nopeusrajoitusmerkeissä pohjaväri on keltainen.

  Pääasiahan ei ole sakkotulojen vaan liikenteen turvallisuuden maksimointi. Ilmeisesti Suomeenkin on tullut tai tulossa kamerajärjestelmiä, joissa mitataan auton ajama nopeus kahden kameran välillä. Ei tarvitse piilottaa kameroita. Ihmisten tulee tietää nopeusvalvonnasta silloin kun sitä on. Ihmiset eivät ole alamaisia, vaan kansalaisia, joihin viranomaisten tulee suhtautua ystävällisesti.

Comments are closed.